Kleurrijk spektakel: het 40e Vliegerfeest in Scheveningen

Vliegerfeest Scheveningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kleurrijke vliegers sieren de hemel op het strand van Scheveningen

26 september 2018 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is een vlieger! Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen 29 en 30 september naar het strand van Scheveningen om de meest bijzondere vliegers op te laten. Vliegende draken, tijgers, monsters: niets is te gek tijdens het 40e Vliegerfeest.

Foto 1. Een kleurrijk spektakel siert de Pier in Scheveningen. Foto: Vliegerfeest Scheveningen © Cees Castricus.

40e Vliegerfeest Scheveningen extra feestelijk

De lucht boven Scheveningen oogde nog nooit zo vrolijk: het Vliegerfeest is extra feestelijk dit jaar. Het thema is Zeeaquarium. Bereid je dus voor op gigantische kwallen, octopussen en vissen die door de lucht zweven. Ook zijn er verschillende demonstraties van profs te zien, waaronder Revolution Kites. Dit zijn ware hoogvliegers in de vliegersport. Als kleurrijke balletdansers dansen ze op muziek door de lucht, soms met wel vier of zes reusachtige vliegers tegelijk. Zaterdagavond krijgen de vliegers een lampje mee en is de lucht versierd met tientallen lichtjes. Leuk: tijdens het festijn strijdt de Nederlandse top op zee om de titel NK Kitesurfen en op zondagmiddag wordt speciale een megavlieger opgelaten. Haagse kinderen hebben sinds het voorjaar aan deze megavlieger gewerkt.

Scheveningen bestaat dit jaar tweehonderd jaar. Om dat te vieren is er in 2018 extra veel te doen aan de Haagse kust. Bekijk het programma van Feest aan Zee.

Monstervlieger Megabyte

Ook monstervlieger Megabyte is weer van de partij. De grootste vlieger van Europa is vijfenhalf keer zo lang als een bus en meer dan drie keer zo breed als een klaslokaal. Voor deze vlieger was meer dan tweeduizend vierkante meter stof nodig; ongeveer vijfhonderd tweepersoons dekbedden. De vlieger is zo groot dat er een vrachtwagen door de bek van het monster heen kan rijden! Ben je benieuwd naar Megabyte? In Scheveningen is een stuk strand gereserveerd voor deze gigant waar hij beide dagen om 15:00 uur wordt opgelaten. Bekijk een voorproefje in de video hieronder.

Zelf vliegeren

Naar vliegers en vliegeraars kijken is leuk, maar zelf vliegeren is nog veel leuker. Naast het demonstratieterrein kun je je eigen vlieger oplaten. Heb je geen vlieger bij je? Maak en versier er dan eerst een tijdens een workshop of koop een kant-en-klare bij een van de stands. Je hoeft geen professional te zijn om te mogen vliegeren: tijdens het Vliegerfeest is iedereen welkom om een poging te wagen.

Vliegerfeest Scheveningen 2018

  • Vliegerfeest Scheveningen is op 29 en 30 september gratis te bezoeken van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdagavond 29 september staat het avondvliegeren met lichtjes op het programma van 20:00 tot 21:30 uur.
  • Kitebuggyen, powerkiten of blokarten op het strand: het is allemaal met behulp van een vlieger! Bekijk alle uitjes met vliegeren.
Foto 2. Monstervlieger Megabyte. Foto: Vliegerfeest Scheveningen.
Foto 3. Een spektakel van kleurrijke vliegers op het strand. Foto: Vliegerfeest Scheveningen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-09-26 10:02:36 · Gepubliceerd: 2017-09-18 15:19:56 - 5533