1

10 leuke dagjes uit: geniet samen van de zomer

Koel af tijdens deze dagjes uit met korting

Dagje uit in de zomervakantie Nieuws door
Foto 1. Nostalgische attracties voor het hele gezin in Familiepretpark de Waarbeek! Foto: De Waarbeek.

archief oud artikel 22 juni 2020 Toerisme Landelijk Geniet optimaal van je zomer zonder veel geld uit te hoeven geven. Er zijn namelijk genoeg budgetproof uitstapjes! Zoek verkoeling in het zwembad, gil het uit in de achtbaan of ga met z'n allen naar de dierentuin. Wij zetten 10 fijne dagjes uit op een rij! Hier ben je samen een hele dag zoet.

Voordelig zwemmen en spelen

ASSEN - Een dagje naar subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever is leuk voor alle leeftijden. Terwijl de kinderen van de glijbaan roetsjen, ontspannen volwassenen in een warme whirlpool. Voor een extra dosis ontspanning is er een Finse sauna, een kruidenbad en een voetenbad. Of ga juist voor avontuur en dein mee op de golven in het golfslagbad of trotseer de wildwaterkreek.

Op de waterfiets naar de aapjes

AMERSFOORT - In DierenPark Amersfoort wonen neushoorns, olifanten, apen, tijgers, hyena's en nog veel meer exotische dieren. Klim over een touwbrug boven de grote beren langs en daag een dino uit voor een wedstrijdje hardlopen in het DinoPark. In de Grote Wildernis kun je zelf op een waterfiets naar het eiland van de ringstaartmaki's varen. Tijdens de vaartocht kom je vlak langs de giraffen en zebra's.

De hele dag spelen

BERG EN DAL - Zonneschijn is mooi meegenomen, maar als het regent kun je bij Amusementspark Tivoli ook in de binnenspeeltuin spelen. De speeltoestellen en attracties in het park zijn vooral leuk voor kinderen van twee tot en met tien jaar. Mascottes Tiffi en Toffi lopen in het park rond, klaar voor een leuke foto met de kinderen. Er zijn botsauto's en botsbootjes en een gezellige trein waarmee je het park kunt verkennen.

Voor een prikkie op tijdreis

ALPHEN AAN DEN RIJN - Kletterende zwaarden, gladiatoren en spannende archeologische vondsten. Een dagje Archeon is een avontuurlijke reis terug in de tijd. Bezoek de Romeinen en leer zwaardvechten of boogschieten, leer kalligraferen en ontdek hoe Romeins je bent. Je kunt in Villa van Rijswijk, de het Archeologiehuis Zuid-Holland, ook zelf voor archeoloog spelen.

Uitwaaien in de duinen

ZANDVOORT - Heerlijk uitwaaien! Ga op fietstocht door de duinen met Behind the Beach. Geniet van de wind door je haren terwijl je op een prachtige fiets, tandem of streetsurfer rijdt. Helemaal leuk: als je een fiets huurt kun je er gelijk iets bij boeken. Combineer je fietstocht met een lunch, picknick of high tea.

Bestel gemakkelijk je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Lori's voeren in de tropen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hier vind je de allermooiste vogels ter wereld: Vogelpark Avifauna! Van grote gieren tot schattige parkieten. Bewonder allerlei exotische vogelsoorten en andere bijzondere beesten zoals halfaapjes en rode panda's. Hoogtepunt: hier mag je zelf de lori's voeren. Met wat nectar in je hand komen de kleurrijke dieren al snel op je af om lekker te eten. Avifauna heeft ook een grote speeltuin met de hoogste glijtoren van Nederland.

Pretpark voor een prikkie

HENGELO - Het is lekker nostalgisch in Familiepretpark de Waarbeek. Hier is het altijd kermis. Trotseer de botsauto's, zweef in de Hully Gully en probeer de Rodelbaan uit. En je kunt hier het hele jaar door schaatsen: het pretpark heeft een indoor schaatsbaan. In het park vind je geen enge achtbanen, maar allemaal leuke en gezinsvriendelijke attracties waar je met de hele familie van kunt genieten.

Ook leuk om te doen

Foto 2. Spectaculaire gladiatorengevechten en andere bijzonderheden van vroeger maak je mee bij Archeon. Foto: Archeon.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 16:34:08 · Gepubliceerd: 22 juni 2020 - 11758