Winter in de dierentuin

Alle dierentuinen | Redactioneel door

Deze vijf dierentuinen vieren de winter met extra shows en lichtjes.

21 november 2017 Toerisme Landelijk Steeds meer dierentuinen zetten de deuren van hun park ook in de winter open voor bezoekers. Juist in de donkere dagen voelt het heerlijk warm tussen alle dieren en gezellige twinkelende lichtjes. Deze dierentuinen zijn in de winter open voor een gezellig dagje uit met warme hapjes, (hopelijk) besneeuwde hokken en winters vertier.

Foto 1. De Siberische tijger in de sneeuw bij Ouwehands Winterland. Foto: Ouwehands Dierenpark

ARTIS in het donker

ARTIS - De dierentuin in onze hoofdstad ARTIS is elke dag van het jaar geopend, dus ook hartje winter. Het enige verschil met de zomer is dat de dierentuin in het centrum van Amsterdam een uurtje eerder sluit.

Heel veel activiteiten bij Burgers' Zoo

BURGERS' ZOO - Het dierenpark met de grootste overdekte mangrove ter wereld, Burger's Zoo in Arnhem, heet bezoekers in de winter ook van harte welkom. De winteropenstelling van Burgers' Zoo gaat gepaard met een hoop leuke activiteiten. Zo is het buiten guur en koud, maar in het overdekte tropische regenwoud lekker warm. Hier wordt de populaire Pasar Malam in de Bush gehouden, eind december en begin januari. Geniet van heerlijk Indische eten, spectaculaire dans en shop leuke snuisterijen op de markt. Naast de Pasar Malam staan er diverse interessante lezingen op het programma en opent in februari Burgers' Light. Het park wordt dan verlicht door honderden dierfiguren!

Op nachtsafari in Beekse Bergen

BEEKSE BERGEN - Nog een park waar je 's nachts terecht komt! Kruip met z'n allen in een jeep, houd je oren gespitst en ga op nachtsafari tijdens Winterdroom in Safaripark Beekse Bergen. Onderweg wachten de olifanten, giraffes en andere bijzondere dieren, en dat kan er 's nachts heel anders uitzien dan overdag. De wandelsafari wordt verlicht door duizenden lichtjes en een bijzonder blacklight pad en rangers vertellen je spannende verhalen over de dieren die in Beekse Bergen wonen. Op de pleinen van het park kun je terecht voor gezelligheid, vuur, muziek en uiteraard lekkere hapjes.

Lichtjes in WILDLANDS

WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is bijna elke dag van het jaar gewoon open. Klim en klauter tussen de olifanten, slingerapen en vlinders in Jungola, ga op safari bij Serenga en ervaar het koude wintergevoel bij Nortica, waar ijsberen en pinguïns de baas zijn. Voor een dagje uit met kinderen in de winter kun je hier prima terecht!

Bezoek de panda's in de kou

OUWEHANDS DIERENPARK RHENEN - Ook Ouwehands Dierenpark Rhenen is 365 dagen per jaar te bezoeken. Bezoek panda's Wu Wen en Xing Ya eens in de kou! Verder transformeert Ouwehands Dierenpark in de kerstvakantie en weekenden van januari in een winterwonderland; met knusse kampvuren, gezellige kraampjes en kerstbomen vol flikkerende lampjes. Bezoek het pittoreske kerstdorp Karpatica en volg de winterspeurtocht, die je in het hol van de beer brengt bij Expeditie Berenbos, of swing mee met de wintershow met Bamboo Bill in de hoofdrol, vol leuke winterse familieliedjes.

Zijn dierentuinen niet jouw ding, maar ben je dol op rondjes zweven in de draaimolen en over de kop gaan in de achtbaan? DagjeWeg.NL zette attractieparken die open zijn in de winter voor je op een rijtje! Of bekijk alle winterse uitjes.
Foto 2. Lekker marshmallows smelten boven een vuurtje. Foto: Ouwehands Dierenpark
Foto 3. Verlichte paden bij Ouwehands Winterland. Foto: Ouwehands Dierenpark
Foto 4. De sfeer zit er goed in bij Ouwehand Winterland. Foto: Ouwehands Dierenpark
Ontmoet de leeuw in het donker. Foto: Beekse Bergen
Geniet van licht in het donker. Foto: Beekse Bergen
Laatst gewijzigd: 2018-01-02 17:06:31 · Gepubliceerd: 2017-11-17 18:15:16 - 3625