1

Romantiek voor twee (en ook nog fijn voor de portemonnee)

Romantisch en betaalbaar: de perfecte date

Romantische activiteiten Nieuws door
Foto 1. Varen, flirten en pannenkoeken eten op Pannenkoekenboot Nijmegen. Foto: Pannenkoekenboot Nijmegen.

16 september 2018 bijgewerkt: 30 augustus 2023 Toerisme Landelijk Geen idee wat te doen op een romantisch dagje uit? Gelukkig is Cupido de beroerdste niet: er zijn genoeg originele dates te verzinnen voor lekkere prijzen. Ga samen op een citytrip en diner in één, zwijmel weg bij een prachtig uitzicht over de stad of verken samen een natuurgebied. Bekijk hieronder romantische aanbiedingen van DagjeWeg.NL Tickets!

Samen op tijdreis

ARNHEM - Hoe zag het leven er vroeger uit in Nederland? En waarom maakten zoveel Nederlandse boeren jaren geleden de oversteek naar Canada? Ontdek het in Nederlands Openluchtmuseum, waar je samen door het verleden reist. Bezoek oude boerderijen, beleef de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis in de Canon en neem de nostalgische tram door het park. Proef een vers biertje in de brouwerij, aai kalfjes en varkens in de stallen. Hier ben je met z'n tweeën zo een hele dag zoet!

Samen varen en eten

NIJMEGEN - Onbeperkt genieten van een pannenkoekenbuffet terwijl je over de Waal vaart. Stap aan boord van de Pannenkoekenboot! Ondertussen klets je gezellig, geniet je van het uitzicht en vaar je langs prachtige plekken in Nijmegen. Iedere tweede zaterdagavond van de maand vertrekt de extra romantische Pancake Cruise. Twee uren 's avonds tussen de fonkelende stadslichten varen en pannenkoeken eten, met als toetje een uitgebreid ijsbuffet.

Samen de hoogte in

ROTTERDAM - Eerst in het restaurant beneden kletsen en smullen en daarna samen de klim maken en de Rotterdamse skyline bewonderen. Bij ondergaande zon wang aan wang selfies maken met een gouden stad op de achtergrond... Romantisch! We hebben het natuurlijk over de Euromast. Voor een die-hard date kun je er ook nog voor kiezen om samen vanaf de top te abseilen.

Samen de heide op

OTTERLO - Verken hand in hand een van de mooiste stukjes natuur in Nederland! De Veluwe barst van de dramatische romantiek. Fiets over heidevelden, wandel door het bos en las onderweg een pauze in om samen een kopje koffie te drinken. De bijnaam van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is niet voor niets 'groenste schatkamer van Nederland'. Zwijmelen en genieten geblazen dus. Wie weet spot je edelherten in het wild! Bestel tickets voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en krijg een gratis consumptie in de Theekoepel.

Samen historisch genieten

DELFT - Delft is sowieso een stad vol historie en romantiek, maar op sommige plekken komt die romantische geschiedenis extra tot leven. Bezoek de Royal Delft Experience en verken samen de Koninklijke Schatkamer en de Eetkamer van Vermeer. Ontdek alles over het Delfts Blauw van vroeger en kijk mee met ambachtslieden van nu. Natuurlijk kies je in de souvenirshop een romantisch aandenken aan jullie oer-Hollandse date.

Wat te doen tijdens een romantisch dagje weg?

Foto 2. Bewonder samen het prachtige uitzicht vanaf de Euromast. Foto: Euromast Rotterdam.
Foto 3. Delfts Blauw, ik hou van jou! Delft is een romantische stad om samen te bezoeken. Foto: Royal Delft Experience.
Foto 4. Verken samen een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Laatst gewijzigd: 2023-08-30 19:42:43 · Gepubliceerd: 16 september 2018 - 7490