In deze dierentuinen ontmoet je reuzenpanda's

Ouwehands Rhenen is niet de enige: ook hier vind je reuzenpanda's

Dierentuinen in Nederland en België Redactioneel door
Foto 1. Pandamoeder Hao Hao knuffelt met babypanda Tian Bao in België. Foto: Pairi Daiza, © Benoit Bouchez.

24 april 2017 bijgewerkt: 28 december 2022 Natuur Rhenen, Utrecht Nederland is twee reuzenpanda's rijker! En dat is nogal een big deal: er zijn namelijk niet veel dierentuinen in Nederland en België met reuzenpanda's. Maar twee! En in de rest van Europa zijn de schattige beesten ook schaars: Schotland heeft er twee en Oostenrijk heeft er vier. Hieronder de reuzenpanda's in Nederland en België op een rij. Spoiler alert: ze zijn héél schattig.

Reuzenpanda's in Nederland

RHENEN - Wu Wen en Xing Ya hebben zelf geen idee van de mediabuzz die ze veroorzaakten met hun verhuizing. Op 12 april kwamen de reuzenpanda's op Schiphol aan. Het was een drukte van belang toen de pers de beesten voor het eerst te zien kregen toen de reuzenpanda's op 30 mei voor het eerst naar buiten kwamen. Pandasia, hun Oosterse stulpje in Ouwehands Dierenpark Rhenen is gigantisch en Wu Wen en Xing Ya hobbelen er tevreden rond. Meer over panda's weten? Lees leuke weetjes over reuzenpanda's. In de tijdlijn van de reuzenpanda's lees je hoe lang we al in de ban zijn van Wu Wen (vrouwtje) en Xing Ya (mannetje) en wat hun hoogte- en dieptepunten tot nu toe zijn.

Reuzenpanda's in België

BRUGELETTE - Voor dierentuin Pairi Daiza ging vorig jaar de ultieme pandadroom in vervulling: er werd een reuzenpanda geboren. Reuzenpanda's Hao Hao (vrouwtje) en Xing Hui (mannetje) werden in juni 2016 de trotse ouders van babypanda Tian Bao (mannetje). Het is alweer een tijdje geleden dat de babypanda - die eerst lange tijd Baby P werd genoemd - voor het eerst naar buiten mocht. Inmiddels is het een onhandig rond hobbelende pandabeer, die voor nogal wat afleiding zorgt bij zijn verzorgers. Hieronder in het filmpje zie je hoe een verzorger het verblijf probeert schoon te maken. Maar Tian Bao wil véél liever spelen! Let op: het artikel gaat nog verder onder het filmpje.

Rode panda's in Nederland en België

Vooruit, de rode panda's horen er ook bij. Ze zijn misschien niet zo bijzonder of zeldzaam als de reuzenpanda, maar schattig zijn ze zeker. Je vindt ze in deze dierentuinen:
Foto 2. Vrouwtjespanda Wu Wen, tegenwoordig inwoner van Pandasia. Foto: © Ouwehands Dierenpark Rhenen.
Foto 3. Een beetje een gek gezicht, maar zo zien pandababy's er dus uit. Moeder Hao Hao was erg trots op kleine Baby P. Foto: Pairi Daiza, © Benoit Bouchez.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 11:53:31 · Gepubliceerd: 24 april 2017 - 10271