1

Leuke dagjes uit dit weekend

Dit is er te doen op 28 en 29 oktober

Bekijk alle evenementen Redactioneel door
Foto 1. Bezoek de tentoonstelling over de dynastie van Liao. Foto: Drents Museum © Sake Elzinga

archief oud artikel 26 oktober 2017 Toerisme Landelijk Een festival voor doven, slechthorenden én horenden in Scheveningen, Halloween in pretpark Hellendoorn en het slot van de Week van het Landschap. Er is dit weekend weer veel leuks te beleven in onze Lage Landen. In Utrecht gaat een nieuwe Nederlandse parel op het gebied van musicals in première en in Assen wordt het bijzondere verhaal van een nomadenvolk dat uitgroeide tot dynastie verteld. Dit zijn de leukste dagjes uit van dit weekend!

Voel de beats bij het MuteSounds Festival

SCHEVENINGEN Zaterdagavond en -nacht 28 oktober hoor je geen keiharde bass op De Pier in Scheveningen, maar is hier toch een daverend festival. Het MuteSounds Festival richt zich speciaal op doven en slechthorenden, maar mensen die kunnen horen zijn ook welkom! Meer dan vijftig gratis activiteiten prikkelen zoveel mogelijk zintuigen, zoals muziekoptredens met signdancers en een trilvloer waar je de muziek echt voelt. Volg een kennismakingsworkshop gebarentaal, zodat je ook meteen een drankje in gebarentaal kunt bestellen, of sla iemand aan de haak met de opgedane vaardigheden in flirten in gebarentaal!

Komt Gloria weer 'on her feet'?

UTRECHT Een nieuwe musical van Nederlandse bodem! De musical On Your Feet! hoopt zondag 29 oktober zijn galapremière te beleven. De musical vertelt het waargebeurde verhaal van het bekende latino-koppel Gloria en Emilio, twee muzikale talenten die samen meer dan honderdmiljoen albums verkochten en bergen Grammy's wonnen. Tijdens een ongeluk met hun tourbus raakt Gloria in de musical gewond, maar door veel doorzettingsvermogen en Emilio's steun komt ze weer 'on her feet' terecht. Met Vajèn van den Bosch, Jim Bakkum en Tommie Christiaan in de hoofdrollen!

Zie je de kastanjes aan de bomen?

RIJSBERGEN Nu de aarde bedekt is met bladeren en je niet veel moeite hoeft te doen om paddenstoelen te vinden, is er geen betere tijd om de natuur in te duiken. Vier het laatste weekend van de Week van het Landschap in bijvoorbeeld Brabant. Hier staat de Zwarte Schuur op de Pannenhoef in het (ietwat waterige) zonnetje, met wandel- en fietsroutes, een natuurbioscoop en leuke excursies. Zaterdag wordt de Week van het Landschap afgesloten met fair food festival ‘Into the Woods' en de Nacht van de Nacht. Bij dit laatste ontmoet je 's nachts midden in het bos muzikanten die klassieke muziekstukken ten gehore brengen. Voor kinderen is er overdag een programma dat vol staat met timmeren, verven, knutselen, broodjes bakken en nog veel meer!

Tip: door heel Nederland zijn er activiteiten voor de Nacht van de Nacht en voor de Week van het Landschap. Eerder zetten wij alles over de Week van het Landschap al op een rijtje!

Heksendoorn in Hellendoorn

HELLENDOORN Op zondag 29 oktober is opperheks Odelia de baas in Avonturenpark Hellendoorn. Helemaal in het kader van Halloween kun je hier komen griezelen met het hele gezin. Ontdek het ondergrondse spookhuis, bibber mee tijdens de griezelshow en ontmoet Odelia zelf in de speciale theatervoorstelling van Kareltje en Jasmijn. In het maïsdoolhof gaan de allerkleinste durfals op zoek naar vogelverschrikkers. Tip: kinderen tot dertien jaar zijn welkom in verkleedkleren. Dus zet je heksenmuts op, stap op je bezemsteel en vlieg naar Hellendoorn!

Wil je meer Halloween vieren met (jonge) kinderen? Bekijk onze tips voor een kindvriendelijk Halloween!

Waarin een klein volk groot kan zijn

ASSEN Lang geleden leefde op de steppe van Mongolië een klein nomadenvolk. Dit volk groeide uit tot een supermacht met een rijk van meer dan vierduizend kilometer in Azië en werd de machtige Liao-dynastie uit de tiende en elfde eeuw. De grote archeologische tentoonstelling The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië in het Drents Museum in Assen vertolkt dit bijzondere verhaal. Absoluut hoogtepunt is het graf van de op zeventienjarige leeftijd overleden prinses Chen, dat volledig gevuld bleek met kostbaarheden toen archeologen het aantroffen. Deze expositie is een must see voor iedereen met interesse in het oude Azië en archeologen in spe!

Het is het aller-, allerlaatste weekend van de herfstvakantie, ga nog snel een dagje weg met het hele gezin. Ga ook eens naar een museum met korting! Ben je al in de kerstsfeer? De leukste kerstmarkten hebben we vast voor je op een rijtje gezet.
Foto 2. Ga jij los bij het MuteSounds Festival? Foto: MuteSounds Festival
Foto 3. Het gouden dodenmasker van de prinses van Chen uit de Liao-dynastie. Foto: Drents Museum, collectie Inner Mongolia Museum Hohhot
Foto 4. Kinderactiviteiten zonder geluid bij het MuteSounds Festival. Foto: MuteSounds Festival
Foto 5. Kom spelen in de natuur tijdens de Week van het Landschap! Foto: Week van het Landschap © Loeke Koetsier.
Foto 6. Alsof je op de steppe van Mongolië bent bij de tentoonstelling The Great Liao. Foto: Drents Museum © Sake Elzinga

Laatst gewijzigd: 2017-10-30 17:34:12 · Gepubliceerd: 26 oktober 2017 - 676