Vijf plekken om het vuurwerk te ontvluchten

Ga naar een vakantiepark | Nieuws door

Ga eens naar een leuk vakantiepark voor een vuurwerkvrij oudjaar

6 december 2018 Toerisme Landelijk Ben je geen fan van vuurwerk en het lawaai dat erbij hoort? Vind je kind het doodeng, vliegt de kat krijsend in de gordijnen of verstopt je hond zich een week later nog steeds bij elke knal achter de bank? Verander een avond waar je tegenop ziet in een leuke vakantie en ga een paar dagen naar één van de vuurwerkvrije vakantieparken in Nederland. Pas op: de vakantieparken kunnen alleen garanderen dat er op hun terrein geen vuurwerk is, ze hebben niets te zeggen over de omgeving. Kijk daarom ook waar je gekozen bijkom-plekje ligt! Hier zijn alvast vijf tips, want snel boeken is wel nodig.

Foto 1. Zie je op tegen het geknal rond de jaarwisseling? Ga lekker met kinderen en de hond naar een vuurwerkvrij park midden in de natuur. Foto: Meli1670/Pixabay

1. Op een eilandje

ZUID-BEIJERLAND - Laat de vaste wal achter je en neem het pontje naar het eiland Tiengemeten. Dit is één van de rustigste plekjes in Nederland. Al tijdens de overtocht overheerst het gevoel van vrijheid, wat je op eiland niet meer verliest. Hier vind je Herberg Tiengemeten, waar je een lekker en rustig oud en nieuw kan vieren. Met een ovenschotel diner van de herbergier, een buffet met uiteraard tussen de hartige hapjes ook oliebollen en appelflappen. En vooruit, toch wat knallen als het middernacht wordt. Van de champagnekurken. Het ontbijt is de volgende ochtend lekker laat. Daarna is het fijn om uit te waaien op het mooie eilandje en samen het nieuwe jaar in te wandelen. Een echte oud en nieuw belevenis, maar dan zonder vuurwerk!

2. Midden in een natuurgebied

EPE - Vuurwerkvrij vakantiepark RCN De Noordster ligt midden in Nationaal Park Dwingelderveld. Sterker, het is onderdeel van dit beschermde natuurgebied. Dat geeft wat meer garantie voor een rustige jaarwisseling dan een dorp of stad in de buurt. De Noordster past helemaal in deze omgeving, want het is een klein, rustig park. Niet alleen leuk voor de natuurliefhebbers, maar ook voor kinderen. Die kunnen zich uitleven in de grote indoor speelruimte en de dieren bij de dierenhoeve helpen verzorgen. En natuurlijk lekker buiten spelen tussen de bomen. Mogen ze 's nachts opblijven? Hier zie je de sterrenhemel nog goed, minstens zo mooi als vuurwerk.

3. Pal aan de zee

NIEUWVLIET - In Zeeland vind je Strandresort Nieuwvliet-Bad: één van de vijf vuurwerkvrije parken van Landal Greenpark. Met in de buurt alleen wat kleine dorpjes. En de zee op nog geen steenworp afstand. Natuurlijk met een heerlijk strand om lange wandelingen op te maken. Krijg je door die ruisende zee toch zin in zwemmen, ondanks de kou? Dan kan je het binnenzwembad induiken. Daarna is het extra lekker eten in het restaurant.

4. In de duinen van Texel

DEN HOORN - Een chalet midden in de duinen van Texel, veel mooier wordt het niet. Door de zeelucht, het geluid van de branding en de met heide begroeide duintoppen om je heen ben er echt even helemaal uit op camping Loodsmansduin. Den Hoorn is vlakbij, dus daar kan wel vuurwerkgeluid vandaan komen. Maar op de camping zelf mag absoluut geen vuurwerk worden afgestoken. Dus klim op een duintop en bekijk het vuurwerk van een afstand, terwijl je zeker weet dat er geen kans is op een plotselinge knal vlakbij. Zo kun je toch een beetje van vuurwerk genieten.

5. Tussen de bomen

OMMEN - Bos, hei en heel veel ruimte. Recreatiecentrum Besthmenerberg ligt midden in een bos, vlak bij Ommen. Hier geniet je in alle rust van een oud en nieuw zonder knallen. Een lekker ontspannen begin van het nieuwe jaar, ook voor je honden. Want je mag gratis tot maximaal vier (!) honden meenemen naar één van de hondenbungalows! Ook fijn: je kunt in dit mooie gebied lange wandelingen met ze maken.

Meer tips

Foto 2. Ontvlucht het vuurwerk op het eilandje Tiengemeten. Natuur, een stukje cultuur en een heerlijke herberg, maar vooral: rust! Foto: Natuurmonumenten
Laatst gewijzigd: 2018-12-10 18:00:31 · Gepubliceerd: 2018-12-05 16:05:32 - 850