1

De leukste uitjes voor dit weekend

Tips voor 19 en 20 november

Wat is er allemaal te doen?   Redactioneel door
Foto 1. Ga dit weekend op bezoek bij het Nationale Pietendorp in het Zuidezeemuseum. Foto: Frank Bedijs

archief oud artikel 17 november 2016 Toerisme Landelijk Doe mee aan een recordpoging schoenen zetten, haal je pietendiploma in het buitenmuseum of kijk de ene zoete film na de andere. Helemaal gratis! Wij hebben de leukste tips voor dit weekend weer voor je op een rijtje gezet. Fijn weekend!

Op naar het Pietendorp

ENKHUIZEN - Pakjes vervoeren, op obstakels klauteren en dat allemaal zo snel mogelijk. Wie is de beste Piet? Test het in het Nationale Pietendorp in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Op zondag 20 november zijn honderden pieten aanwezig in het museum om kinderen op te leiden tot Hulppiet. Er zijn havenpieten, muziekpieten, molenpieten, pakhuispieten en zelfs selfiepieten. Tip: reserveer vooraf online kaartjes om teleurstelling te voorkomen.

Zoet, zoeter, zoetst

SCHIEDAM - Pik zaterdag 19 en zondag 20 november nog gauw het gratis SuikerZoet FilmFestival mee. Een festival vol feelgoodfilms en muziekoptredens op verschillende locaties in Schiedam. Vooruit, er zit af en toe ook een beetje drama tussen. Maar je gaat met een warm gevoel weer naar huis. Er staat een hoop op het programma, maar de organisatie gaf ons een paar SuikerZoet filmtips. Reserveren is niet mogelijk, dus vol is vol. Op de website van het filmfestival kun je per film live checken welke stoelen nog beschikbaar zijn.

Betoverende buitenfair

APELDOORN - Lichtjes, nostalgische muziek, warme baksels en hier en daar een 'ho ho ho'. Het is alweer bijna tijd voor the most wonderful time of the year! Geniet van de donkere dagen voor kerst bij winterfair Spirit of Winter. Een gezellige fair in de tuinen van Paleis Het Loo; hoe romantisch en sfeervol wil je het hebben? De fair is tot en met zondag 20 november te bezoeken en gaat op vrijdag- en zaterdagavond tot 21:00 uur door als Spirit of Winter by Night. Je kunt online kaartjes bestellen of kaartjes op locatie kopen. Tip: online bestellen is voordeliger.

Racen met vleugels

SCHEVENINGEN - Ronkende motoren, zand dat je om de oren vliegt en racende helden vlak voor je neus. Bekijk de Red Bull Knock Out zaterdag 19 november gratis vanaf De Pier in Scheveningen! De zware strandrace start dit jaar pal naast De Pier en vindt plaats op één dag: de kwalificaties én de finale zijn allebei op zaterdag. Vanaf De Pier heb je gratis uitzicht op de race en kun je af en toe iets te eten of te drinken nemen bij de verschillende eettentjes.

Sinterklaas kapoentje...

SEVENUM - ... gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje! Daar krijgen Sint en Piet tijdens het Sintfestijn in Attractiepark Toverland nog een hele kluif aan. Op zaterdag 19 en zondag 20 november is het feest in Toverland. Overal in het park zijn vrolijke pieten: acrobatische pieten, muziekpieten en er is een pietendisco vol danspieten. En het attractiepark doet een recordpoging schoentje zetten. Neem een extra schoen mee naar Toverland en geef 'm aan de Telpiet - die gaat het hele weekend schoenen tellen. Uiteraard gaat de schoen lekker gevuld weer mee naar huis! Extra schoen vergeten? Dan kun je een leenschoen van het park zetten.

Extra tips

Foto 2. Feelgoodfilms op bijzondere locaties in Schiedam. Foto: SuikerZoet Filmfestival
Foto 3. Toos zet haar schoen ook al! Foto: Attractiepark Toverland
Foto 4. Geniet van de donkere dagen voor kerst op de bijzondere buitenfair Spirit of Winter. Foto: Spirit of Winter

Laatst gewijzigd: 2016-11-16 15:06:28 · Gepubliceerd: 2016-11-16 09:54:36 - 961