Voorjaarsvakantie: dagje weg bij mooi weer

Wat is er te doen in de voorjaarsvakantie? | Redactioneel door

Geniet van een dagje uit deze krokusvakantie

10 februari 2019 Toerisme Landelijk Hoera, eindelijk voorjaarsvakantie! En met een beetje mazzel blijft het nog droog ook. Zonde om dan binnen te blijven zitten. DagjeWeg.NL zet een aantal leuke outdoor uitjes voor je op een rij.

Foto 1. Vaar op de waterfiets langs de maki's in DierenPark Amersfoort. In de voorjaarsvakantie staat Poep & ZOO centraal, met een hoop activiteiten! Foto: DierenPark Amersfoort.

Laat ze een poepie ruiken in Amersfoort

In de bossen vlak buiten het centrum van de keistad gaat een complete dierenwereld schuil! In DierenPark Amersfoort ontmoet je allerlei bijzondere dieren van heel dichtbij. Klim op een touwbrug over het berenverblijf, vaar met de waterfiets vlakbij de maki's en ontmoet vier generaties aan olifanten. Ook leuk: in de voorjaarsvakantie staat Poep & ZOO centraal. De bewoners van de dierentuin poepen natuurlijk heel wat af. Vanaf 16 februari tot en met 3 maart help je een handje mee in het poep-lab en leer je een hoop over deze grote boodschap. Wist je bijvoorbeeld dat vissen met elkaar praten via scheten? En dat een tijger zijn poep in het water gooit om de geur te maskeren? Tip: bestel DierenPark Amersfoort tickets met € 2,- korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Lekker eindeloos ravotten in Raalte

Speelboerderij De Flierefluiter heeft ook een groot indoor gedeelte, maar is zeker ook een aanrader als het droog is. Dan kun je buiten in het avonturendorp eindeloos trampolinespringen, skelteren en spelen in de buitenspeeltuin. Er is een kinderboerderij waar schapen, geiten, koeien, kippen en eenden rondlopen slash rondwaggelen. Voor cavia's en konijnen is er een knuffelhoekje en, helemaal leuk, elke dag om 13:00 uur en 15:00 uur is er tijd voor een ponyritje. Een gezellige plek om de kinderen tijdens de voorjaarsvakantie uit te laten razen - en zelf met konijntjes kroelen klinkt ook niet verkeerd. kindertickets voor De Flierefluiter en krijg een consumptie cadeau. Volwassenen hebben gratis entree.

Beleef het vroegere boerenleven in Ootmarsum

Hoe leefden de boeren en de 'heeren' van weleer in vervlogen tijden? Ontdek het in Openluchtmuseum Ootmarsum, waar je een ouderwets boerendorpje betreedt. Struin door het groene park en bewonder authentieke boerderijen en andere boerengebouwen van decennia oud. Alles is nog net als toen. Neem ook binnen een kijkje; de inrichting is ook nog authentiek. Ontdek hoe zwaar het leven als boer vroeger was en hoe warmpjes de heren erbij zaten. Door nostalgische demonstraties en oude ambachten komt het platteland van vroeger weer even helemaal tot leven!

Outdoor uitstapjes met korting

  • Het Nationale Park De Hoge Veluwe - Verken de groenste schatkamer van Nederland! Bestel tickets voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en krijg een gratis consumptie in de Theekoepel;
  • Archeon - Ga terug in de tijd in Alphen aan den Rijn. In themapark Archeon beleef je eeuwen aan geschiedenis helemaal zelf. Bestel tickets voor Archeon met 25% korting;
  • Rederij Loosdrecht - Verken de Loosdrechtse Plassen tijdens een rondvaart. Een betoverend gezicht; Rederij Loosdrecht neemt je mee door prachtige stukken uit de natuur. Boek rondvaart tickets met korting. Kinderen krijgen maar liefst 50% korting;
  • Zips 'n Ropes - De adrenaline giert door je lijf bij Zips 'n Ropes! In dit klimbos in Nijmegen trotseer je verschillende klimroutes en scheer je met de zipline vliegensvlug over het water. Een avontuurlijk dagje uit! Boek tickets voor Zips 'n Ropes met € 15,- korting;
  • De Spelerij - In De Spelerij is spelen ontdekken en in De Uitvinderij wordt uitvinden kinderspel! Kom ook naar deze unieke buitenspeeltuin in Dieren en ga aan de slag in het grootste technieklokaal van Nederland. Bestel tickets met € 2,50 korting voor De Spelerij. Deze korting is alleen geldig tot en met zaterdag 2 maart 2019.

Is het toch slecht weer? Bekijk deze leuke dagjes uit bij slecht weer in de voorjaarsvakantie.
Foto 2. Loop langs authentieke boerengebouwen in Openluchtmuseum Ootmarsum en ontdek alles over de boeren en 'heeren' van vroeger. Foto: Openluchtmuseum Ootmarsum.
Laatst gewijzigd: 2019-02-13 09:30:05 · Gepubliceerd: 10 februari 2019 - 1615