1

Rondtoeren, klimmen of toch een wipeout-baan?

Meer activiteiten voor een vrijgezellenfeest   Redactioneel door
Foto 1. Ontmasker De Mol in Nieuw-Zeeland bij The Park Playground. Foto: The Park Playground

26 juni 2022 bijgewerkt: 7 juni 2023 Opmerkelijk Landelijk Een goede vriend of vriendin gaat trouwen, tijd voor een vrijgezellenfeest! Superleuk natuurlijk, maar dan de grote vraag: wat ga je doen met zo'n grote groep? Actief of juist relaxt? Je wil natuurlijk wel met iets origineels op de proppen komen. Wij zetten een aantal toffe ideeën voor je op een rijtje.

Nog wat extra inspiratie nodig? Check nog veel meer leuke activiteiten voor een vrijgezellenfeest.

Toeren in een lelijke eend

Tijdens een vrijgezellenfeest ga je nog één keer met de aanstaande bruid of bruidegom de wijde wereld in. En dat doe je natuurlijk wel in stijl! Stap samen in een Citroën 2CV, beter bekend als de 'lelijke eend'. Hoe tof is dat, zo'n kleurrijke stoet. Je trekt in ieder geval genoeg bekijks. Ook heel handig, je hebt meteen een vervoersmiddel tot je beschikking waarmee je van dorpje naar dorpje kunt tuffen. Zo heeft Eenden Tours Westland een aantal gave routes in Zuid-Holland voor je uitgezet en cross je met de auto's van Duckville door Twente en de Achterhoek. Toet, toet!

Foto 2. Een kleurrijk gezicht. Foto: Eenden Tour Westland

Leer plaatjes mixen als een pro

Ook met z'n allen een workshop volgen is super gezellig. Pottenbakken, armbandjes maken, opties genoeg. Maar heb je al eens gedacht aan een workshop dj-en? Leer plaatjes aan elkaar mixen als een echte pro bij de Dutch DJ Academy in Utrecht. Een professionele dj staat naast je om je alle fijne kneepjes van het dj-vak bij te brengen. Leer draaien met CD's of vinyl, maar één ding is zeker: lol hebben jullie sowieso! En het is nog handig ook, want wie weet staan jullie nu op de bruiloft zelf wel achter de draaitafels.

Paintballen op een vette locatie

Waarschijnlijk vertellen we je niets nieuws als we zeggen dat paintball een heel geschikte activiteit is voor tijdens een vrijgezellenfeest. Maar of het een 'gewoon' dagje uit wordt, hangt natuurlijk ook helemaal af van de arena waarin je wordt losgelaten. Ga voor boerenpaintball tussen de weilanden, duik een spookstad of oorlogssetting in, waan je voor even in het verre Vietnam of laat je verrassen door stroboscopen en rookmachines. En mikken op de vrijgezel in een konijnenpak... dat wil je natuurlijk niet missen! Genoeg om over na te praten wanneer je bij de borrel bent aanbeland. Check nu direct acht vette locaties op te paintballen.

Ook gaaf: ga op militaire missie tijdens een een potje airsoft.

Foto 3. Raak! Foto: Fundustry

Trotseer de enige echte Wipeout-baan

Je kent het misschien nog wel van televisie: Wipeout. Kandidaten banen zich een weg over de Big Red Balls, grote Sweepers en de Regilio Tuur-muur. Met af en toe een hilarische duikelpartij tot gevolg. Leedvermaak in zijn puurste vorm. In het Gelderse Zoelen kun je het zelf uitproberen op het enige échte Wipeout-parcours van Nederland! Trotseer alle obstakels onder begeleiding van een host, net als in het televisieprogramma. De vrijgezel? Die moet natuurlijk als eerste, zodat jullie met z'n allen even keihard kunnen lachen. Sluit je avontuur af met een barbecue of drankje op Beldert Beach, het naastgelegen strand.

Foto 4. Halen jullie droog de overkant? Foto: Holland Evenementen Groep

Ga boulderen met z'n allen

Een sportieve groep? Dan is boulderen misschien ook wel iets voor jullie. In Amsterdam vind je de gave hal van Be Boulder. Met deze avontuurlijke manier van klimmen zoek je (ongezekerd) je weg over objecten die kris kras door de hal staan. Niet iedereen uit jullie gezelschap heeft natuurlijk hetzelfde niveau, maar dat is helemaal niet erg. Iedere kleur staat voor een aparte route met een eigen moeilijkheidsgraad. Hoogtevrees? Ook dan is het nog relatief goed te doen, want je klimt tot maximaal 4,5 meter hoogte. Niet onbelangrijk tijdens een vrijgezellenfeest: er is een gezellige bar aanwezig waar je na afloop terecht kunt voor een verfrissend biertje, wijntje of iets te happen.

Exclusief! Ruim €2,- korting + smoothie! Boek direct bij DagjeWeg.Tickets.

Foto 5. Klim ongezekerd tot 4,5 meter hoogte. Foto: Be Boulder

Zet een VR-bril op

Het is altijd lachen, je vrienden die helemaal de weg kwijt zijn. Met een VR-bril op is het meestal even wennen en dat levert soms hilarische taferelen op. Maar bovenal is virtual reality gaming een heel leuk om te doen als groepsuitje. Stap in een totaal andere wereld en ga op jacht naar buitenaardse wezens. Of ontmasker De Mol in jullie midden tijdens een reis door Nieuw-Zeeland. Het kan allemaal bij The Park Playground in Amsterdam, Eindhoven, Breda of Den Haag. Liever een rondje VR-potje racen? Dat kan dan weer bij VRX1 Racing of Hollywood Event Center.

Foto 6. Ontmasker De Mol in Nieuw-Zeeland bij The Park Playground. Foto: The Park Playground

Workshop Flyboarden

Voor een vliegende start van het huwelijk moet je natuurlijk wel kunnen vliegen. En dat is nou precies wat je leert tijdens een workshop flyboarden. Een instructeur van Flyboard Fantasy leert je in Kerkdriel, Heerewaarde of Alphen aan de Maas alle tips en trics die je nodig hebt om boven het water te kunnen zweven. Trotseer zelf de golven en zie van een afstandje hoe de rest van de groep een nat pak haalt. Napraten het genot van een drankje en een sateetje van de barbecue? Boek dan direct een compleet dagje uit. Wel zo handig!

Maak je er een weekendje van? Check dan ook deze artikelen voor een weekend weg met je vriendengroep:
Foto 7. Halen jullie droog de overkant? Foto: Holland Evenementen Groep

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 13:27:54 · Gepubliceerd: 2022-06-23 17:13:42 - 2274