Gratis dagje uit met kinderen

Wat is er allemaal te doen? |  
Nieuws door
Foto 1. Konijntjes knuffelen is gratis! Foto: Pexels.com.

Loop het Kabouterpad en ontmoet bejaarde paarden

28 juli 2020 Toerisme Landelijk Een dagje uit naar de dierentuin, een uitje naar een pretpark, een ijsje hier, een drankje daar. Als je een dagje uitgaat kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Houd je liever de hand op de knip, maar wil je wel graag een dagje erop uit met de kids? Er zijn genoeg mogelijkheden! Wij geven tips voor een gratis dagje uit met kinderen.

Konijntjes knuffelen in de kinderboerderij

WERKENDAM - Knuffel met schattige konijntjes, aai de cavia's en lig in een deuk om de knorrende varkens Sjors en Sjimmie. Bij Kinderboerderij Floreffehoeve valt er van alles te beleven en te leren. Op een terrein van zo'n tien hectare vind je er onder andere pauwen, ganzen, vogels, kippen, schildpadden en duiven. Stel je vragen aan een van de dierenverzorgers en leer alles over het voeren en verzorgen van dieren. Uitgeaaid? Dan mag je lekker uitrazen in de superleuke speeltuin die ook bij de kinderboerderij hoort!

Tip: in Werkendam vind je ook het Biesbosch MuseumEiland, een mooi startpunt voor een verkenningstocht door het gebied. Bij Biesbosch MuseumEiland betaal je wel een toegangsprijs.

Kabouters zoeken in het bos

NUNSPEET - Gele, blauwe en rode mutsjes en het gekraak van takjes onder je voeten. Verscholen in de Veluwse bossen van Nunspeet wonen tientallen kabouters die je de weg wijzen door het bos. Startpunt van dit Kabouterpad, favoriet onder kleine kinderen, is Bezoekerscentrum Nunspeet waar je tegen een betaling van € 2,- toegang hebt tot een expositie met opgezette Veluwse dieren.

Tip: naast het Kabouterpad vind je het Veluwetransferium, een uitkijktoren van dertig meter hoog die je gratis mag beklimmen. Het uitzicht over de Veluwse natuur is adembenemend. Naast de uitkijktoren zit ook een mooie speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen uitleven. En op loopafstand ligt een gezellig pannenkoekenrestaurant genaamd De Boskabouter.

Dieren en oude ambachten op één plek

GOES - Rennen over een heuvelachtig landschap, klauteren op de leukste speeltoestellen, dieren aaien in de kinderboerderij en alles leren over oude ambachten. Je vindt het allemaal op één plek in Stadsrecreatiepark De Hollandsche Hoeve. In het ambachtscentrum zie je hoe er kaarsen worden gemaakt, hoe de edelsmid z'n werk doet en zie je ambachtslieden weven en hout snijden.

Tip: combineer je bezoek aan Stadsrecreatiepark De Hollandsche Hoeve met een bezoek aan het Omnium in Goes. Hier geniet je tegen betaling van een subtropisch zwembad en leer je alles over tropische dieren en planten tijdens een wandeling door het bijbehorende tropische bos.

Op bezoek bij bejaarde paarden

SOEST - Eigenlijk is het een soort bejaardentehuis, maar dan voor paarden. Bij De Paardenkamp wonen zo'n 120 paarden en pony’s. Deze twintigplussers (dat is oud voor een paard) genieten er in alle rust van hun oude dag. Paardenliefhebbers kunnen hun geluk niet op want bij De Paardenkamp mag je de dieren gratis komen bezoeken. Alle paardenvragen die je maar kunt bedenken, kun je kwijt bij de verzorgers. Help mee met het verzorgen, bekijk een film over De Paardenkamp en verwen de beesten met paardensnoepjes uit de winkel. Op woensdagmiddag mogen kinderen meehelpen met het borstelen van de pony's.

Tip: in Soest vind je ook het Nationaal Militair Museum waar je tegen betaling verschillende oorlogsvoertuigen kunt bewonderen.

Een kijkje in de toekomst

MAASVLAKTE - Ben je wel nieuwsgierig naar de toekomst van het modernste havengebied? Bij Futureland, Informatiecentrum Maasvlakte 2 kom je alles te weten over baggeren op zee, het aanleggen en inrichten van een havengebied of het laden en lossen aan de moderne zeekades van Rotterdam. Wil je nog meer weten? Tegen betaling verken je de Maasvlakte 2 met de FutureLand Ferry die je een andere kijk geeft op het indrukwekkende kolossale havengebied van Rotterdam.

Tip: in Rotterdam vind je ook de Pannenkoekenboot Rotterdam waar je onbeperkt pannenkoeken kunt eten.

Boek via DagjeWeg.NL Tickets dagjes uit met korting..
Foto 2. Ontdek het verhaal van de Biesbosch bij Biesbosch MuseumEiland (niet gratis). Foto: © Ronald Tilleman.

Laatst gewijzigd: 2022-01-03 11:59:46 · Gepubliceerd: 2017-04-24 08:08:54 - 16502