Romantische uitstapjes voor hemelvaartsweekend

Meer romantische dagjes uit | Nieuws door Coby Boschma

Zo heb je tijdens hemelvaartsweekend de perfecte date

18 mei 2017 Toerisme Landelijk Dates plannen is altijd een gehannes met de drukke schema's van jou en je lief, maar nu heb je eindelijk de hele dag vrij. Tijd voor een date. DagjeWeg.NL - ook bekend onder de naam Cupido - geeft je romantische tips voor Hemelvaartsdag. Geniet van je vrije dag en van elkaar! O, wat is liefde toch hemels.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Slenter samen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Foto 1. Slenter samen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Romantische tijdreis

Beleef samen de 1917 Experience van Museumstoomtram Hoorn-Medemblik op donderdag 25 mei. Op Hemelvaartsdag is het namelijk ook Nationale Stoomtreindag. Reizen was anno 1917 een hele happening. Vrouwen reisden bij voorkeur niet alleen en hadden zelfs speciale reis-outfits met hoedjes en handschoenen. Tijdens de 1917 Experience beleef je opnieuw de romantiek van het reizen, in teakhouten rijtuigen samen met reizigers van vroeger (acteurs in kostuum). Onderweg kom je oldtimers op de weg tegen en help je conducteurs en dergelijke een handje mee tijdens de treinreis. Extra tip: prachtig en toevallig in de buurt van de stoomtram is Kasteel Radboud in Medemblik.

Tussen de bloemen neuzen

Hand in hand struinen over de Bloemenmarkt in Leeuwarden op donderdag 25 mei. Deze markt is de langste markt van het land; een bloemenzee in het oude stadscentrum, zover als je kunt kijken. Er zij zo'n tweehonderd kraampjes waar je langs kunt lopen om de mooiste bloemen te halen of gewoon om weg te zwijmelen bij alles. Let wel: de markt trekt jaarlijks zo'n dertigduizend mensen. Erg intiem is het dus niet, maar dat maak je daarna op een terrasje of in een café weer goed. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Leeuwarden.

Klassiek wegzwijmelen

Veeg net als koningin Máxima 'de traan' weg bij Adiós Nonino. Waan je samen op vakantie in Buenos Aires door de bandoneon van Marcelo Nisinman. Romantiek ten top: vier dagen lang klassieke muziek. Piano's, violen, romantische blikken over en weer. Bezoek samen het allereerste Internationaal Kamermuziekfestival Ede (IKFE) vanaf donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei. Prachtig voor kenners en beginners: je hoeft geen muziekexpert te zijn om van een ultiem romantisch moment te genieten. Lees meer over het IKFE.

Meer romantische tips

Samen reizen in stijl zoals ze dat in 1917 deden. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Hanks Brinkel.
Foto 2. Samen reizen in stijl zoals ze dat in 1917 deden. Foto: Museumstoomtram Hoorn-Medemblik © Hanks Brinkel.
Geniet van de meest romantische muziek ooit tijdens het IKFE. Foto: Edesche Concertzaal.
Foto 3. Geniet van de meest romantische muziek ooit tijdens het IKFE. Foto: Edesche Concertzaal.
Laatst gewijzigd: 2017-05-26 09:26:48 · Gepubliceerd: 2017-05-17 16:50:54 - 2085