To do list voor 2018

Safari Resort Beekse Bergen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Nieuwe attracties, tentoonstellingen en voorstellingen in 2018

1 februari 2018 Trends Landelijk Met een nieuw jaar voor de boeg, gaat het weer kriebelen. Plannen worden gesmeed, vakanties geboekt en uitjes alvast genoteerd. In 2018 kun je deze nieuwe attracties en tentoonstellingen vast in je agenda zetten, want in deze parken en musea staat wat te gebeuren!

Foto 1. Overnachten tussen de wilde dieren in Safari Resort Beekse Bergen. Foto: Libéma

Miljoenen voor mensapen in Ouwehands

RHENEN - Waar halen ze het toch vandaan, daar in Rhenen? Na een enorme investering in de komst van de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in 2017, staat voor dit jaar het volgende miljoenenproject op de rol in Ouwehands Dierenpark. In het voorjaar van 2018 opent het nieuwe bonoboverblijf, waar zeven bonobo’s hun intrek nemen. Deze mensaap is maar in een paar Europese dierentuinen te vinden en is in Nederland alleen in de Apenheul te zien. De groep bonobo’s in Ouwehands zal uitgroeien tot een maximum van twintig apen. Het verblijf beslaat een oppervlakte van 3200 m2 en zal bestaan uit drie buitenverblijven, twee binnenverblijven, zes nachtverblijven en twee trainingsruimten.

Merlijn en Fenix in de hoofdrol in Toverland

SEVENUM - 2018 wordt een groots jaar voor Toverland. Het attractiepark in het Limburgse Sevenum breidt enorm uit met een nieuw themagebied en wordt maar liefst anderhalf keer zo groot! Achtbaanliefhebbers kunnen haast niet wachten totdat de deuren van het nieuwe gebied, Avalon, openen, want daar staat straks een spectaculaire wingcoaster. Deze attractie met de magische naam Fenix is 40 meter hoog en haalt een snelheid van 95 kilometer per uur; na Goliath in Walibi de snelste van Nederland. Het themagebied Avalon opent in de zomer van 2018 en heeft naast de wingcoaster nog een boottocht met de naam Merlin's Quest in petto.

Musical The Color Purple voor het eerst in NL

AMSTERDAM - Dit voorjaar is de musical The Color Purple voor de allereerste keer te zien in een Nederlands theater. Het wereldberoemde verhaal beschreven het gelijknamige boek van Alice Walker won in 1983 de Pulitzer Price, werd verfilmd door Steven Spielberg en was te zien als musical op Broadway. Ook in New York was de musical een hit en vanaf oktober toert de musical opnieuw door de VS. En komend voorjaar komt de musical eindelijk naar Nederland! Van 12 april tot en met 14 mei 2018 is de voorstelling te zien in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. In een speciaal pop-up theater vertellen de acteurs de de levensverhalen van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika in de jaren dertig. De hoofdpersoon Celie is misbruikt door haar stiefvader en wordt daarna jarenlang onderdrukt door haar man. Uiteindelijk vindt ze de kracht om voor zichzelf en haar leven te vechten.

Wakker worden tussen de wilde dieren

HILVARENBEEK - Ontwaken tussen de wilde dieren; het kan gewoon in Nederland. Safaripark Beekse Bergen bouwt een enorm Safari Resort waar gasten vanuit hun lodge uitkijken over een Afrikaanse savanne. Een kopje koffie drinken met uitzicht op een groep leeuwen of vanuit een boomhut de giraffen observeren; het uitzicht is er zeker niet alledaags. In april 2018 gaat het resort open met 239 accommodaties, allemaal ingericht met een Afrikaans thema. In de volgende fase van de bouw komen daar nog eens 186 accommodaties bij. Verblijven in lodge, een boomhut of een safaritent? Je kunt al boeken! Op de plattegrond kun je zien op welke savanne je uitkijkt en welke diersoorten er te zien zijn. Zwarte en witte neushoorns, leeuwen, dromedarissen, zeboes en gnoes: ze maken allemaal deel uit van een bijzonder verblijf op het Safari Resort.

Grootse tentoonstelling over M.C. Escher

LEEUWARDEN - M.C. Escher is wereldberoemd om zijn onmogelijke tekeningen, die als je er goed naar kijkt een realiteit weerspiegelen die niet kan bestaan. Met circa tachtig vroege en late originele prenten laat het Fries Museum vanaf 28 april 2018 zien hoe M.C. Escher zich van graficus ontwikkelde tot een wereldberoemde kunstenaar. In de tentoonstelling Escher op reis volg je de kunstenaar op de voet, van zijn geboorte in Leeuwarden tot zijn reizen naar Italië. De expositie sluit af met zijn iconische werken.

Achtbaan voor WILDLANDS

Na de opening in 2016 voegt WILDLANDS in Emmen dit jaar voor het eerst een nieuwe attractie toe aan het park. In het themagebied Serenga verrijst een family duel racer met de naam Tweestryd. Vanaf het voorjaar van 2018 gaan bezoekers hier met elkaar de strijd aan in verschillende wagons. Het verhaal achter Tweestryd is dat van een verlaten steenkolenmijn, waar de natuur zich weer hersteld heeft. De winnende wagon verzamelt tijdens elke rit daadwerkelijk geld voor dit goede doel, om de natuur een handje te helpen. Een attractie met een missie!

Nog meer nieuws

Ook Madurodam opent in de zomer van 2018 een nieuwe attractie! Het themapark werkt aan een nieuwe belevenis over de Nederlandse overwinning op het water. De nieuwe attractie kost 1,5 miljoen en is daarmee de duurste die het park ooit neerzette. Madurodam vernieuwt de laatste jaren volop; vorig jaar opende de attractie Nieuw Amsterdam.

Moet je doen in 2018

Tip 1: bezoek Museum Boijmans Van Beuningen nog dit jaar, want in 2019 sluiten de deuren voor een grootscheepse verbouwing die naar verwachting drie tot vier jaar gaat duren.

Tip 2: BillyBird Park Hemelrijk opent in het voorjaar van 2018 een nieuwe overdekte attractie: de Ballenfabriek! Daarnaast heeft het park meerdere attracties vernieuwd, dus tijd voor een bezoekje!
Foto 2. Zo gaat het nieuwe themagebied in Toverland eruit zien. Foto: Toverland
Foto 3. Zo gaat het nieuwe bonoboverblijf eruit zien. Foto: Ouwehands Dierenpark
Foto 4. Naomi van der Linden als Celie in de musical The Color Purple. Foto: Bob Bronshoff
In Serenga rijst de nieuwe achtbaan van WILDLANDS op. Foto: WILDLANDS
Foto: M.C. Escher’s "Dag en Nacht" (1938) © the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:44:41 · Gepubliceerd: 2017-12-28 17:48:25 - 2162