Klussen bij een uitstapje tijdens NLdoet

Meer NLdoet op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Steek je handen uit de mouwen bij deze leuke uitstapjes

6 maart 2018 Cultuur Landelijk Uitstapjes zoeken vrijwilligers! Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Tijdens deze dagen, 9 en 10 maart, kun je een dag lang de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger. Niet alleen, maar gezellig met je buurtgenoten. Help jij deze uitstapjes opknappen?

Foto 1. Het koninklijk huis steekt ook jaarlijks de handen uit de mouwen. Foto: Oranje Fonds - Bart Homburg

Hier kun je helpen:

AMERONGEN - De tuin van Kasteel Amerongen is prachtig, maar de tuinman kan wel wat hulp gebruiken zaterdag 10 maart. Kom houtsnippers uitrijden, tuinbankjes schoonmaken, houtblokken stapelen en grindharken. Als beloning krijg je een heerlijke kop soep.

VOORSCHOTEN - Steek je handen uit de mouwen op het eeuwenoude landgoed van Kasteel Duivenvoorde. Op zaterdag 10 maart kun je hier aan de slag met de bouw van twee grote bijenhotels. Ook kinderen zijn hier welkom: zij gaan bloembommen maken van zadenmix, klei en compost zodat de tuin rondom het kasteel er in het voorjaar stralend bijstaat.

LEERSUM - Het prachtige Landgoed Zuylestein kan wel wat helpende handen gebruiken in het onderhoud en heeft een hele lijst aan activiteiten. Zo kun je helpen schilderen bij de Oranjerie op het terrein, een bijenhotel en bijenstal bouwen, jonge beuken planten, de moestuin klaarmaken voor het voorjaar of snoeien in het bos. Er zijn activiteiten op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart.

UITHUIZEN - De Menkemaborg is een van de weinige overgebleven borgen in Groningen. Help mee met het schoonmaken van de duiventil, het toegangshek, de lampen en palen op de oprijlaan, de bankjes en de beelden in de tuin van de borg. Ook het zwerfafval dat je tegenkomt mag de prullenbak in. Met jouw hulp is de Menkemaborg straks helemaal klaar voor het zomerseizoen!

STADSKANAAL - Museumspoorlijn STAR heeft een heleboel stoomtreinen waarmee je mee kunt rijden, maar ook een goederenwagen waarin je kunt slapen. Deze wagen kan wel een opknapbeurt gebruiken: het hout en ijzer moeten opnieuw geschilderd worden. Pak de kwast op en zorg ervoor dat de goederenwagen weer minstens vijftien jaar mee kan! De aanmelding voor vrijdag is al vol, maar voor zaterdag zijn er nog plekjes.

UTRECHT - Om te zorgen dat er nog heel lang kinderen kunnen spelen en klimmen rondom de Klauterberg in speeltuin Nieuw Rotsoord, moet de speeltuin een opknapbeurt krijgen. De muren en kozijnen van het theehuis en de speelruimte hebben behoefte aan een likje verf. Ook de thematuinen moeten opnieuw worden beplant. Kom je helpen? Als dank krijg je een gratis lunch.

Kijk voor een overzicht van alle klussen op de website van NLdoet.
Foto 2. Kom jij tuinieren? Foto: Oranje Fonds - Bart Homburg
Foto 3. Ontmoet je buurtgenoten tijdens het klussen. Foto: Oranje Fonds - Bart Homburg

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-03-06 08:51:45 · Gepubliceerd: 2018-03-02 13:50:27 - 422