Ga op stap met de boys!

Beleef een klimavontuur in Appelscha |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Kanovaren of bomen klimmen: de stoerste uitjes voor jongens!

2 maart 2016 Toerisme Landelijk Je wilt een gezellig dagje uit, maar zoonlief blijft liever hangen achter zijn computerscherm. Met deze tips voor stoere jongensuitjes krijg je hem wel uit zijn stoel!

Foto 1. Klauter door de touwen bij De Jongens van Outdoor! Foto: De Jongens van Outdoor.

Voor één dag een aap in Appelscha

Spannende speurtochten en klimavonturen

Klim als een aap over de vele hindernissen! Een klimavontuur met de Jongens van outdoor in Appelscha, is voor échte stoere jongens. Klauter door de touwen van het Klimbos of het klimpark, of probeer Mission Impossible te volbrengen met een groep. Op zoek naar een heel spannende uitdaging? Ga dan avondklimmen in het donker. Bij de Jongens van Outdoor kun je klimmen, maar je hebt no veel meer leuke activiteiten voor jongens: kanovaren, mountainbiken, vlot bouwen, zwerftocht challenge: allemaal in de frisse buitenlucht!

Ben je op zoek naar een klimpark in de buurt? Bekijk nog meer klimparken op DagjeWeg.NL.

Danskunsten of draken: kies jouw favoriete show

Jonge cultuurliefhebbers zijn bij Jeugdtheater De Krakeling op de juiste plek! Dit theater heeft allerlei leuke voorstellingen op het programma staan, speciaal voor jongeren. Er zijn theatervoorstellingen voor kleine kinderen vanaf drie jaar, maar ook voor de leeftijd van twaalf jaar en ouder. En er zitten heel wat leuke verhalen voor jongens tussen... Bekijk de show over een ridder of ga toch voor die coole dansvoorsstelling!

Zoef van de berg in Bottrop

Zoef van de berg af op je ski's. Weer of geen weer, bij Alpincenter Bottrop kun je altijd skiën. Zelfs in de zomer! In deze overdekte skihal oefen je alvast voor de wintersportvakantie of beleef je gewoon een gezellig dagje met vrienden. Heb je geen zin om de hele dag in de sneeuw te zitten? Ga dan lekker in de buitenlucht rodelen, klimmen of een drankje doen in de Biergarten. Je komt hier helemaal in winterse sferen!

Speurend en vol spanning de stad in

"De nieuwe gamer zit niet achter zijn bureautje, maar gaat op pad", zegt Marianne Eggink. In Lost in Time reis je achter Thijmen aan, een jonge hacker die een tijdmachine steelt van een professor. De iPad in je handen verandert in een tijdmachine... en dan begint het avontuur! Los puzzels op, doe grote ontdekkingen en bekijk intussen bijzonderheden in de stad. Je kunt een iPad met het spel huren in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort, maar het spel ook op je eigen iPad spelen.

Onderzoeken in De Ontdekhoek

Bij de Ontdekhoek word je een echte onderzoeker of professor! Zet je geleerde bril maar op en verander in één dag in een heuse Willie Wortel. Je mag hier de hele dag proefjes doen in de werkplaats, waarbij je allerlei nieuwe dingen ontdekt. Bijvoorbeeld hoe je chips maakt van een aardappel, en dat kan natuurlijk niet zonder te proeven! Proefjes doen in de ontdekhoek kan op verschillende plaatsen: Rotterdam, Zwolle, en Den Bosch. De locatie in Amsterdam is tijdelijk gesloten in verband met een verhuizing.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk nog meer leuke uitstapjes voor jongens. Natuurlijk zijn veel activiteiten ook geschikt voor meiden!
Foto 2. Ga gezellig skiën in Bottrop! Foto: Alpincenter Bottrop.
Foto 3. Durf jij het aan, klimmen in die touwen? Foto: De Jongens van Outdoor.
Foto 4. Speur door de stad met Lost In Time! Foto: Lost In Time.
Probeer allerlei proefjes uit in De Ontdekhoek. Foto: De Ontdekhoek.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:47:33 · Gepubliceerd: 2016-02-29 16:44:16 - 9017