Wilde, nieuwe avonturen in de dierentuin

Dit staat er op de planning van de dierentuinen in 2016.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen Redactioneel door
Foto 1. Ontdek Nortica in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

archief oud artikel 31 januari 2016 Natuur Landelijk Groot was de opwinding toen Ouwehands Dierenpark de komst van twee reuzenpanda's bekend maakte. Deze zomer is het zover en staan bezoekers oog in oog met Wu Wen en Xing Ya. Benieuwd wat er nog meer in de dierentuinen gaat gebeuren? Wij zochten uit waar dit jaar een nieuwe belevenis staat te wachten.

Een splinternieuwe dierentuin in Emmen

EMMEN - Niet zomaar een nieuw verblijf of een nieuwe dierensoort, maar een volledig nieuwe dierentuin opent in Emmen. Op 25 maart gaan de hekken van het ambitieuze Wildland Adventures Zoo Emme open, op een nieuwe locatie buiten het dorp Emmen. In drie verschillende gebieden dompelt het park je onder in een waar avontuur. Van Jungola naar Serenga en Nortica, oftewel, van jungle tot savanne en het poolgebied. En hier vind je niet alleen maar dieren, maar ook attracties! Elk gebied heeft een eigen attractie. Zo maak je in Serenga een safaririt en in Jungola ga je mee met een boottour. En in Nortica wacht een 4D belevenis in de Arctic-1, waarbij je uitkijkt over een baai, waar pelsrobben en zeeleeuwen leven. Update: DagjeWeg.NL bezocht het nieuwe WILDLANDS! Lees hier de reportage: Sneak preview in het nieuwe WILDLANDS.

Reuzenpanda's naar Ouwehands Dierenpark

RHENEN - Met de komst van twee reuzenpanda's heeft Ouwehands Dierenpark Rhenen wel een streepje voor dit seizoen. Binnenkort start de dierentuin met de bouw van een speciaal verblijf voor mannetje Xing Ya en vrouwtje Wu Wen. Waarschijnlijk nemen de twee in het najaar van 2016 hun intrek in Rhenen. Het publiek staat vast te trappelen om de bijzondere dieren - die behalve in China maar op een paar plekken ter wereld te zien zijn - te ontmoeten. Aan het begin van dit jaar opent Ouwehands Dierenpark ook nog een nieuwe gierenvolière, waarin onder andere de monniksgier, een bedreigde diersoort, huist.

Een mysterieus nevelwoud: Nuboso

ALPHEN A/D RIJN – Avifauna is nog volop aan het fondsen werven voor het nieuwe gebied Nuboso. Het Zuid-Amerikaanse nevelwoud opent in het voorjaar van 2016. Bezoekers wandelen hier tussen de dwergaapjes en bijzondere vogels. Avifauna geeft met deze uitbreiding aandacht aan de echte nevelwouden, die ernstig bedreigd worden door ontbossing, milieuvervuiling en klimaatverandering. Daardoor zijn ook de diersoorten die hier leven in gevaar.

Blijdorp in blijde verwachting

ROTTERDAM – Komende zomer komen gelada's naar Diergaarde Blijdorp. Het oude roofdierenverblijf is het nieuwe thuis van deze apensoort uit Ethiopië. Iets eerder al, in april, is de opgeknapte stal voor grote koedoes en penseelzwijnen af. En dan verwacht de Rotterdamse dierentuin ook nog een paar bijzondere nakomelingen. De Maleise tapirs, de Amoerpanters en de Aziatische leeuwen zijn in blijde verwachting. Dat wordt één groot kraamfeest in 2016!

Groeten uit de Taiga

KERKRADE – Voor GaiaZOO was 2015 één groot feest. De dierentuin vierde het 10-jarig jubileum en voegde ter ere van dit heuglijke feit tien nieuwe diersoorten toe aan de collectie. Aan het eind van het jaar kwam er een koppeltje gouden leeuwaapjes aan in Kerkrade. Ook de komende twee jaar verwacht GaiaZOO een boel nieuwe bewoners. De dierentuin gaat volop aan de slag met het gebied de Taiga. Hier leeft straks Europa's grootste roofvogel, de monniksgier. Ook andere kleurige vogels komen in de komende twee jaar aan in de Taiga. Benieuwd? Voor de nieuwsgierigen maakte GaiaZOO deze video:

Benieuwd wat er nieuw is in de attractieparken? Lees: Vijf splinternieuwe attracties in 2016.
Foto 2. Ouwehands Dierenpark Rhenen mag in 2016 twee reuzenpanda's verwelkomen. Meet Wu Wen!
Foto 3. Op avontuur in Jungola in het nieuwe Wildlands Adventure Zoo in Emmen.
Foto 4. Dwergaapjes en bijzondere vogels bevolken straks Nuboso in Avifauna.
Foto 5. De nieuwste aanwinst van GaiaZOO: een gouden leeuwaapje.

Laatst gewijzigd: 2016-05-10 11:47:38 · Gepubliceerd: 2016-01-30 21:55:16 - 1812