1

5 leuke uitjes terwijl de leraren staken

Ga een leuk dagje weg met de kids op 30 mei

Alle uitjes met kinderen Redactioneel door
Foto 1. Geniet van shows met zeedieren in Dolfinarium. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 30 mei 2018 Toerisme Op woensdag 30 mei staken de meesters en juffen van het basisonderwijs in de provincies Gelderland en Overijssel. Geniet op deze extra vrije dag van een uitje met het hele gezin of neem als opa of oma de kleinkinderen een dagje mee uit! DagjeWeg.NL zet vijf leuke uitjes op een rijtje.

1. Dolfinarium

Niet naar school, wél op visite bij de dolfijnen van Dolfinarium in Harderwijk. Op woensdag 30 mei betalen alle leergierigen slechts € 9,95 voor een dagje tussen de walrussen, zeeleeuwen, haaien, roggen en natuurlijk dolfijnen. Niet alleen leuk, maar stiekem ook leerzaam want je leert alles over de onderwaterwereld. Let op: via de website van Dolfinarium moet je een speciale 'Niet Naar School'-voucher aanvragen. Dolfinarium is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Ook leuk: bij GaiaZOO betalen kinderen tot en met twaalf jaar slechts € 10,- voor entree én krijgen ze een gratis speurtocht!

2. Openluchtzwembad De Zeven Morgen

Ook bij Openluchtzwembad De Zeven Morgen vermaken de kids zich prima. Dit zwembad staat garant voor een dag spetterpret met het hele gezin - wat zeker goed uitkomt met deze tropische temperaturen. Roetsj van de glijbaan, lees een tijdschrift op de grote groene zonneweide of probeer een salto te maken vanaf de duikplank. Het zwembad opent speciaal voor de lerarenstaking een uurtje eerder. Openluchtzwembad De Zeven Morgen is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

3. Intratuin Elst

Het is alweer bijna zover: Vaderdag. Maak van de gelegenheid gebruik en kom naar Intratuin Elst. Speciaal voor vandaag krijgen kinderen hier tot 11:00 uur een kinderontbijtje voor maar € 1,-. Daarnaast mogen ze stoere barbecuespatels verven, als cadeautje voor papa. Er is elk heel uur een ronde. De eerste start om 11:00 uur en de laatste om 16:00 uur. Kosten: € 2,50 inclusief twee spatels en een glaasje limonade. Intratuin Elst is geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur.

4. Naar de bios

Een uitje naar de bioscoop doet het altijd goed. Speciaal voor de lerarenstaking van vandaag draaien er in veel bioscopen in Gelderland en Overijssel kinderfilms. Lekker met z'n allen naar Pieter Konijn, Sherlock Gnomes, Buurman & Buurman hebben een nieuw huis, Isle of Dogs, Rikkie de Ooievaar of nog een andere film. Stiekem zijn al die kinderfilms ook best wel leuk voor ouders. Kijk snel welke bioscopen in Gelderland en welke bioscopen in Overijssel er zijn.

5. Batavialand

Maak van de stakingsdag een feestdag en bezoek Batavialand in Lelystad. Stap aan boord van een echt VOC-schip, zie oude ambachten zoals touwslager en smid tot leven komen en sluit de dag knallend af tijdens een demonstratie kanonschieten. Alleen vandaag mogen kinderen uit het basisonderwijs en hun begeleiders naar binnen voor € 2,50. Batavialand is geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Foto 2. Zet koers naar Batavialand. Foto: Batavialand

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:29:31 · Gepubliceerd: 30 mei 2018 - 747