Bewonder oldtimers in Rosmalen - of win er eentje!

Aircooled Winterfest |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Alle klassiekers op een rij, van flowerpower tot uit de oorlog

5 januari 2017 Toerisme Rosmalen, Noord-Brabant Bekijk de mooiste oldtimers dit weekend in Autotron Rosmalen. Aircooled Winterfest is een festival voor het hele gezin en een ode aan klassieke auto's! Bekijk VW busjes, Porsches en andere klassieke wagens waarvan je spontaan zin krijgt in een ouderwetse drive-in. Het zijn plaatjes, pronkstukken en herinneringen aan vervlogen tijden. Mooie bonus: wie weet ga je op zondag voor maar één euro met een gerestaureerde Kever naar huis.

Foto 1. Wie weet win je een gerestaureerde Kever! Let wel: niet de Kever op deze foto, daar mag je alleen naar kijken. Foto: Aircooled Winterfest.

Klassiekers voor het hele gezin

Onsterfelijke Volkswagen busjes, een Ovaal Kever, een A-serie 1959 Porsche 356 en zelfs originele auto's uit de oorlog: je ziet ze allemaal tijdens Aircooled Winterfest op 7 en 8 januari. Dat auto's bewonderen meer een mannending is, is natuurlijk onzin. Oldtimers bekijken doe je namelijk gewoon met het hele gezin. Dennis Jochems van Aircooled Winterfest: "Er zijn een hoop kinderactiviteiten. Workshops sleutelhangers maken, magneetjes maken, dat soort dingen. Er is ook iemand die kinderen schminkt. Voor kleine kinderen alleen al is er dus genoeg te doen." Vanuit een Volkswagen busje wordt er muziek gedraaid, er zijn livebandjes en alles wat je ooit hebt gewild om je auto mee op te leuken is er te koop. En op zondag wordt er zelfs voor één euro een gerestaureerde Kever verloot. Om precies te zijn een Kever 1300 3SBig, in metallic groen. Absolute pronkstuk van het event is de zeldzame Rometsch Lawrence Barnfind. "Een man uit Berlijn heeft 'm helemaal zelf gebouwd op basis van de oude Volkswagen Kever", vertelt Dennis. Of het de enige versie ter wereld is durft hij niet te zeggen, maar speciaal is het wel.

De allermooiste oldtimers op een rij

Een eer voor de experts een een mooie show voor de liefhebbers: tijdens de Best of Show Contest worden de mooiste auto's beloond met een award. Alle auto's van het festijn worden het podium opgereden. Gewaxt en wel, uiteraard. Op het Expoplein staan de meest bijzondere auto's van het event uitgestald. Sommige klassiek, andere fel en retro, alsof ze zo uit de film Grease komen gereden. De meest kleurrijke oldtimers staan buiten op de zogeheten showpaddock tentoongesteld: een regenboog aan schattige, stoere maar vooral prachtige auto's. Veel van deze beauty's zijn van fanatieke bezoekers zelf. Wie weet is er iemand zo coulant om je een seconde achter het stuur te laten zitten voor een mooie foto.

Helaas kan niet iedereen een klassieke Kever winnen. Toch een ritje in een oldtimer meemaken? Maak er een dagje uit van!
Foto 2. Bekijk de mooiste oldtimers en kleurrijke klassiekers in Rosmalen. Foto: Aircooled Winterfest.
Foto 3. Natuurlijk mag de beroemde Volkswagen bus niet ontbreken. Foto: Aircooled Winterfest.

Laatst gewijzigd: 2017-01-05 11:00:29 · Gepubliceerd: 2017-01-04 15:36:25 - 505