Wie is de mol? Speel hier het spel zelf!

Meer ideeën voor een groepsuitje |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Collega's, vrienden, familie: je kunt niemand vertrouwen...

24 januari 2019 Trends Landelijk De hele dag voer je spannende opdrachten uit en breek je je brein over de meest ingewikkelde puzzels. En bij alles wat je doet kijk je elkaar argwanend aan en vraag je je af: wie is de mol? Is het die ene collega? Je broer? Of heb je stiekem zelf de eer? Speel het bloedstollende spel uit het populaire televisieprogramma bij deze uitjes zelf als onvergetelijk groepsuitje. Waarschuwing vooraf - de kans dat je niet kunt slapen van de spanning is groot. Trust nobody.

Foto 1. Ontrafel verschillende doe- en denkopdrachten, maar kijk uit voor de saboteur! Foto: Limburgs Uitje.

Bossche mol

In de anders zo gezellige binnenstad van Den Bosch ligt ineens overal het gevaar op de loer. Wie is de boel aan het saboteren? En als je zelf de rat bent, hoe kom je dan met je geniepige acties weg? Boek bij DoeNederland het arrangement 'Wie is de ...?' - zo heet het arrangement echt - en ga samen mollen in Den Bosch. Je hebt begeleiding tijdens het spel en krijgt een flesje drinken en een camera mee. Kun je de wandaden van de hoofdverdachte proberen vast te leggen... Het arrangement is ook te boeken in Eindhoven, Nijmegen of Utrecht.

Stiekeme ezel

Bij Limburgs Uitje in Sevenum is de mol niet de saboteur van het spel, maar de ezel. Terwijl je met je team verschillende doe- en denkopdrachten zo snel mogelijk probeert uit te voeren, is er één van jullie stiekem de zaak aan het besodemieteren. Maar ja, wie? In twee uren trotseer je allerlei opdrachten onder begeleiding en aan het einde is er natuurlijk de bekendmaking - én de prijsuitreiking voor de winnaar.

Mysterieuze mollenstreken

Bij Stad Unique zijn ze zelf aan het mollen. Want het zou geen mol-waardig mysterie zijn zonder ultieme twist. Het spel, dat in dit geval Mollenstreek heet, draait namelijk niet om het ontmaskeren van de mol. Je wéét al wie het is, maar je weet niet wat de mol allemaal uitgespookt heeft. Tijdens het spel steek je de koppen bij elkaar om uit te vogelen welke mol welke mollenstreek heeft geleverd. Via je telefoon krijg je hints binnen van de instructeur. Het arrangement is in bijna elke grote Nederlandse stad beschikbaar, dus je kunt zelf kiezen waar je op avontuur wilt.

Dineren met de mol

Bij Het Drents Kwartiertje tast je letterlijk in het duister, want het spel begint hier pas 's avonds. Door opdrachten goed uit te voeren kun je molmunten voor in de pot verdienen, maar ondertussen moet je natuurlijk ook een oogje in het zeil houden. Je kunt activiteit combineren met een lekker diner. Klinkt gezellig, zo'n diner als pauze tussendoor, totdat je beseft dat je met een sluwe mol aan tafel zit... Na het eten volgt de tweede ronde en de bloedstollende ontknoping. Daarna borrel en klets je samen gezellig na over de mol en zijn of haar streken. Die stiekemerd!

Foto 2. Gezellig, zo'n groepsuitje! Maar ondertussen saboteert er eentje de boel... Wie is de stiekeme dwarsbomer? Foto: Stad Unique.
Foto 3. Samen opdrachten uitvoeren terwijl er een saboteur in jullie midden is: spannend! Foto: Het Drents Kwartiertje.

Laatst gewijzigd: 2020-09-29 13:48:34 · Gepubliceerd: 2019-01-17 17:12:50 - 6123