Vakantie voorbij? Zo houd je het zomerse gevoel vast

Wat is er te doen? | Nieuws door

Verleng de zomervakantie met deze uitjes

29 augustus 2017 Toerisme Landelijk De meeste scholen zijn weer begonnen, het wordt weer drukker op de wegen en stiekem fantaseer je over je volgende vakantiebestemming. Maar voor een vakantiegevoel heb je helemaal geen vakantie nodig; ga eropuit en ontdek heerlijke plekjes van ons eigen land. Stap voor de grap in een Friese tuktuk, dwaal door een labyrint onder een kasteelruïne en ontmoet dino's in Zeeland. Bekijk de tips voor zomerse uitjes voor een vakantiegevoel - de meeste tips zijn ook leuk bij slecht weer.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Foto 1. Spelen in de waterspeeltuin en Kids Jungle. Foto: Berkenhof Tropical Zoo

Op de tuktuk door Friesland

LAUWERSOOG - Pruttelend rijden jullie door de Friese weide. De wind wappert langs je haren en ondertussen bekijk je in de achteruitkijkspiegel hoe degene achter je lollig over het asfalt slingert. Vanuit een tuktuk lijkt het leven gewoon net even wat mooier! Ga op pad met de tuktuk en boek er bijvoorbeeld een picknickarrangement bij: in de pauze geniet je dan van verse wraps en broodjes.

De son in de see sien sakken

SCHEVENINGEN - Zand tussen je tenen, de geur van de zoute zee en aan de horizon kitesurfers die zelfs in de vrieskou het water opgaan. Het Nederlandse strand is dan wel geen Laguna Beach, toch heb je het idee dat het kantoor en de volle wasmand heel ver weg zijn. Doe een dagje Scheveningen en maak een rondje in het reuzenrad op De Pier en eet je vol op de foodboulevard. Over die vakantiekilo's maak je je later wel druk (of gewoon niet).

Dino's in een tropisch bos

KWADENDAMME - Volg hoe knalgele kikkertjes driftig rondspringen, aanschouw hoe een reuzenschildpad in slow motion hele kroppen sla naar binnen werkt en dwaal tussen levensechte dino's. In Berkenhof Tropical Zoo beleef je een beetje van de exotische tropen midden in Zeeland. Voor de kids is er een overdekte waterspeeltuin en een klimkasteel. Leuk voor een familiedag! Bekijk meer toverachtige tuinen.

Dwalen door de grotten onder een kasteel

VALKENBURG - Soms lijkt het wel alsof het in Limburg altijd vakantie is. Een heuvelachtig landschap, een paar graden warmer dan aan de kust en mensen die je met een accent aanspreken. Maak het vakantiegevoel compleet met een bezoekje aan de Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg. In deze burcht kun je heerlijk dwalen en heb je een prachtig uitzicht. Daal daarna af naar het labyrint, bewonder eeuwenoude wandschilderingen en beleef hoe ridders uit de zeventiende eeuw dit gangenstelsel gebruikten om te vluchten.

Foto 2. Op de tuktuk door Friesland. Foto: TukTuk Lauwersoog
Foto 3. Ontdek de prachtige kasteelruïne vlakbij Valkenburg. Foto: Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg
Foto 4. De Scheveningse boulevard is altijd leuk. Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2017-10-09 11:37:01 · Gepubliceerd: 2017-08-28 17:14:58 - 956