1

Wat is er te doen dit weekend?

Leuke evenementen en uitjes op 1, 2 en 3 september

UITagenda Redactioneel door
Foto 1. Corso Zundert is het grootste bloemencorso ter wereld. Foto: Corso Zundert, © Malou Evers

archief oud artikel 31 augustus 2017 Toerisme Landelijk Of het nu het laatste weekend van je zomervakantie is of je juist weer even kunt ademhalen na een lange werkweek: jij moet eruit dit weekend. Genoeg leuke evenementen op 1, 2 en 3 september: in Brabant bewonder je duizenden bloemenwagens bij het Corso Zundert, in Amsterdam liggen de drankjes voor het oprapen tijdens het Amsterdam Terrassen Festival en in Rotterdam ervaar je de magie van de scheepvaart tijdens de Wereldhavendagen. Er zit vast iets voor je tussen. Fijn weekend!

Bloemencorso in Zundert

ZUNDERT - In het Brabantse dorpje Zundert geniet je dit weekend van gi-gan-ti-sche praalwagens tijdens Corso Zundert! In 1936 vond het eerste corso plaats, inmiddels komen er jaarlijks tienduizenden mensen op af. Rio de Janeiro eat your heart out, want in Zundert moet je wezen voor het grootste bloemencorso ter wereld. Op zondag 3 september is de grote optocht, op maandag 4 september kun je de wagens in stilstand bekijken. Een gids vertelt je er graag alles over!

Amsterdamse Terrassen Festival

AMSTERDAM - Het einde van het terrasseizoen zit eraan te komen: tijd om nog even goed van dat tafeltje in de zon te genieten. Tijdens het Amsterdamse Terrassen Festival van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september verandert het hele Oosterpark in één groot terras. Horecazaken uit alle stadsdelen zijn aanwezig met lekker eten, drinken en muziek! De toegang is gratis; wel moet je voor de drankjes betalen.

Wereldhavendagen

ROTTERDAM - Wist je dat de pinguïns en haaien in Diergaarde Blijdorp iedere maand vers water uit de Atlantische Oceaan krijgen? De zogeheten Oceaniumboot vervoert maandelijks zo'n 550 ton aan water van de oceaan naar de dierentuin. Tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september zie je deze gigantische boot in actie. Ook ontdek je hoe de Koninklijke Marine tegen piraten en drugssmokkel optreedt tijdens een spectaculaire demonstratie met rubberboten en een maritieme helikopter. Bekijk het programma en kies een van de vele excursies uit. Wees er snel bij, want sommige excursies zijn binnen no time uitverkocht.

Op de foto met Carice en Pamela

AMSTERDAM - Ja, het is heus: dit weekend kun je op de foto met Pamela rood badpak Anderson. Tijdens Comic Con Amsterdam op zaterdag 2 en zondag 3 september wordt de Amsterdam RAI overspoeld met films, stripboeken, tekenaars, karikaturen en nog meer stripboeken. Stel je vragen aan bekende Hollywoodacteurs, scoor leuke gadgets en bekijk alle verklede bezoekers om je heen. Batman, Sneeuwwitje, Gandalf, Jack Sparrow en Pikachu: ze zullen er allemaal zijn.

Snuffelen op de Neuzelbeurs

RIJSWIJK- Het is weer tijd om lekker te neuzelen. Op de gigantische Neuzelbeurs in De Broodfabriek vind je meer dan 350 kramen met koopjes, koopjes en nog eens koopjes. Oude kaarten, schattige juwelendoosjes of schommelstoelen die je zelf nog een opknapbeurt moet geven: het bestaat niet dat je met lege handen weer naar buiten loopt. De beurs vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 september.

UIT Festival Den Haag

DEN HAAG - Den Haag wordt nog gezelliger dan normaal: het UIT Festival Den Haag zorgt twee dagen voor liveoptredens, lekker eten, een cultuurmarkt, straattheater en workshops. Op vrijdagavond 1 september wordt er in verschillende theaters en andere culturele instanties afgetrapt met een concert of rondleiding. Op zaterdagavond 2 en zondag 3 september is er van alles in de stad te doen. Je kunt ook je kinderen meenemen naar de UIT-markt; zo is er op zondagmiddag bijvoorbeeld de workshop 'Hoe speel ik een volwassene?' voor kids vanaf zes jaar.

Meer evenementen dit weekend

Foto 2. De Wereldhavendagen in Rotterdam zijn altijd spectaculair. Foto: Wereldhavendagen, © Anne Reitsma
Foto 3. Doe mee aan een leuke excursie tijdens de Wereldhavendagen. Foto: Wereldhavendagen, © Inge Wiedijk

Laatst gewijzigd: 2017-08-31 08:51:57 · Gepubliceerd: 31 augustus 2017 - 1477