De leukste tips voor de voorjaarsvakantie 2017

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? | Nieuws door Eline Verhoef

Alles over dierenpoep, bonbons en fietsen op houten banden

13 februari 2017 Landelijk Nog even geduld en dan is het voorjaarsvakantie. We kunnen dus weer uitkijken naar bloeiende krokussen, hyacinten en narcissen en lekker veel uitstapjes buiten de deur. Plan een dagje Madurodam met korting of leer Nederland kennen in tijden van oorlog. Wij geven tips voor een leuk dagje uit met korting in de voorjaarsvakantie!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Treed op als dj voor de mini-mensjes in Madurodam. Foto: Madurodam.
Foto 1. Treed op als dj voor de mini-mensjes in Madurodam. Foto: Madurodam.

Bonbons maken in het Bakkerijmuseum

MEDEMBLIK - Snuif de geur van versgebakken brood op en leer de fijne kneepjes van het bakkersvak. In de voorjaarsvakantie mogen alle kinderen die het Bakkerijmuseum bezoeken zelf bonbons maken en decoreren. Daarnaast mag je ook je eigen bonbondoosje maken en leer je van professionele bakkers hoe holle paaseieren van chocolade gemaakt worden. Je eigen bonbons maken in het Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij kan van 18 februari tot en met 5 maart. Tip: bestel je tickets met 20 procent korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Red de Madurodammertjes van een overstroming

DEN HAAG - Heel Nederland in één dag leren kennen? Het kan in Madurodam! In dit miniatuurpark kun je zelf vliegtuigen op laten stijgen, laat je de mooiste beats horen aan de draaitafel van een dj en maak je kennis met de mini-bewoners van dit bijzondere land, Madurodammertjes! Kom de bewoners beschermen tegen overstromingen door de sluizen van de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen. Tip: bestel je kaartjes vóór 6 maart via DagjeWeg.NL Tickets en betaal € 12,50 in plaats van € 16,50.

Keuzes maken in oorlogstijd

OVERLOON - Ga terug naar 1940-1945, een waarin we reden op houten(!) fietsbanden en veel Nederlanders voor moeilijke keuzes stonden. Dat wordt wel duidelijk bij de nieuwe interactieve tentoonstelling in Oorlogsmuseum Overloon waar je alles te weten komt over de Tweede Wereldoorlog. In het gigantisch grote museum vind je talloze bijzondere voorwerpen, die allemaal een eigen verhaal vertellen over de tijd waarin Hitler Europa terroriseerde. Wandel langs een ouderwetse snoepwinkel, een bar waar soldaten samenkomen voor een drankje en neem plaats in een jeep in een optocht tijdens de bevrijding. Tip: bestel je tickets met 25 procent korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Leer alles over dierenpoep

AMERSFOORT - Al eens oog in oog gestaan met een hyena, reuzenschildpad of kapucijnaap? Ze wonen allemaal samen met nog heel veel andere dieren in DierenPark Amersfoort. In de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart zijn er allerlei extra activiteiten te beleven. Zo leer je bij Poep & Zoo alles over dieren en hun poepgewoontes. Kom erachter welk dier maar één keer per week een grote boodschap doet en welke diersoort het vaakst poept. Bestel je tickets met € 2,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Duik in de wereld van een blinde

NIJMEGEN - Tast letterlijk in het duister en ervaar hoe het is om blind of slechtziend te zijn. In het Nijmeegse muZIEum ga je op pad met een gids die zelf blind of slechtziend is. Je wordt meegenomen in de wereld van een blinde waarin andere zintuigen als proeven, horen en ruiken een cruciale rol spelen. Een leerzame en indrukwekkende ervaring! Tip: bestel je tickets met € 1,- korting en een gratis drankje via DagjeWeg.NL Tickets.

Heerlijk smullen van zelfgemaakte bonbons. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.
Foto 2. Heerlijk smullen van zelfgemaakte bonbons. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.
Geniet van de Ringstaartmaki's. Foto: DierenPark Amersfoort.
Foto 3. Geniet van de Ringstaartmaki's. Foto: DierenPark Amersfoort.
Laatst gewijzigd: 2017-02-18 15:30:02 · Gepubliceerd: 2017-02-13 15:50:02 - 2405