6x leuke en low budget indoor uitjes

Speel een potje golf of ga op onderzoek uit in een museum

Bekijk alle indoor uitjes Nieuws door
Foto 1. In Pannenkoekhuis Hans & Grietje waan je je in een sprookje! Foto: Hans en Grietje

4 januari 2023 bijgewerkt: 5 januari 2023 Trends Landelijk Druilerig en grijs rijgen de dagen zich aaneen in de wintermaanden. Als de sneeuw uitblijft en de regen je mismoedig maakt, dan is het tijd voor een uitje! Wil je wat leuks doen met kinderen - zonder een fortuin uit te geven? Deze 6 uitjes zijn een goede budget optie voor de vrije dagen, tot de lente aanbreekt. Alle uitjes hebben een entreeprijs rond de tien euro per persoon.

1. Altijd goed: een pannenkoek

Sfeervol en gemoedelijk en bovendien vaak kindvriendelijk! Een uitstapje naar een pannenkoekenrestaurant is perfect voor grijze dagen. Schuif aan in Pannenkoekhuis Hans & Grietje en krijg naast een lekker pannenkoek een flinke dosis betovering. In sommige kamers staat alles ondersteboven en bewegen de vloeren. En je kunt aan een magische tafel zitten! Met snoeptoren en een speelkelder zijn ook de kinderen een hele tijd zoet.

Ook een pannenkoekje eten, maar dan ergens anders? Bekijk alle pannenkoekenrestaurants.

2. Uitlaatklep voor de kleintjes

Van natte speeltoestellen in het buurtspeeltuintje wordt geen kind blij. Maar waar moeten de kinderen dan al hun energie kwijt? Neem ze mee voor een avontuur in Kids Wonderland in Molenschot. Hier dwarrelen ze als vlinder door het Vlinderslot of hijsen zich omhoog in de tien meter hoge wensboom. Ook leuk: een ritje in je eigen onderzeeër in de Bubbelbaan. Na een paar uurtjes gaan ze opgetogen en moegespeeld weer mee naar huis!

Meer overdekte speeltuinen vind je hier.

3. Gratis uitje

Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, staat FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Hier is van alles te zien, te doen en te leren over de haven van Rotterdam. Stap in een digitale hijskraan waarmee je zelf containers op de juiste plek deponeert en bekijk het uitzicht van een kraanmachinist in de 360 Port View. Er zijn ook allerlei fossielen te zien, gevonden tussen het afgegraven zand waarmee het Maasvlaktestrand is opgespoten. Gaaf! Wil je meevaren door de haven? Stap dan op de Futureland Ferry! Let op: hiervoor geldt wel een entreeprijs.

4. Met z'n allen glowgolfen

Samen een balletje slaan is ontspannen en leuk, helemaal als je dat in op een glow-in-the-dark-parcours doet. Alles op het parcours van GlowGolf Eindhoven geeft licht. Via een oude mijn sla je de bal naar een science fiction-gedeelte, waar de deelnemers ruimteschepen moeten overwinnen. In de deep sea ontmoet je vervolgens Neptunus en is de omgeving versierd met koraal en een submarine. Wil je een potje glowgolf nog spannender maken? Speel dan met een 3D-bril op en geef het decor meer diepte.

Ook glowgolfen? Bekijk alle glowgolfbanen en vind er eentje in de buurt.

Foto 2. Speel samen een spelletje glowgolf in dit fluorescerende decor van GlowGolf Eindhoven. Foto: Marc Verhees

5. Experimenteren in het museum

Wanneer het regent staan de deuren van de musea wagenwijd open. En het is beslist de moeite waard om er eens te schuilen! Kies voor een experimenteel uitje en ga naar De Museumfabriek in Enschede. Dit is een lekker actief familiemuseum, waar de geschiedenis van Twente tot leven komt. In de fabriek kun je samen met de kinderen werkjes knutselen, bruggen bouwen en dingen onderzoeken met een microscoop.

Ook leuk: het LEGiO-museum in Grootegast, Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht in Utrecht en Museum Terra Maris.

6. Verrassend: voor de paardenfans

Als laatste een verrassend uitje, waar vooral de paardenliefhebbers verheugd op zullen reageren: de Paardenkamp in Soest. Leuk én gratis. Hier genieten paarden en pony's van hun welverdiende pensioen en mag iedereen op bezoek komen. Een leuk uitje met kinderen, die hier meer leren over de verzorging van paarden. Ook leuk: beschut tegen wind en regen met een huifkar van Stalhouderij Wouter Hazeleger de Veluwe ontdekken. De koetsier laat de mooiste plekjes van de unieke natuurgebieden rond Otterlo zien, waar wilde paarden en Spaanse koeien rondlopen. Dikke jas aan en gaan!

Bekijk hier alle uitjes waar je kunt paardrijden of met de huifkar meerijden.

Kijk voor tickets met korting op DagjeWeg.NL Tickets. Er komen regelmatig nieuwe aanbiedingen bij!
Foto 3. Kruip onder de wereldbol in Futureland, het interessante informatiecentrum over Maasvlakte 2. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-01-05 20:25:09 · Gepubliceerd: 4 januari 2023 - 19171

Activiteiten FutureLand

Binnen enkele weken te bezoeken

Fietstocht maasvlakte 2


Op zaterdag 6 juli fiets je onder begeleiding van een FutureLand voorlichter langs de hotspots van Maasvlakte 2. Onderweg ontdek je wat je in de omgeving ziet en geniet je van de prachtige...