1

Top uitjes voor dit weekend

Wat is er te doen op 4 en 5 maart?

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. Swing mee met je favoriete musicalhits bij Musicals in Concert. Foto: Annemieke van der Togt Fotografie

archief oud artikel 2 maart 2017 Toerisme Landelijk In het heelal, het theater of op het witte doek: dit weekend zijn er miljoenen sterren te zien. Tuur door een telescoop tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen, bezoek een vrolijke theatershow of bewonder het grootste bioscoopscherm van de randstad in Utrecht. Of doe eens gek en neem je kind mee op drakenjacht in een echt kasteel! Wij geven heel veel tips voor dit weekend.

Wat zie jij in de sterren?

LANDELIJK - Kraters op de maan, de ringen om Jupiter en de miljoenen verschillende sterren: wat zit ons heelal toch bijzonder in elkaar! Op 3, 4 en 5 maart bekijk je het sterrenstelsel van dichtbij tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij sterrenwachten door het hele land ben je welkom om een avondje ongegeneerd door een telescoop te staren. Op zaterdag 4 maart organiseert ARTIS tussen 19:00 uur en 23:00 uur een sterrenkijkavond in het Planetarium. Naast sterren kijken kun je daar ook sterrenklokken maken en eigen planeten ontwerpen. Sterrenkenners maken je graag wegwijs in het heelal. De toegang is gratis!

De grootste vierkante ogen van het land

UTRECHT - Netflix eat your heart out, een avondje film buiten de deur is veel leuker! Op 2 maart opent Kinepolis Jaarbeurs vier nieuwe filmzalen, waarvan een het grootste bioscoopscherm van de randstad heeft. Met het doek van maar liefst 26 meter breed en 10,9 meter hoog wordt werkelijk elke porie van je favoriete acteur zichtbaar. In deze zaal bekijk je vanaf deze week de LEGO Batman Film en de nieuwe Logan (met Hugh Jackman!). In een van de andere dertien (!) zalen draait nijntje de film nog tot en met 8 maart.

Draken verslaan doe je zo

HERNEN - Hoe herken je een draak, en nog belangrijker: wat moet je doen om ze te verslaan? In Kasteel Hernen vlakbij Nijmegen leer je hoe je de stoerste ridder van de wereld wordt tijdens een stoomcursus Hoe versla je een draak?. Na een lesje Drakologie trek je met je zwaard ten strijde in het kasteel. Ga mee op jacht op 4 en 5 maart tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar betalen €7,50, volwassenen mogen gratis naar binnen.

  • Ridders trouwen natuurlijk in een echt kasteel met hun prinses. Dat komt goed uit: in Kasteel De Haar kun je trouwen voor een dag! Vooraan in een echte kapel geef je elkaar, compleet uitgedost met bruidssluier en hoge hoed, het jawoord. Let op: je kunt pas trouwen als je de speurtocht hebt gevolgd.

Musicals in concert

ROTTERDAM - The híííílls are alive... Wat is jouw favoriete musicalhit? Zaterdag 4 maart is je laatste kans om Musicals in Concert - Live on Tour mee te maken. In het Oude Luxor Theater staan Simone Kleinsma, Jim Bakkum, Stanley Burleson en meer grote namen uit musicalland op het podium. Onder begeleiding van een liveband zingen ze de mooiste nummers uit onder andere Grease, Sister Act, The Sound of Music en The Bodyguard. Swing mee!

Op stap met je knapzak

DROUWEN - Zondagen zijn om je hoofd leeg te maken, ultiem te ontspannen, te genieten van de mensen om je heen en je voor te bereiden op de nieuwe werkweek. Trek de natuur en loop mee met een boswandeling! Op 5 maart organiseert Buitencentrum Boomkroonpad in Drenthe een zondagswandeling waarbij je van alles leert over amfibieën en reptielen. Misschien loop je er wel een tegen het lijf...

  • De wandeling start om 12:00 uur bij het Buitencentrum en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Volwassenen betalen €5,00 euro en kinderen tot en met twaalf jaar €2,50. Meld je vooraf aan bij Buitencentrum Boomkroonpad.
  • Voorzichtig beginnen de vogels weer te fluiten en zie je de natuur weer opbloeien. Vier de lente tijdens een voorjaarswandeling.

Nog meer tips voor dagjes uit

  • Het laatste weekend van de voorjaarsvakantie kun je nog even flink losgaan. Bekijk al onze tips voor een dagje uit in de voorjaarsvakantie!
  • Zaterdagnacht 4 maart openen tientallen Rotterdamse musea hun deuren tijdens de Museumnacht010. Een ticket geeft toegang tot alle deelnemende musea. 's Nachts kunst kijken is toch net wat bijzonderder dan overdag!
  • Vanaf 5 maart bekijk je Met andere ogen in de Orchideeën Hoeve. Deze expo geeft podium aan getalenteerde mensen met een beperking.
  • Heb je een eigen onderneming en wil je inspiratie op doen voor het nieuwe seizoen? Kom naar de Voorjaarsbeurs in Utrecht!
Foto 2. Maak een frisse wandeling door de natuur. Foto: Buitencentrum Boomkroonpad

Laatst gewijzigd: 2017-03-02 10:43:52 · Gepubliceerd: 2 maart 2017 - 1856