Nog niets te doen op Tweede Paasdag? Trek de natuur in!

Vier het voorjaar met deze leuke natuuractiviteiten

Een dagje weg op Tweede Paasdag Nieuws door
Foto 1. De paashaas is gespot in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

archief oud artikel 2 april 2018 Natuur Landelijk Tweede Paasdag en nog niets gepland vandaag? Laat die meubelboulevard eens links liggen en ga een dagje op zoek naar rust in de natuur. Lekker op eigen houtje het bos in en eindeloze wandelingen maken, terwijl om je heen het begin van de lente te zien is. Ook de tuinen van Paleis Het Loo zien er weer piekfijn uit voor het voorjaar en zijn zeker de moeite waard. Fijne Pasen!

Flaneren door de tuinen van Paleis Het Loo

APELDOORN - Dat de lente in de lucht hangt, merk je zeker als je op je dooie akkertje door de schitterende tuinen van Paleis Het Loo flaneert. Hoewel het paleis verbouwd wordt, zijn de tuinen, stallen en het koetshuis wel geopend vanaf vrijdag 30 maart. Maak op Tweede Paasdag de Oranje-wandeling, waarbij je het badpaviljoen, theepaviljoen en de koninklijke botenhuizen passeert. Ook het park rondom jachtslot 'Het Oude Loo' is geopend. Raak je niet uitgekeken? Klim dan op het dak van het paleis en bewonder de schitterende paleistuinen van boven.

Ook leuk: op Tweede Paasdag zijn er heel wat paasmarkten en paaskermis. Bekijk alle uitstapjes met Pasen.

Alleen maar rust

TIENGEMETEN - Laat de drukke stad en vervelende familieverplichtingen achter je en stap op de pont voor een wandeltocht over Tiengemeten. Tiengemeten is een echt eiland middenin de Haringvliet. Stil is hier echt stil, auto's hoor je hier niet. En dat op een steenworp afstand van Rotterdam! De natuur op het eiland is grillig, beeldschoon en zeer fotogeniek. Ook voor de fauna zit je hier goed: er wonen heel wat vogels op Tiengemeten en ook lopen er ook bevers en Schotse hooglanders rond. Vergeet je verrekijker en wandelschoenen niet!

Paashazen zoeken op Fort bij Spijkerboor

WESTBEEMSTER - De grendels worden van de ijzeren luiken gehaald, het zonnetje schijnt naar binnen en warme zonnestralen verjagen de winterkou die nog in de gangen en vertrekken hangt. Na de wintersluiting is Fort bij Spijkerboor weer helemaal klaar voor een nieuw seizoen. De eerste dag van dit nieuwe seizoen is Tweede Paasdag, waarbij er meteen een leuke Paasspeurtocht op de agenda staat. Vind jij alle paashazen die door het hele fort verstopt zijn? Een gids neemt je mee door de vertrekken van het fort en laten je kookketels, munitiekamers en het draaikoepel-geschut zien. Bovenop het fort heb je een fantastisch uitzicht over de polders. Trek ook zeker het natuurgebiedje om het fort in; de thuisbasis voor heel wat planten en dieren.

Boogschieten op de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Trek op Tweede Paasdag het natuurgebied Sallandse Heuvelrug in. Hier vind je bij het Buitencentrum een leuke paasfair met standhouders die allerlei snuisterijen verkopen, zoals outdoorproducten, woonaccessoires, antiek en brocante. Lokale restaurants laten je proeven van streekproducten terwijl je met beide benen middenin de natuur staat. Er zijn bovendien allemaal activiteiten, zoals boogschieten en een workshop koffie maken op vuur. Bak je eigen broodje, laat je schminken of rijd met z'n allen een stukje rond met elektrokar de Heideslak.

Eieren zoeken op de Veluwe

OTTERLO - Er gaan geruchten rond dat de paashaas Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft bezocht en maar liefst 700 eieren heeft verstopt! Ga op zoek naar deze eieren en vind er zoveel mogelijk. Er zijn ook gouden, zilveren en bronzen eieren verstopt, die extra leuke cadeautjes opleveren. Ontdek ook alle lekkere dingen die te vinden zijn op de paasmarkt, zoals honing, chutney en chocolade. Van 10:00 uur tot 13:00 uur zijn alle kinderen welkom op het Marchantsplein om paasmandjes te maken, geschminkt te worden of om te kijken naar een heuse ballonnenkunstenaar.

Wist je dat DagjeWeg.NL boordevol staat met leuke uitstapjes in de natuur en natuurgebieden? Snuif het voorjaar op en doe inspiratie op voor een trip back to nature.
Foto 2. Ontdek de natuur en rust op Tiengemeten. Foto: Natuurmonumenten © Pauline Joosten
Foto 3. Ontdek de wonderschone tuinen van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo

Laatst gewijzigd: 2018-03-28 16:57:29 · Gepubliceerd: 2 april 2018 - 2083