Krijg alvast de lente in je bol met deze 5 unieke dates!

Romantische dates |  
Nieuws door
Foto 1. Zin in een echte voorjaarsdate? Ga dan eens samen een koe knuffelen! Foto: www.koeknuffelen.nl

Knuffel een koe, hang een liefdesslotje op of zwijmel op een dak

14 februari 2019 Toerisme Landelijk De dagen worden langer, overal hoor je weer vogels zingen en de eerste sneeuwklokjes en krokussen laten zich zien. Dat gevoel van een naderende lente, daar wil je van genieten met je lief! En dat kan met deze vijf originele lentedates.

1. Knuffel samen een koe

VOORST - Bij de lente horen koeien in de wei. Ga voor een echt lentegevoel tijdens je date en knuffel samen een koe! Dat kan tijdens een speciale workshop koeknuffelen. Heerlijk ontspannend, want van de hartslag van een koe word je een stuk rustiger. Ook op een frisse dag is het knuffelen van een koe een warme ervaring, omdat koeien een lichaamstemperatuur hebben van zo'n 39 graden. Maar ze zijn vooral lief en hebben alle aandacht voor jullie.

2. Loop van de jungle naar de woestijn

ARNHEM - Het wordt een exotische lente in dierenpark Koninklijke Burgers' Zoo. Laat je meevoeren door tropische jungle, de oceaan en de woestijn. Zo reis je samen tijdens jullie dagje uit de hele wereld rond. De dieren in Burgers' Zoo verblijven in ecodisplays. De omgeving waar ze vandaan komen is zo precies mogelijk nagemaakt, waardoor ze hun natuurlijke gedrag laten zien. Een van de hoogtepunten is de mangrove met vlinders, krabben en zeekoeien. Burgers' Zoo heeft de grootste overdekte mangrove ter wereld.

3. Verklaar elkaar de liefde in de Markthal

ROTTERDAM - Als je naar boven kijkt in de overdekte Markthal van Rotterdam zie je prachtige afbeeldingen van bloemen, terwijl om je heen de lekkerste hapjes staan in leuke kraampjes. Dit is een paradijs voor foodies! Begin met een lekkere smoothie en geef elkaar een klein cadeautje uit een van de winkeltjes. Tussendoor in een tentje even wat drinken en daarna het exotische fruit bewonderen. Verder zijn er allerlei restaurantjes waar je een hapje kan eten, of ga van kraampje naar kraampje en scharrel zo je maaltijd bij elkaar. Maar alleen kijken en ruiken is ook al erg leuk! Hoogtepunt van je date is toch wel het moment dat jullie elkaar de liefde verklaren door samen een slotje op te hangen aan het liefdeshekwerk in de Markhal.

4. Bekijk Amsterdam vanaf een prachtig dakterras

AMSTERDAM - NEMO Science Museum heeft een groot dakterras met prachtig uitzicht over het water en Amsterdam. Eigenlijk is het meer een hoog stadsplein, compleet met een restaurant. Loop via de vlakke treden omlaag naar de verschillende kunstobjecten en geniet op een speciale manier van het lentezonnetje. Bij de watercascade kun je een regenboog maken met de zonnestralen. Kruip ook even dicht tegen elkaar in één van de zonnestoelen. Die kun je zo draaien dat de lichtjes gaan branden. Voor dit dakterras hoef je het museum niet in. Je kun er gratis op via de grote buitentrap of de lift in de hal van NEMO. Het dakplein is open van 10:00 uur tot 17:30 uur.

5. Trek door de Sahara van het Noorden

VLIELAND - Wat verder weg, maar wel super romantisch: ga mee over het strand van Vlieland met de Vliehorstexpress! In een enorme truck rijd je over de grootste strandvlakte van Nederland, bekend als de Sahara van het Noorden. Kruip dicht tegen elkaar aan terwijl achter je een gedicht ontstaat in het zand dankzij de speciale banden van de truck. Dan doemt in de verte een piepklein huisje op. Het is het drenkelingenhuisje, ooit gebouwd voor drenkelingen. Nu is het een juttersmuseum en een van de mooiste trouwlocaties in de wereld! Als dat niet romantisch is.... Na een bezoek aan het museumpje neemt de Vliehorstexpress je mee naar het meest westelijke puntje van Vlieland, waar de zeehonden zwemmen. De Vliehorstexpress rijdt op zaterdag en tijdens de voorjaarsvakantie ook op woensdag.

Bekijk romantische dagjes uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam, een restaurant en kunstobjecten is het dakterras van NEMO Science Museum een uitje op zich. Foto: NEMO, gemaakt door DigiDaan
Foto 3. Struin door de Markthal van Rotterdam en verklaar elkaar de liefde door een slotje op te hangen aan het liefdeshekwerk. Foto: Markthal Rotterdam
Foto 4. Trek met de Vliehorstexpress over het strand naar het drenkelingenhuisje, terwijl achter je een gedicht in het zand ontstaat. Elk jaar maken de banden van de Vliehorstexpress een ander gedicht. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-06-28 14:09:22 · Gepubliceerd: 2019-02-13 11:48:04 - 2172