Voorjaarsvakantie: dagje weg bij mooi weer

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? | Redactioneel door

Geniet van een dagje uit deze krokusvakantie

12 februari 2020 Toerisme Landelijk Hoera, eindelijk voorjaarsvakantie! En met een beetje mazzel blijft het nog droog ook. Zonde om dan binnen te blijven zitten. DagjeWeg.NL zet een aantal leuke outdoor uitjes voor je op een rij.

Foto 1. Vaar op de waterfiets langs de maki's in DierenPark Amersfoort. In de voorjaarsvakantie staat Poep & ZOO centraal, met een hoop activiteiten! Foto: DierenPark Amersfoort.

Laat ze een poepie ruiken in Amersfoort

In de bossen vlak buiten het centrum van de keistad gaat een complete dierenwereld schuil! In DierenPark Amersfoort ontmoet je allerlei bijzondere dieren van heel dichtbij. Klim op een touwbrug over het berenverblijf, vaar met de waterfiets vlakbij de maki's en ontmoet vier generaties aan olifanten. Ook leuk: in de voorjaarsvakantie staat Poep & ZOO weer centraal. De bewoners van de dierentuin poepen natuurlijk heel wat af. Help een handje mee in het poep-lab en leer een hoop over deze grote boodschap. Wist je bijvoorbeeld dat vissen met elkaar praten via scheten? En dat een tijger zijn poep in het water gooit om de geur te maskeren? Tip: bestel DierenPark Amersfoort tickets met € 2,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Lekker eindeloos ravotten in Raalte

Speelboerderij De Flierefluiter heeft ook een groot indoor gedeelte, maar is zeker ook een aanrader als het droog is. Dan kun je buiten in het avonturendorp eindeloos trampolinespringen, skelteren en spelen in de buitenspeeltuin. Er is een kinderboerderij waar schapen, geiten, koeien, kippen en eenden rondlopen slash rondwaggelen. Voor cavia's en konijnen is er een knuffelhoekje en, helemaal leuk, elke dag om 13:00 uur en 15:00 uur is er tijd voor een ponyritje. Een gezellige plek om de kinderen tijdens de voorjaarsvakantie uit te laten razen - en zelf met konijntjes kroelen klinkt ook niet verkeerd. kindertickets voor De Flierefluiter en krijg een consumptie cadeau. Volwassenen hebben gratis entree.

Beleef het vroegere boerenleven in Ootmarsum

Hoe leefden de boeren en de 'heeren' van weleer in vervlogen tijden? Ontdek het in Openluchtmuseum Ootmarsum, waar je een ouderwets boerendorpje betreedt. Struin door het groene park en bewonder authentieke boerderijen en andere boerengebouwen van decennia oud. Alles is nog net als toen. Neem ook binnen een kijkje; de inrichting is ook nog authentiek. Ontdek hoe zwaar het leven als boer vroeger was en hoe warmpjes de heren erbij zaten. Door nostalgische demonstraties en oude ambachten komt het platteland van vroeger weer even helemaal tot leven!

Spelen en schaatsen in Rotterdam

Plaswijckpark is niet zomaar een stadspark, maar een compleet familiepark. Het bestaat uit drie verschillende onderdelen: Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. In de voorjaarsvakantie vieren ze in het park nog de winter, dus kun je hier nog lekker het ijs op! Speel een potje curling of ijshockey, trotseer de schaatsbaan en ga los op de langlaufbaan. Tijdens schoolvakanties zijn er veel leuke extra activiteiten, zoals winterse spelletjes, knutselhoeken voor kinderen en spannende speurtochten die je door de 'wijcken' van het park brengen. Schattig: in het park wonen onder andere alpaca's, otters en schaapjes. Aaien mag!

Outdoor uitstapjes met korting

Ook leuk

Foto 2. Loop langs authentieke boerengebouwen in Openluchtmuseum Ootmarsum en ontdek alles over de boeren en 'heeren' van vroeger. Foto: Openluchtmuseum Ootmarsum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-02-12 16:25:30 · Gepubliceerd: 12 februari 2020 - 2213