1

EK vrouwenvoetbal: schreeuw de OranjeLeeuwinnen naar de finale

Olé olé olé olé! Waarom je WEURO 2017 niet mag missen

Alle wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal 2017 Nieuws door
Foto 1. Nederland is voor de eerste keer gastheer van het EK vrouwenvoetbal. Foto: KNVB Media

archief oud artikel 15 juli 2017 Sport Utrecht, Utrecht Voetbal een mannensport? Heus niet! Van 16 juli tot en met 6 augustus staan zeven steden in Nederland in teken van het vrouwenvoetbal tijdens de UEFA Women's EURO (WEURO) 2017, oftewel het EK vrouwenvoetbal 2017. En aanschuiven is lekker makkelijk: al voor een tientje woon je een wedstrijd bij. Haal dat brulshirt en die pletterpet maar uit de kast, neem plaats in zo'n fancy plastic stoeltje en moedig onze OranjeLeeuwinnen aan. De kaarten voor de voorrondes waarin Nederland speelt zijn overigens zo goed als uitverkocht; houd de website van WEURO in de gaten voor de laatste kaarten. Voor de kwartfinales, halve finales en de finale zijn nog wel tickets beschikbaar.

Juich mee met Kicky en Dutchy

De spanning in het stadion, het overdonderende gejuich bij een goal, de verklede en geschminkte mensen (ja, ook volwassenen) en het fastfood in de pauze: een voetbalwedstrijd bijwonen is echt iets voor op je bucketlist. Een wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal 2017 is extra speciaal, want Nederland is voor het eerst in de voetbalhistorie gastheer. Een Europees Kampioenschap bezoeken is dus nog nooit zo makkelijk geweest! Plan een dagje uit met vrienden of familie en bezoek een wedstrijd in het Koning Willem II Stadion in Tilburg, Stadion De Vijverberg in Doetinchem, Stadion De Adelaarshorst in Deventer, het Sparta Stadion in Rotterdam, Stadion Galgenwaard in Utrecht, De Grolsch Veste in Enschede of het Rat Verlegh Stadion in Breda. Vergeet niet te zwaaien naar Kicky de Mascotte, die met haar snoezige kattenoortjes en lange wimpers het EK toch wat extra flair geeft. En natuurlijk Dutchy, de Nederlandse mascotte.

Alle EK-wedstrijden op een rij

Welk land speelt wanneer in welk stadion? Bekijk alle wedstrijden op een rij per voetbalstad. Voor de echte Oranjefans: voorafgaand en na afloop van de wedstrijden kun je in iedere stad naar een speciale Fanzone. Zo speel je een potje vader-dochtervoetbal op De Neude in Utrecht of doe je mee aan levend tafelvoetbal op De Brink in Deventer.

Tilburg, Koning Willem II Stadion:

Doetinchem, Stadion De Vijverberg:

Deventer, Stadion De Adelaarshorst:

Rotterdam, het Sparta Stadion:

Utrecht, Stadion Galgenwaard:

Enschede, De Grolsch Veste:

Breda, Rat Verlegh Stadion:

Meer sportieve uitjes

  • Kus de EK-beker uit '88 en laat je inspireren door de mooiste tegeltjeswijsheden van Johan Cruijff. Deze zomer beleef je de mooiste momenten van het Nederlands commercieel voetbal in het Nederlands Openluchtmuseum bij Helden aan de Bal. Lees over ons bezoek aan Helden aan de Bal en ontdek wat er te zien is;
  • Hm, of staat de echte EK-beker toch in Madurodam? Ook in deze miniatuurstad beleef je de mooiste momenten van Oranje. Trap hierna ook zelf een balletje in de pannakooi en ontdek hoe hard jij kunt schieten!
  • Onlangs is het Voetbalmuseum Home of Football geopend in Braamt. Het museum is alleen op afspraak open zodat eigenaar Fred je persoonlijk kan rondleiden;
  • Johan Derksen, Hugo Borst, Matty Verkamman en Jaap de Groot kwamen met een gigantisch goed idee: het Nationaal Voetbalmuseum De Voetbal Experience. In dit museum in Roosendaal kijk, hoor, voel, ruik, speel én beleef je voetbal;
  • Midgetgolfen met een voetbal, huh? Ja, het kan écht bij Midget Voetgolf in Nieuw-Vennep. Gebruik slimme trucjes om de voetbal in de holes te krijgen!
Foto 2. Moedig de OranjeLeeuwinnen aan! Foto: KNVB Media
Foto 3. Kicky de Mascotte en Dutchy, de mascotte van het Nederlandse team. Foto: KNVB Media

Laatst gewijzigd: 2017-07-14 11:00:20 · Gepubliceerd: 15 juli 2017 - 1118