De leukste rondvaarten in Nederland

Rondvaarten en bootverhuur in Nederland | Redactioneel door

Verken Amsterdam, de Biesbosch of Limburg vanaf een boot!

31 juli 2018 Toerisme Landelijk Vaartochten door Nederland zijn heus niet alleen leuk voor toeristen. Vanaf de boot ontdek je de mooiste plekjes van ons eigen land. Verken bijvoorbeeld de betoverende Biesbosch, leer wat er in de grachten van Amersfoort leeft of geniet van een boottocht inclusief pannenkoeken! Bekijk de leukste rondvaarten en plan met z'n allen een dagje uit op het water. Heerlijk met mooi weer - en als het regent, kunnen de meeste boten gewoon dicht.

Foto 1. Een vaartocht door Amsterdam. Foto: DagjeWeg.NL.

Rondvaart door Amsterdam

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Met een rondvaart door de Amsterdamse grachten beleef je Hollands glorie op z'n best. Eeuwenoude statige herenhuizen, studenten op rammelende fietsen, sfeervolle bruggetjes en tientallen kerktorens: Amsterdam verveelt nooit. Terwijl jij lekker in het bootje zit, zie je de meterslange rij voor het Anne Frankhuis en bewonder je vanuit de verte het statige Scheepvaartmuseum. Een vaartocht met kinderen? Bij Blue Boat Company gaan de kids mee op audiotour met de muizen Sjonnie en Harold.

Rondvaart door Amersfoort

AMERSFOORT, UTRECHT - Op de kademuren van de Amersfoortse grachten en de Heiligenbergerbeek groeien meer dan tweehonderd soorten plantensoorten. Elk seizoen bloeit er weer iets anders; een week voor de boot vertrekt, bekijken de schippers waar de boot heen zal varen. Zie ook hoe de vissen onder de boot door zwemmen en bewonder de lelies die op het water drijven! Voor de kids organiseert Waterlijn een speciale natuurtocht. Met een schepnetje vissen ze kikkervisjes en insecten uit het water.

Varen door Giethoorn

GIETHOORN, OVERIJSSEL - Het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd: Giethoorn. Verken dit prachtige dorpje met een rondvaart door Giethoorn! Een gids vertelt je graag alles over wat je ziet. Achter ieder romantisch bruggetje schuilt wel een verhaal en er zwemt heel wat rond in het water.

Varen over de Loosdrechtse Plassen

Een ontspannende tocht langs pittoreske dorpjes, indrukwekkende vergezichten en prachtige natuur. Je vaart langs statige kastelen en romantische tuinen. Wie weet spot je wel een zeldzame vogel vanaf het zonnedek! Onderweg vertelt de schipper je allerlei leuke weetjes over de natuur en de omgeving.

Rondvaart door Limburg

MAASBRACHT, LIMBURG - Wie aan Limburg denkt, denkt vaak aan glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en heerlijke vlaaien. Maar wist je dat je ook heel goed kunt varen door Limburg? Sterker nog, deze provincie heeft het grootste watersportgebied van heel Nederland! Verken de uitgestrekte meren met een boottocht van Rederij Cascade. Vanuit de verte zie je de skyline van Roermond, je spot de 'drijvende' vakantiewoningen in Oolderhuuske of je ervaart hoe het is om twaalf meter naar beneden te vervallen bij het openen van de sluis. En, niet onbelangrijk: op de boot kun je ook een Limburgse vlaai bestellen.

Varen door de Biesbosch

DRIMMELEN, NOORD-BRABANT - Laaghangende wilgentakken, een langs zwemmende bever en het zonlicht dat magisch door de bomen schijnt: op sommige plekken in de Biesbosch waan je je even in Jungle Book! Ontdek de mooiste plekjes van dit natuurgebied met een vaartocht door de Biesbosch. De gidsen van De Zilvermeeuw vertellen je graag alles over de natuur en de dieren die er leven.

Rondvaart door Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Hartje Den Bosch is nog mooier vanaf het water! De tocht begint in de oude binnenstad en zet vervolgens koers richting het mooie buitengebied Engelen. Je vaart vanaf de Dommel de Dieze op en komt onderweg historische gebouwen en bijzondere natuur tegen en ontdek je allerlei weetjes over 's-Hertogenbosch, een van de oudste steden van ons land.

Varen op de Pannenkoekenboot

ROTTERDAM / NIJMEGEN / AMSTERDAM - Een pannenkoek eten terwijl de skyline van Rotterdam, Amsterdam of Nijmegen aan je voorbijtrekt. Wat een heerlijke combi! Op de Pannenkoekenboot vaar je 75 minuten en mag je ondertussen onbeperkt pannenkoeken eten. Met spek, appel, ham, jam of stroop: kies zelf waar je zin in hebt. Kids kunnen uitbuiken in de ballenbak.

Zelf een boot huren?

Foto 2. In de grachten van Amersfoort zijn prachtige planten te ontdekken. Foto: Waterlijn Amersfoort.
Laatst gewijzigd: 2019-01-02 12:00:36 · Gepubliceerd: 2017-06-02 10:37:19 - 10634