Dagje uit dit weekend!

Vijf tips voor dit extra lange weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Gezellig geitjes voeren en aaien op de kinderboerderij. Foto: Keukenhof.

archief oud artikel 24 maart 2016 Toerisme Landelijk Ja, een extra lang weekend dankzij Pasen! Door het hele land worden paasactiviteiten georganiseerd, maar er is nog veel meer te doen. Ontmoet de paashaas, help mee op de boerderij, bekijk indrukwekkende kunst in een kerk en geniet van Snoopy en zijn vriendjes. Wij zetten de leukste tips voor dit weekend voor je op een rij. Veel plezier!

Vier Pasen op de boerderij

TIJNJE - Kuikentjes, lammetjes en andere lieve beesten: ze zijn er allemaal bij tijdens de Boerderijbeleving in Tijnje. Kom langs op deze kaasboerderij voor een rondleiding. De kinderen mogen de boer en boerin helpen met alle klusjes op het erf. Ze mogen om het hoekje kijken bij de kaasmakerij en een eigen lammetje van boter maken om mee naar huis te nemen.

Bekijk hier meer leuke uitjes voor Pasen door het hele land!

In de tuin spelen met de paashaas

LISSE - Ontmoet de paashaas tussen de bloemenvelden op Eerste en Tweede Paasdag! Vanaf vrijdag 25 maart tot en met maandag 28 maart staat Keukenhof bol van kinderactiviteiten! Naast mooie bloemen bekijken, is er een roofvogelshow, een schminktafel, livemuziek van showbands en een spannende speurtocht door het park. Breng ook een bezoekje aan de dieren in de kinderboerderij, trotseer de doolhof en speel in de speeltuin. De bloementuin staat in het teken van de Gouden Eeuw en is tot en met maandag 16 mei open.

Film op je netvlies

AMSTERDAM - Het allereerste virtual reality filmfestival van Nederland is een feit. Op vrijdagavond 25 maart vanaf 20:00 uur tot 23:00 uur bekijk je films op je netvlies in Filmmuseum EYE. Het eerste filmfestival waarbij je de film helemaal zelf beleeft. Het is onderdeel van de KALEIDOSCOPE World Tour, een festival dat naar tien wereldsteden reist om vernieuwende virtual reality films te vertonen. De films duren maximaal tien minuten, omdat de ervaring erg intens is. Het is alsof je echt ín de film zit: als jij je hoofd draait, draait het beeld met je mee. Nog niet toe aan deze ontwikkeling? In EYE kijk je films en leer je meer over Nederlandse cinema in het gratis toegankelijke Panorama.

Snoopy is bejaard en beroemd

DEN HAAG - Bekijk oude tekeningen uit de jaren vijftig, zeldzame stripboeken en allerlei merchandise van de beroemde strip Peanuts met Snoopy en Charlie Brown. In Museum Meermanno is de nieuwe tentoonstelling Snoopy en Charlie Brown: 65 jaar Peanuts tot en met zondag 19 juni te zien. Daar ontdek je dat Snoopy er door de jaren heen stiekem heel anders uit is gaan zien. Van een huisdier met lange snuit op vier poten tot een slimme hond op twee benen en met de typische ronde snuit. Een vrolijke tentoonstelling over een van de beroemdste stripverhalen ter wereld. Let op: het museum is gesloten tijdens Pasen.

Meesterwerk op de Dam

AMSTERDAM - Tot en met 10 april is in De Nieuwe Kerk het omstreden kunstwerk Calvary van Marc Chagall te zien. Dit is het vijfde schilderij dat wordt tentoongesteld in de speciale serie Het Meesterwerk van De Nieuwe Kerk, waarin een religieus kunstwerk enkele weken in de spotlights staat. Het schilderij Calvary komt uit 1912 en laat de kruisiging van Jezus zien. Dit zorgde voor opspraak in de Joodse samenleving, omdat een jonge Jezus in het kunstwerk specifiek de zonden van de joden op zich neemt. Deze visie van Chagall werd als behoorlijk pikant gezien en zorgt nog steeds voor discussies.

Bekijk de leukste uitjes voor de paasdagen op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Tijdens de paasdagen zijn er leuke kinderactiviteiten, zoals schminken! Foto: Keukenhof.
Foto 3. Snoopy en Charlie Brown bestaan alweer 65 jaar. Foto: Museum Meermanno.
Foto 4. Bekijk in Amsterdam het schilderij Calvary (1912) van Marc Chagall. Foto: Janiek Dam.

Laatst gewijzigd: 2016-03-24 11:25:17 · Gepubliceerd: 2016-03-24 09:08:28 - 2229