Dagje uit dit weekend

Wat ga jij doen dit weekend? Bekijk hier de leukste winterse uitjes!

Kerstmarkt Nijmegen Redactioneel door
Foto 1. Een plein vol winterse gezelligheid tijdens Kerstmarkt Nijmegen. Foto: Nijmeegse Kerstmarkt.

archief oud artikel 17 december 2015 Toerisme Landelijk Het is kerstvakantie! Volgend weekend vieren we de kerstdagen. Dus kunnen we er nu nog lekker op uit! Er zijn genoeg gezellige uitjes dit weekend om van te genieten. De vijf leukste weekendtips voor jou op een rij.

Winter in Nijmegen

NIJMEGEN - Tot en met 3 januari is Nijmegen net zo'n stadje uit een ouderwetse sneeuwbol. Met overal versieringen, muziek, lichtjes en winkeltjes! Tot en met 27 december is er de Kerstmarkt Nijmegen op de Grote Markt. Met traditionele en moderne zangkoren, kraampjes met winterse delicatessen uit de Nederlandse en Duitse keuken en er is een gratis draaimolen op het plein voor de kinderen. De horeca op het plein is ook extra winters en gezellig voor de feestdagen. Speciaal: kinderen mogen een wens doen en ophangen in de KinderKerstwensboom. De origineelste wensen gaan in vervulling!

Optreden B-Brave

SEVENUM - Begin maar vast met gillen en flauwvallen: zaterdag 19 december treedt de immens populaire boyband B-Brave op in Attractiepark Toverland. Geen fan? Toverland heeft een nieuwe attractie die ook het bezoeken waard is: zweefmolen Djinn! Het park is tot en met 3 januari feestelijk versierd voor de Magische Winterweken in de kerstvakantie. Er is een magische illusionistenshow en de gebieden Land van Toos, Magic Forest én Troy Area zijn gewoon open.

Acteren met de kerstman

AMSTERDAM - Altijd al eens de kerstman willen ontmoeten? Dat kan! Je kunt zelfs met hem een eigen kerstgroet in de vorm van een filmpje maken. Bezoek vanaf 18 december tot en met 27 december op de kerstmarkt Christmas Village on Ice* de Postcard Kerst Experience op het Museumplein. Samen race je per arrenslee Amsterdam door! Op de markt vind je ook tientallen kraampjes waar je lekker kunt eten, drinken en shoppen. Naast de markt ligt de ijsbaan van Ice* Amsterdam.

Lieve kerstbrieven

DEN HAAG - Zwijmelen en mooie liefdesbrieven bekijken. Ouderwets op papier en modern op een poster, sjaal of douchegordijn. Deze en tientallen andere creatieve liefdesverklaringen zie je in de tentoonstelling Tribute to the Love Letter bij Museum voor Communicatie. Vanaf zaterdag 19 december mogen kinderen de hele kerstvakantie lang zelf liefdesbrieven maken bij de speciale Tribute to the Love Letter workshop. Voor elkaar, voor familie of voor een huisdier. Je hoeft dus niet écht verliefd te zijn - en als je dat wel bent, mag je dat best stiekem voor jezelf houden.

Maak je eigen glittergel

ARNHEM - In de kerstvakantie maak je vanaf 19 december tot en met 3 januari je eigen glittergel of shampoo bij het Nederlands Watermuseum. Speciaal voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar zijn er leuke workshops in het Waterlab en de Shampoofabriek onder het mom van een Haarfijne Kerstvakantie. Doe ook mee en maak je eigen gel of shampoo! Daarnaast leer je bij dit doe-museum van alles over water.

Foto 2. Maak zelf glittergel of shampoo in de kerstvakantie. Foto: Nederlands Watermuseum.
Foto 3. De nieuwste attractie in Toverland: zweefmolen Djinn. Foto: Attractiepark Toverland.
Foto 4. Zwijmel weg bij ouderwetse en moderne liefdesbrieven. Foto: Portret in Bedrijf.

Laatst gewijzigd: 2015-12-17 08:53:36 · Gepubliceerd: 2015-12-16 11:10:40 - 1398