De 3 allerleukste uitjes in Nederland in 2015

Nationaal Militair Museum wint DagjeWeg.NL Award 2015!

Beoordeel een uitstapje Redactioneel door
Foto 1. Met een overweldigend aantal stemmen en een enthousiast juryrapport wint het Nationaal Militair Museum de DagjeWeg.NL Award 2015.

17 september 2015 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Landelijk Hoezee, de drie beste uitjes in Nederland zijn bekend! Het publiek heeft gesproken, de jury is overeengekomen en DagjeWeg.NL overhandigde vandaag de prijzen aan de dolgelukkige partijen. Nieuwkomer Nationaal Militair Museum in Soesterberg wint de DagjeWeg.NL Award 2015, Beeld en Geluid (Hilversum) en het Oude Ambachten en Speelgoed Museum (Terschuur) eindigen respectievelijk op een tweede en derde plek.

Na een duizelingwekkende race van vijf maanden is dan eindelijk de winnaar bekend: het Nationaal Militair Museum, Beeld en Geluid en het Oude Ambachten en Speelgoed Museum ontvingen hun prijs uit de handen van de jury. Begon de strijd om de DagjeWeg.NL Award 2015 met vijftien uitstapjes, geselecteerd uit de DagjeWeg.NL UIT-database van maar liefst 7.000 uitjes; na twee maanden vielen de eerste vijf af. De overgebleven tien genomineerden probeerden zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te slepen, maar kregen ook te maken met de DagjeWeg.NL-mystery guest. De DagjeWeg.NL-mystery guest beoordeelde de parken en musea, bracht direct rapport uit aan de jury én publiceerde zijn bevindingen op DagjeWeg.NL. De mening van de mystery guest woog even zwaar mee als de publieksstemmen die de genomineerden binnensleepten.

Nationaal Militair Museum als beste uit de bus

De jury roemt het Nationaal Militair Museum vanwege zijn ruime opzet, de bediening van doelgroepen in alle leeftijden en de indrukwekkende collectie. "Het museum opende nog geen jaar geleden zijn deuren, maar heeft alle zaakjes uitstekend op orde," zo stelt de jury in het rapport. Die waarneming wordt bevestigd door de overweldigende meerderheid aan stemmen die het Nationaal Militair Museum kreeg. De jury prijst Beeld en Geluid om zijn interactieve beleving voor alle leeftijden en de doorlopende innovatie; en het Oude Ambachten en Speelgoed Museum vanwege de dolenthousiaste medewerkers en de naadloze aansluiting op de doelgroep.

Top 10 uitstapjes in Nederland:

  1. Stoere soldaten in het Nationaal Militair Museum (Soesterberg)
  2. Ultieme mediabeleving bij Beeld en Geluid (Hilversum)
  3. Snuffelen in het Oude Ambachten en Speelgoed Museum (Terschuur)
  4. Doldwaas Drouwenerzand (Drouwen)
  5. Luilekkerland bij Duinoord (Helvoirt)
  6. Gat in de lucht bij JumpWear (Rotterdam)
  7. Bravo voor Ballorig (Sneek)
  8. Speurpret in GeoFort (Herwijnen)
  9. Supersnel plezier in zwembad De Scheg (Deventer)
  10. Spelevaren in het Maritiem Museum (Rotterdam)

Belevenissen van de DagjeWeg.NL-mystery guest:

Beoordeel een uitstapje en win leuke prijzen!
Foto 2. Met een overweldigend aantal stemmen en een enthousiast juryrapport wint het Nationaal Militair Museum de DagjeWeg.NL Award 2015.
Foto 3. Uit de handen van de jury ontvingen de gelukkige winnaars de DagjeWeg.NL Award 2015. Van links naar rechts: Beeld en Geluid, Nationaal Militair Museum, Oude Ambachten en Speelgoed Museum.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:14:22 · Gepubliceerd: 17 september 2015 - 7145

Activiteiten Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Vanaf volgende week te bezoeken

Neem je mooiste Barbie of Ken mee & Win een cadeau


Win een cadeau als je de mooiste Barbie of Ken meeneem naar het museum!

Binnen enkele weken te bezoeken

Maak je eigen Barbiejurkje van stof - ballonnen


Knutseldag: Maak je eigen Barbiejurkje van stof of ballonnen:

Vaderdagactie


Krijg een gratis gebakje op vaderdag!

Het museum = jarig!


Ook jarig deze week? Dan krijgt u gratis entree!

Later dit jaar

De Poppendokter

 
De Poppendokter bij het Oude Ambachten en Speelgoed museum

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...