Welke escaperoom is het leukst?

Meer escaperooms | Nieuws door

Tips voor unieke escaperooms in Nederland

5 juni 2017 Toerisme Landelijk Het aantal escaperooms in Nederland neemt snel toe. Een escaperoom voor kinderen, een escaperoom in het donker, ontsnappen uit een kasteel of opdrachten doen in het pikkedonker, you name it en het is er! Superleuk voor een bedrijfsuitje, verjaardagsfeestje of als uitje met vriendinnen, maar waar begin je nou met zoeken en waar vind je de beste escaperooms? Om je een handje op weg te helpen geven wij een aantal tips voor de leukste escaperooms in Nederland.

Foto 1. Bij Room Experience is een speciale escaperoom voor kinderen! Foto: Room Experience Geldrop.

Escaperoom in het pikkedonker

AMSTERDAM - Bij CtheCity: Amsterdam ervaar je letterlijk hoe het voelt om een 'blackout' te krijgen. Hier vind je namelijk de donkerste escaperoom ter wereld! In de Escaperoom Blackout van CtheCity voer je in het pikkedonker puzzels en opdrachten uit en kom je voor veel zintuiglijke uitdagingen te staan. Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig in het huis van de familie Penoze. Door een stroomstoring zie je letterlijk geen hand voor ogen, wat ongetwijfeld hilarische maar ook hele spannende situaties oplevert. Een flink staaltje teamwork is hier dan ook wel nodig: go team! Tip: Bij Cthe City: Amsterdam kun je ook in het donker dineren.

Escaperoom in een kasteel

POEDEROIJEN - Nog eventjes geduld en dan kunnen we à la Hugo de Groot ontsnappen uit een escaperoom in een kasteel! Slot Loevestein opent namelijk dit najaar een escaperoom die voor volwassen én kinderen geschikt is. Wat kunnen we van deze escaperoom verwachten? Dat je ervaart hoe het is om vanwege je mening, net als de belangrijke geschiedenisfiguur Hugo de Groot, opgesloten te zijn. Samen met je teamgenoten ga je de uitdaging aan om puzzels, raadsels en geheimen binnen de tijd op te lossen en zo uit je cel te ontsnappen. De verwachtingen rondom deze nieuwe escaperoom zijn hooggespannen, want deze wordt bedacht door Epic Escape Waalwijk, opgericht door twee oud-medewerkers van de Efteling. Tip: lees ook Slot Loevestein opent escaperoom in najaar 2017.

Escaperoom voor kinderen

GELDROP - In de Funny Escape Room van Roomexperience Geldrop is een speciale escaperoom voor kinderen geschikt vanaf ongeveer acht jaar tot en met veertien jaar. En, wat deze kamer extra uniek maakt is dat hij ook geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking en dat hij rolstoeltoegankelijk is. Tijdens je spel in de Funny Escape Room draait het allemaal om Elise, de dochter van graaf van Epscheuten die een hekel aan school heeft. Maar spelletjes doen en puzzelen kan ze als de beste. Aan jou de uitdaging om de code te vinden die je uit deze kleurrijke en gezellige speelkamer bevrijdt, of misschien blijf je er liever zitten?!

Wow, escaperoom en virtual reality in één!

UTRECHT - Een escaperoom op zichzelf is al cool, maar een escaperoom met virtual reality is nog net een tikkeltje cooler! In Utrecht vind je de VR Escape Room Time: een escaperoom en virtual experience beleving in één. Hoe het werkt? Je stapt met een VR-bril op je hoofd een wereld binnen waarin schokkende ontdekkingen over de toekomst zijn gedaan. Aan jou en je teamgenoten de taak om binnen de tijd de wereld te redden. Door de virtual reality is het alsof je in een spannende film bent beland en zijn fictie en de werkelijkheid moeilijk van elkaar te onderscheiden. De ultieme beleving boordevol spannende virtual reality puzzels.

Escaperooms met korting

Foto 2. De ultieme beleving in Utrecht: een escaperoom met virtual reality. Foto: VR Escape Room Time.
Foto 3. In het najaar van 2017 opent het historische Slot Loevestein een spannende escaperoom. Foto: Slot Loevestein.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:34:29 · Gepubliceerd: 2017-06-01 08:51:58 - 2211