Uitstapjes met speciale activiteiten tijdens lerarenstaking

Dagje uit met kinderen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dit is er te doen op 12 december

11 december 2017 Toerisme Landelijk Op veel basisscholen is er weer een staking op 12 december 2017. Basisschoolleraren strijden voor een hoger salaris en een lagere werkdruk. Dus zitten veel kids opeens thuis. Wat doe je dan? Een dagje uit met je kind! Veel uitjes hebben speciale aanbiedingen voor kinderen, ouders én leraren. Wij zetten de leukste tips op een rijtje.

Foto 1. Basisschoolkinderen mogen tijdens de lerarenstaking gratis naar Museum Speelklok. Foto: Museum Speelklok.

Gratis naar Museum Speelklok

UTRECHT - Museum Speelklok to the rescue! Om ouders te helpen tijdens de lerarenstaking hebben alle basisschoolkinderen op dinsdag 12 december gratis toegang tot Museum Speelklok. Op deze dag heeft de Muzikale Rondleiding langs allerlei vrolijke zelfspelende instrumenten een kersttintje. Er klinkt overal kerstmuziek, dus je komt al helemaal in the Christmas spirit! Ideaal: een dagje Speelklok is behalve leuk nog educatief ook, want kinderen leren er van alles over muziekinstrumenten en hoe ze zelf muziek kunnen componeren.

Kun je niet? Via DagjeWeg.NL Tickets kun je altijd met €10,50 gezinskorting naar Museum Speelklok.

Met korting naar Omniversum

DEN HAAG - Ook Omniversum schiet ouders en basisschoolkinderen te hulp met een meesterstunt (ha). Op dinsdag 12 december 2017 mogen kinderen, ouders en leraren voor €6,- naar een film naar keuze. Je kunt online tickets voor de twaalfde bestellen, maar kunt alleen aan de kassa betalen. Extra leuk: op 12 december is er ook een exclusieve voorpremière van de film 'Sammy's Avonturen'. Bekijk de film, ga op de foto met Sammy de schildpad en doe mee aan een spannende speurtocht. Als je daarna je filmticket laat zien, mag je voor maar €1,- de VR Ride doen. Dit is een virtual reality beleving waarbij je ziet wat astronaut André Kuipers allemaal in de ruimte heeft meegemaakt.

Kun je niet? Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je altijd gemakkelijk tickets voor Omniversum.

Gratis naar Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Ook in Amsterdam hebben kids van vier tot en met twaalf jaar mazzel. Zij mogen dinsdag 12 december 2017 gratis naar Het Scheepvaartmuseum. Hun ouders of begeleiders mogen ook gratis het museum in. Op deze dag zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een interactieve speurtocht door de tentoonstelling Gamechangers. Ontdek de spannendste en meest bijzondere maritieme uitvindingen ooit en leer wat een scheepskameel is. Er is zelfs een duikboot te zien die al driehonderd jaar geleden werd uitgevonden. Kinderen mogen door de periscoop van de duikboot kijken en knutselen er zelf eentje in elkaar voor thuis.

Kun je niet? Via DagjeWeg.NL Tickets kun je een ander keertje met 20% korting naar het Scheepvaartmuseum.

Foto 2. Ook Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam opent gratis haar deuren voor basisschoolkinderen tijdens de staking. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-12-11 15:13:51 · Gepubliceerd: 2017-12-11 14:49:37 - 584