Vijf leuke tips voor dit weekend

Wat is er allemaal te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitjes voor 8 en 9 oktober

6 oktober 2016 Toerisme Landelijk Senioren en kinderboeken worden volop in het zonnetje gezet en belangrijke gebeurtenissen en mensen uit de geschiedenis worden herdacht. Er is weer veel bijzonders te beleven dit weekend. Keukenhof gaat weer eventjes open voor hun fleurige markt en het broertje van Napoleon krijgt zijn eigen tentoonstelling. Bekijk onze tips en geniet van je weekend!

Foto 1. Keukenhof opent haar poorten dit weekend voor de fleurige Bloembollenmarkt. Foto: Keukenhof.

Net als opa en oma

MIDDELBURG - Vanaf woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek, met als thema 'Opa's en Oma's, voor altijd jong'. Door het hele land zijn leuke evenementen en voorleesmiddagen te bezoeken. Op het Plein in de ZB worden dit weekend allerlei gratis activiteiten voor Kinderboekenweek georganiseerd. Knutselen, luisteren naar verhalen en dingen van vroeger bekijken, uit de tijd van opa en oma. Er zijn op het Plein 'hoekjes van vroeger' vol ouderwetse keukens, boeken en kinderliedjes. Kinderen kunnen de lekkerste dingen die ze bij opa en oma eten, opschrijven als recept. Deze recepten worden na de Kinderboekenweek gebundeld als 'Kleinkinderkookschrift'.

Liever koning dan schrijver

BUNNIK - De tentoonstelling Lodewijk Napoleon - Tragisch heerser in MOA vertelt het verhaal van koning Napoleon - broertje van de bekende keizer Napoleon. Lodewijk Napoleon (1778-1846) was de eerste koning van Nederland, maar had veel liever schrijver willen zijn. Hij leefde een leven vol strijd, macht en melancholie. Vanaf zaterdag 8 oktober zie je in de tentoonstelling deze thema's terug in kunstwerken en historische spullen, plus werken van beelden kunstenaar Armando. Lodewijk Napoleon sleepte Nederland door verschillende rampen heen en kreeg de bijnaam Lodewijk de Goede - daarvoor stond hij bekend als de Lamme Koning.

Beleef de bevrijding in Heeswijk

HEESWIJK - Alsof je terug in de tijd gaat of op een filmset bent beland. Op Kasteel Heeswijk spelen ze zondag 9 oktober de bevrijding van 1944 na tijdens het event Beleef de bevrijding van Kasteel Heeswijk. Er is een kampement met originele voertuigen, kanonnen en meer dan honderd vrijwilligers. Net echt: de vrijwilligers hebben uniformen aan uit Duitsland, Engeland, Canada en Amerika - sommigen hebben zelfs een jaren veertig kapsel. De Duitsers zijn gelegerd in het kasteel en worden in de middag verdreven door een aanval. Deze battles beginnen om 13:00 uur en om 15:00 uur. Na die tijd is er een korte ceremonie bij het herdenkingsmonument.

Voor de groene vingers

LISSE- Een kijkje behind the scenes in de grootste tuin van Nederland en een ideaal dagje uit voor mensen met groene vingers. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober is het Bloembollenmarkt Keukenhof 2016 in Keukenhof. Op de markt kun je bloembollen direct bij de kweker kopen en krijg je professionele tips voor hoe je een tuin, balkon of dakterras op kunt fleuren. Ondertussen zie je de tuinmannen bollen planten voor het thema van Keukenhof 2017: Dutch Design. Tijdens de markt krijg je ook al een voorproefje te zien: Keukenhof presenteert een groot mozaïek van bloembollen voor volgend jaar.

Senioren in het zonnetje

AMSTERDAM - Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Speciaal voor die gelegenheid zijn er tientallen ouderen van negentig jaar uitgenodigd voor de tentoonstelling 90 Jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw in De Nieuwe Kerk Amsterdam. In de tentoonstelling zien ze mode, films en boeken uit hun jeugd terug. Wie weet zit er wel een oude brief van opa of oma in de stapel fanmail die in de tentoonstelling te zien is. Hollywoodster Marilyn Monroe zou dit jaar ook negentig jaar oud zijn. Bekijk op DagjeWeg.NL alle leuke uitjes voor ouderen.

Tip: Bestel tickets en geniet van uitjes met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Bekijk nog meer nieuwe uitjes en activiteiten op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Ouderen krijgen extra veel aandacht dit weekend. Zo bezoeken tientallen negentigjarigen vrijdag de tentoonstelling '90 jaar Marilyn'. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 3. Tijdens de Kinderboekenweek zijn door het hele land leuke activiteiten voor kinderen, zoals voorleesmiddagen. Foto: Niels de Vries.
Foto 4. Beleef de bevrijding in 1944 van Kasteel Heeswijk op zondag 9 oktober. Foto: Stichting Kasteel Heeswijk.

Laatst gewijzigd: 2016-10-05 14:02:15 · Gepubliceerd: 2016-10-05 08:51:56 - 2901