De leukste uitstapjes van dit weekend

Wat is er te doen op 9 en 10 september?

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Laatste kans dit weekend in Den Haag: het gezellige Food Truck Festival TREK. Foto: Festival TREK.

archief oud artikel 7 september 2017 Toerisme Landelijk Weekend! Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten en dan de hort op. Maar wat is er dit weekend te doen? Wij zetten allerlei leuke tips voor je op een rij. Veel plezier!

Thomas steelt de show

APELDOORN - Dans en zing elk weekend van september mee met Thomas de Stoomlocomotief in het Jul & Julia Theater. Thomas treedt elke zaterdag en zondag meerdere keren op in Julianatoren. Handig: de show zit bij de entree van het park in en duurt maar twintig minuten. Tijd zat dus om ook nog alle zestig attracties uit te proberen! Alleen in september: €3,50 korting op je kaartje voor Julianatoren!

Allereerste Groningse Museumnacht

GRONINGEN - Voor een stad met zoveel musea zou je verwachten dat dit event al eens eerder georganiseerd was, maar op 9 september is toch echt de allereerste Groninger Museumnacht! Voor maar vijf euro krijg je toegang tot vijf musea: het GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum én het Universiteitsmuseum. En natuurlijk is er een compleet programma vol concerten, presentaties en meet and greets met kunstenaars en ontwerpers.

BN'ers spotten in het wild

HILVERSUM - Dit weekend alweer de tiende editie: de Open Studio Dagen! Neem een kijkje achter de schermen van Hillywood. Bezoek je favoriete radioshow, maak een live televisie-opname mee, bewonder decorstukken en ontmoet verschillende BN'ers in het Mediapark. Ook bij Beeld en Geluid is er van alles te doen voor jong en oud. Pluspunt: de Open Studio Dagen zijn helemaal gratis. Druk wordt het wel, dus wees er op tijd bij.

Bourgondisch genieten

SCHEVENINGEN - Vier het bourgondische leven! Zaterdag en zondag is er de hele middag een Handmade Market op De Pier. Een knusse markt met zelfgemaakte schatten en vintage pareltjes. Wie weet tik je wel iets moois op de kop! Een dagje Scheveningen is sowieso geen straf met alle eettentjes op De Pier. Muziekje, drankje erbij en hopen op een lekker zonnetje!

Laatste halte voor TREK

DEN HAAG - Een lekkere mix van muziek. theater, kleinkunst en eten en drinken: Food Truck Festival TREK Den Haag. Dit foodfestival is vanaf 7 tot en met 10 september in het Westbroekpark helemaal gratis te bezoeken. Dat wil zeggen; de entree is gratis. Voor consumpties moet je natuurlijk wel betalen. Sushi, Surinaams, burgers, cocktails, wijnbarretjes: je hebt er van alles. Ook staat er een klassieke kermisattracties in het park, dus het festival is leuk voor het hele gezin. Dit weekend is wel je laatste kans: het foodfestival reisde sinds mei door het hele land en heeft dit weekend Den Haag als laatste halte voor 2017.

Ook leuk dit weekend

Foto 2. Ontmoet Thomas de Stoomlocomotief en zijn vrienden in Julianatoren. Foto: Julianatoren.

Laatst gewijzigd: 2017-09-07 16:15:50 · Gepubliceerd: 7 september 2017 - 1068