5 tips voor een dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op 10 en 11 juni?

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Muis Julia viert dit weekend haar verjaardag! Foto: Julianatoren.

archief oud artikel 8 juni 2017 Toerisme Landelijk Beleef scènes uit de Tachtigjarige Oorlog in het Groningse vestingstad Bourtange, kom feestvieren in het centrum van Middelburg of stap aan boord van een historische stoomsleepboot in de Maritiem Museum Haven in Rotterdam. In de Julianatoren ben je uitgenodigd op de verjaardag van muis Julia waar ook Peppa Pig te gast is! Kortom, een bruisend weekend boordevol uiteenlopende activiteiten. Om je een handje op weg te helpen, zetten wij de leukste tips voor dit weekend op een rij. Fijn weekend!

Opening vaarseizoen Maritiem Museum Rotterdam

ROTTERDAM - Het Maritiem Museum in Rotterdam gooit zondag 11 juni de trossen los. Het museum opent namelijk het historische vaarseizoen voor de zomermaanden. Van 11 juni tot en met 27 augustus kun je elke zondag aan boord stappen van een topstuk dat je in 1,5 uur tijd vanaf het water de mooiste plekjes van Rotterdam laat zien. Bewonder bijvoorbeeld de Erasmusbrug, de Maritiem Museum Haven en vaar mee op een van de historische schepen, zoals de stoomsleepboot Dockyard V uit 1940 of de Havendienst 20 uit 1941.

Tip: € 3,50 korting op je kaartjes voor de Julianatoren. Deze tijdelijke actie is geldig tot en met 30 juni.

Peppa Pig in de Julianatoren

APELDOORN - Julia de Muis van de Julianatoren is dit weekend jarig en dat wordt uitgebreid gevierd! Op zaterdag 10 en zondag 11 juni is er een speciale verjaardagsshow met als speciale gast Peppa Pig, een vrolijk varkentje dat houdt van spelletjes spelen en plonzen in de modder. Vier het feestje mee om 11:00 uur of om 16:00 uur. En geniet van de familiemusical met Peppa Pig in het theater die exclusief voor Julia's verjaardag optreedt om 14:00 uur en om 15:00 uur.

Terug naar de Tachtigjarige Oorlog

BOURTANGE - Schietende kanonnen, hoornblazers, tromgeroffel en een heel peloton soldaten. Het Groningse vestingstadje Bourtange ontpopt zich dit weekend tot een veldslag uit de Tachtigjarige Oorlog. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement: De Slag om Bourtange nemen Spaanse troepen de vesting in en reis je terug naar het jaar 1640. Gaat het de Hollanders lukken om de vesting weer in handen te krijgen? Kom kijken en geniet van spectaculaire veldslagen rond de vesting. Het verhaal wordt nagespeeld door een groot aantal soldaten. Daarnaast is er een authentiek kampement en een zeventiende-eeuwse markt. De Slag om Bourtange is op zaterdag 10 en zondag 11 juni en duurt van 11:00 uur tot 18:00 uur.

Amstellanddag 2017: kunst & natuur

AMSTELVEEN - Geniet van een adembenemend cultuurhistorisch landschap aan het water en kies uit maar liefst vijftig verschillende activiteiten om te doen. Tijdens de Amstellanddag 2017 zetten boeren in Amstelland hun deuren open en ontdek je tijdens een poldersafari of wandeling met de boswachter hoe het met de weidevogels in de omgeving gaat. Uniek is dat je deze dag toegang hebt tot plekken die normaal niet voor het publiek opengesteld zijn. In Nes aan de Amstel is de Urbanuskerk te bezichtigen en mag je de toren beklimmen en in Ouderkerk aan de Amstel is de Joodse begraafplaats te bezoeken. Tijdens de Amstellanddag stellen ook veel kunstenaars hun ateliers open. Kinderen vermaken zich met het ponyrijden, schapen scheren of kinderkoken, zoals lekkere cupcakes bakken (yum!).

Stadsfeesten Middelburg: party, party

MIDDELBURG - In de gezellige Zeeuwse hoofdstad Middelburg wacht je een bruisend programma met kunst, muziek, theater, dans, eten en literatuur. Tijdens de Stadsfeesten Middelburg vertelt Midas Dekkers in een openluchtlezing over het plezier van heel goed kijken, zijn er allerlei oorlogsvoertuigen te zien tijdens het veteranendefilé en staan er talloze artiesten op het Podium Amateur Kunst. Geniet onder andere van veel livemuziek, buiten tafelen, een bierproeverij en verschillende workshops. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten als waterraketschieten, schminken en in Cinema Middelburg wordt de kinderfilm 'Raafje met de rode sok' gedraaid.

Nog meer tips voor het weekend

Foto 2. Vaar mee op een historisch schip in Rotterdam. Foto: Maritiem Museum - Fred Ernst.

Laatst gewijzigd: 2017-06-14 15:52:24 · Gepubliceerd: 2017-06-06 15:19:49 - 1763