Laat je inspireren tijdens Dutch Design Week

Dutch Design Week |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom ook naar het grootste designevent van Noord-Europa

16 oktober 2015 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant Een evenement met meer dan tweeduizend ontwerpers op honderd verschillende locaties in Eindhoven. Dat klinkt groots en meeslepend en dat is het ook! Dutch Design Week laat zien dat mensen elke dag nieuwe dingen bedenken. Bijvoorbeeld op het gebied van mode, techniek, wonen en eten. Ontdek zelf de kracht van design vanaf 17 tot en met 25 oktober!

What if...?

Fotografie-exposities, workshops over 'groen denken', presentaties van de nieuwste gadgets, concerten van artiesten waar je nog nooit van hebt gehoord: alles wat ook maar een beetje creatief en anders klinkt, is aanwezig op Dutch Design Week. Het evenement duurt negen dagen en zet Eindhoven tijdelijk op z'n kop. Het thema van dit jaar is 'What if...' en maakt je nieuwsgierig! Overal door de stad worden nieuwe producten en experimenten van designers gepresenteerd. Zoals sierplanten gemaakt van staal of kleding gemaakt van papier. Alles om je te inspireren en je fantasie te prikkelen! En om je te laten zien dat er veel meer mogelijk is wanneer je 'out of the box' denkt.

Grenzeloze inspiratie

Er zijn meer dan tweehonderd exposities die je kunt bezoeken! Bijvoorbeeld exposities waarbij van bedorven voedsel een kunstwerk is gemaakt. Of meubels die door studenten van de Design Academy Eindhoven zijn samengesteld van gesprokkeld hout en stukjes stof, of hakschoenen gemaakt van gerecycled plastic. Alles tijdens Dutch Design Week laat je op een andere manier naar alledaagse dingen kijken. Van een presentatie met nieuwe ideeën over biologisch voedsel en duurzaam leven, tot een workshop creatief hergebruiken van vergeten spullen. Absoluut de moeite waard om je uit pure nieuwsgierigheid te laten inspireren door al het moois en nieuws wat door mensen is bedacht en gemaakt!

Nog leerzaam ook

Er zijn 2400 ontwerpers aanwezig op Dutch Design Week. Enorm veel dus. Maar wat al die ontwerpers bij elkaar nou echt bijzonder maakt, is dat al hun designs je fantasie prikkelen. Het is niet alleen maar mooi om naar te kijken, maar het inspireert. Klinkt een beetje diep, maar het moedigt je aan creatief met je spullen om te gaan en in je dagelijks leven zelf nieuwe dingen uit te vinden. Designers kunnen lekker pochen met hun nieuwste creaties en bezoekers kunnen nieuwe ideeën opdoen en meer leren over wat het leven als designer nou eigenlijk inhoudt.

Design is voor iedereen

Dutch Design Week is voor alle leeftijden. Creativiteit kent immers geen leeftijd! Studenten en jongeren krijgen korting en er is een speciaal programma voor jongere kinderen in De Ontdekfabriek. Hier kunnen kinderen van zes tot en met veertien jaar binnen het thema 'Iedereen aan tafel!' zelf iets ontwerpen om samen als familie aan tafel eten nog leuker te maken. Zo kunnen ze op een leuke manier meer over innovatie en design leren en kan het hele gezin samen genieten van Dutch Design Week! Leuk weetje: vorig jaar maakte een jongetje van acht een lamp die werkt op zwaartekracht. Wie weet wat de kinderen dit jaar ontdekken!

Op een andere manier de stad beleven? Ontdek wat Eindhoven nog meer te bieden heeft.

Laatst gewijzigd: 2019-03-14 08:53:18 · Gepubliceerd: 2015-10-16 09:20:28 - 391