DierenPark Amersfoort verwelkomt twee Indische neushoorns

Bezoek DierenPark Amersfoort | Nieuws door

Na ruim een jaar weer neushoorns in de dierentuin

15 december 2017 Toerisme Amersfoort, Utrecht Het heeft een jaar geduurd, maar vanaf vandaag wonen er weer neushoorns in DierenPark Amersfoort. Twee Indische neushoorns, de mannetjes Puri en Thanos verhuizen vanuit Duitsland naar de dierentuin in Amersfoort. Hier wacht een warm welkom op ze en een compleet verbouwd onderkomen, om ze goed te laten wennen.

Foto 1. Indische neushoorn Puri (links). Foto: DierenPark Amersfoort

Indische neushoorns

Fantastisch om deze prachtige dieren hier straks rond te zien lopen

Indische neushoorns zien er indrukwekkend uit met een huid die als dikke schilden op hun lijf ligt. Hierdoor worden ze ook wel 'pantserneushoorns' genoemd. In tegenstelling tot hun Afrikaanse soortgenoten hebben Indische neushoorns één hoorn op hun neus. De bullen Puri en Thanos zijn beide twee jaar en daarmee oud genoeg om zelfstandig te gaan wonen.

Warm welkom in de dierentuin

Het nieuwe onderkomen voor Puri en Thanos in DierenPark Amersfoort is compleet aangepast voor de komst van de twee zwaargewichten. Zo krijger ze onder andere een fijne grote vijver waar ze lekker in kunnen badderen. Met de komst van de bullen zijn er na ruim een jaar weer neushoorns te bewonderen in DierenPark Amersfoort. De vorige Indische neushoorn Zimon overleed in de zomer van 2016 op 18-jarige leeftijd. Wanneer het publiek ze ook daadwerkelijk te zien krijgt, is nog niet bekend. "Wij geven de mannen genoeg tijd om te wennen aan hun nieuwe onderkomen", laat dierenverzorger Richard van Sluis weten.

Tip: Ga naar DierenPark Amersfoort met € 2,- korting!

In de winter zijn veel dierentuinen magisch verlicht! Bekijk hier welke dierentuinen geopend zijn deze winter. Zo staan in DierenPark Amersfoort de Warme Winteravonden op het programma tussen kerst en oud en nieuw.
Foto 2. 'Rhino calf running!'. Foto: Tambako the Jaguar. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com
Laatst gewijzigd: 2017-12-14 12:33:55 · Gepubliceerd: 2017-12-14 11:59:35 - 207