Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Wat is er te doen? Bekijk hier de tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. De imposante Ark van Noach.

archief oud artikel 21 januari 2016 Toerisme Landelijk Grijs en koud. Het weekend ziet er somber uit. Maar wedden dat je van deze Weekend Top 5 wel blij wordt? Onderneem meteen actie, want de Ark van Noach vertrekt na zaterdag uit Nederland en ook het IJsbeelden Festival in Zwolle nadert het einde. Fijn weekend!

Ark van Noach vaart uit

DORDRECHT - Ruim vier jaar lag de Ark van Noach in de haven van Dordrecht. Maar nu is het avontuur in Nederland echt voorbij. Binnenkort vertrekt het enorme schip naar Rio de Janeiro, waar bouwer Johan Huibers ook het evangelie wil brengen. Zaterdag 23 januari is de laatste dag dat je de Ark van Noach in Dordrecht kun bezoeken. Dus, mis de boot niet en bewonder dit bijzondere schip en laat je verrassen door haar bewoners en hun verhaal.

Films kijken met de kinderen

EINDHOVEN - Heb je het wel een beetje gehad met Nijntje en de Minions? Dan is het Fantastisch Kinderfilm Festival een verademing. Kijk films samen met je kind en laat je fantasie de vrije loop in de Speeltuin der Verbeelding. Het festival reist de komende maanden langs de Nederlandse filmhuizen met mooie films voor kinderen van twee tot en met negen jaar. Dit weekend is het Fantastisch Kinderfilm Festival in Eindhoven, locatie is het Natlab.

Brieven van Annie M.G. Schmidt

DEN HAAG - De brieven die ze schreef aan haar moeder en haar man en de internationale Hans Christiaan Andersenprijs. De beroemde schrijfster Annie M.G. Schmidt laat een stukje van haar persoonlijk leven zien. Haar zoon schonk haar privé collectie aan het Letterkundig Museum in Den Haag. Hier zijn de brieven, die volgens de directeur van het museum net zo geestig en persoonlijk zijn als haar boeken, te zien in een kleine tentoonstelling. Hoe lang ze precies te zien zijn, is afhankelijk van de actualiteit.

Nog even: Nederlands IJsbeelden Festival

ZWOLLE - Een geweldige hoeveelheid sneeuw en ijs schittert je tegemoet bij het Nederlands IJsbeelden Festival. De NS-Loods bij station Zwolle is het toneel van spectaculaire ijsbeelden. Piramides, de Taj Mahal, Mount Rushmore, maar ook orka's en ijsberen. Alles is hier van ijs! Bewonder de kunstwerken en maak er een gezellig dagje met de familie van, voor kinderen zijn er ook nog kermisattracties en heel veel LEGO om mee te spelen. Het Nederlands IJsbeelden Festival is verlengd, maar sluit na 7 februari definitief de deuren. Het kan nu nog!

Winterplezier in Winterwijck

ROTTERDAM - De schaatspret op natuurijs was van korte duur, maar ook in het Plaswijckpark kun je schaatsen. Tot en met 28 februari vind je Winterwijck in het Plaswijckpark. Op de overdekte schaatsbaan kun je heerlijk schaatsen en je kunt loopskiën! Probeer deze sport maar eens uit op het speciale loopskiparcours. Om de gezelligheid te verhogen staan er oliebollen op het menu. Een fijn winters uitje, maar dan wel lekker binnen.

Foto 2. De Ark van Noach vaart uit en verruilt Dordrecht voor Rio de Janeiro.
Foto 3. "Annie MG Schmidt (1984)" door Marcel Antonisse / Anefo - Nationaal Archief. Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.
Foto 4. Genieten met de kinderen op het Fantastisch Kinderfilm Festival.
Foto 5. Laatste kans dit weekend: het Nederlands IJsbeelden Festival Zwolle.
Foto 6. Met Bliksem McQueen!

Laatst gewijzigd: 2016-01-22 09:29:59 · Gepubliceerd: 21 januari 2016 - 643