Paaseieren zoeken: de 11 leukste plekken!

Zoek de eieren op een eiland, in een kasteel of tussen het zand

Uitjes tijdens Pasen Redactioneel door
Foto 1. In het Land van Jan Klaassen ontmoet je de paashaas. Foto: Het Land van Jan Klaassen

archief oud artikel 26 maart 2024 Toerisme Landelijk Paaseieren zoeken hoort gewoon bij Pasen. Heb je zelf geen geschikte tuin om ze te verstoppen, of zijn je kinderen zo goed in zoeken dat ze alle eitjes al binnen vijf minuten te pakken hebben? Neem ze dan mee naar één van deze 11 originele plekken om paaseieren te zoeken en maak er meteen een heerlijk dagje uit van! En wie weet vindt iemand van jullie wel een gouden ei waarmee je een mooie prijs wint..

Eieren zoeken in een kasteel

Haarzuilens, Utrecht - Ga dit jaar eens paaseieren zoeken in een kasteel! De paashaas is langsgegaan bij meerdere kastelen. Soms liggen de eieren binnen, zoals bij Kasteel De Haar waar zelfs een gouden ei verstopt is. Dwaal door het doolhof, verzamel de letters en ontdek waar de paashaas de eieren heeft verstopt! Bij andere kastelen liggen de eieren buiten te wachten in de mooie kasteeltuinen. De zoektochten in een kasteel zijn op de Eerste én Tweede Paasdag.

Eieren en kuikentjes in het Pluimveemuseum

Barneveld, Gelderland - In het Pluimveemuseum vind je niet alleen kippeneieren, maar ook paaseieren! De paashaas heeft namelijk paaseieren verstopt in de Hoendertuin van het museum en jij kunt ze zoeken op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Tweede Paasdag. Tussen al die eieren zit ook een gouden ei... Wie vindt hem tussen de speeltoestellen en krijgt een leuke prijs? Ga na het zoeken ook even op bezoek bij de schattige kuikentjes die net zijn geboren. Zoeken kan op Goede Vrijdag om 15:00 uur en op de andere twee dagen om 11:00 uur, 13:30 uur en 15:30 uur.

Foto 2. Duik in de struiken van de Hoendertuin bij het Pluimveemuseum en zoek het gouden ei. Foto: Gerard van de Bruinhorst

Ontmoet de paashaas

Braamt, Gelderland - Bij speelpark Het Land van Jan Klaassen is de paashaas er van 30 maart tot en met 1 april om de paaseitjes te verstoppen. De kinderen kunnen eerst genieten van de middagvoorstelling en daarna eitjes zoeken samen met de paashaas. Uiteraard hoef je de eitjes niet aan hem te geven, je mag ze lekker zelf opeten! Ook leuk: je kunt met de paashaas op de foto en je mag je in het buitenspeelpark uitleven. Het Land van Jan Klaassen is open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Eitjes zoeken in Plaswijckpark

Rotterdam, Zuid-Holland - Paaseieren zoeken in Plaswijckpark is zo langzamerhand een traditie geworden tijdens Pasen. Op Tweede Paasdag, terwijl de kinderen lekker spelen in Speelwijck en zich laten schminken, verstopt de paashaas zijn eieren op niet minder dan drie plekken in Plaswijckpark. Waar de kinderen gaan zoeken hangt af van hun leeftijd. Zo hebben ook de jongsten een kans om een gouden ei te vinden. Wie drie gekleurde eieren vindt mag deze inleveren voor wat lekkers. Vind jij het gouden ei? Dan neem je de hoofdprijs mee naar huis! Je bent op 1 april welkom van 12:00 tot 15:00.

Pasen in de duinen

Schoorl, Noord-Holland - De paashaas is gezien bij de Schoorlse Duinen! Zou hij zijn eieren echt in de duinen zelf hebben verstopt? Knutsel op Eerste en Tweede Paasdag eerst bij Buitencentrum Schoorlse Duinen een mooi paasmandje, zodat je iets hebt om je eieren in te verzamelen. En dan lekker naar buiten, het mooie duingebied in om te gaan zoeken. Wel eerst even een tijdslot boeken op de site van de Schoorlse Duinen. Vanaf 11:00 uur ben je welkom!

Foto 3. Vier Pasen in de Schoorlse Duinen en kom paaseieren zoeken. Foto: Marjolein den Hartog, KISSMYARTS

Rondom de boerderij

Ruinerwold, Drenthe - Bij de zeventiende-eeuwse Museumboerderij De Karstenhoeve liggen op Eerste Paasdag weer heel veel eitjes verstopt! Om 11:30 uur klinkt het startschot en gaat het zoeken beginnen. Niet té veel rennen in je enthousiasme, want je holt ze zo voorbij als je niet goed rondkijkt. Daarna kun je nog knuffelen met de konijntjes en lekker buiten spelen.

Op een eiland

Muiden, Noord-Holland - Ook op Forteiland Pampus liggen op Eerste en Tweede Paasdag de eitjes voor het oprapen. Tenminste... als je goed kijkt, want ze zijn wel verstopt! Goed kijken dus tussen de groene grassprieten om de eieren te vinden en daarna even rennen langs het water en de zeewind op je gezicht voelen. Het museumfort is gewoon open en ook hartstikke leuk om in rond te dwalen met een spannende speurtocht. Plus: dit is een echt eiland, dus je gaat heen en terug met de boot. Hoe cool is dat?

Foto 4. Paaseieren zoeken op een eiland, hoe cool is dat? Foto: Fort Pampus © Wiebe de Jager

Spelen en zoeken

Raalte, Overijssel - Bij Speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter is van alles te doen op Eerste en Tweede Paasdag. Op de foto met de Paashaas, ponyrijden, je laten schminken, op bezoek bij de vele kuikentjes die je ook nog mag aaien en natuurlijk speuren naar paaseieren. Vind je het gouden ei? Dan win je een jaarkaart voor seizoen 2024! Vind je het zilveren ei? Dan win je een ander leuk cadeautje.

Zoektocht met de paashaas

Leek, Groningen - Ook in Familiepark Nienoord wordt Pasen weer volop gevierd! Op Eerste en Tweede Paasdag kun je paaseieren komen zoeken. Nieno en de paashaas zijn daar ook gezellig bij. Wie weet vind je naast paaseieren ook wel één van de speciale eieren, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Of doe de Paasspeurtocht! Haal een speurbriefje bij de kassa, lever je antwoord in en maak kans op 4 vrijkaartjes!

Foto 5. Nieno en de paashaas helpen je met het zoeken naar de paaseieren. Foto: Familiepark Nienoord

Golven tussen de paaseitjes

Almere, Flevoland - Hoe leuk is het wel niet om het zoeken van paaseitjes en golven te combineren? Bij Outdoorpark SEC Almere kan het! Hier speel je op Eerste en Tweede Paasdag met het hele gezin Paasei golf. Hierbij volg je gewapend met een boerengolfstick en een bal een parcours met leuke opdrachten. Onderweg moet je zoeken naar de paaseieren, maar eet ze niet allemaal op want je hebt ze nog nodig aan het einde van het spel! Of ga op pad met de Treasure Hunt die met Pasen is georganiseerd.

Middeleeuws paaseitjes zoeken

Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland In het middeleeuwse openluchtmuseum Archeon valt er van alles te beleven van 29 maart tot en met 1 april. Je mag dan niet alleen paaseitjes zoeken, maar ontdekt ook hoe het zeemansbestaan er in de 17e eeuw uitzag. De zeelui van Allemansend zetten namelijk hun kampement op in het park. Kinderen mogen naast het zoeken van paaseitjes in het doolhof óók bakken en paasvlechten, knutselen en eieren schilderen. Én er wordt een brunch op Eerste en Tweede Paasdag georganiseerd. Genoeg te beleven dus!

Foto 6. Zoek paaseieren in middeleeuwse stijl en loop mee in de paasprocessie in Archeon! Foto: Museumpark Archeon

Extra tip: je kunt op beide paasdagen ook eieren zoeken in het statige Huis Willet Holthuysen en de bijbehorende historische tuin, te vinden in Amsterdam. Het zoeken kan van 10:00 uur tot 17:00 uur - als er nog tijdslots over zijn.

Hier kun je ook allemaal naar toe tijdens Pasen.
Foto 7. Vier Pasen in de Schoorlse Duinen en kom paaseieren zoeken. Foto: Marjolein den Hartog, KISSMYARTS

Laatst gewijzigd: 2024-03-27 14:42:37 · Gepubliceerd: 26 maart 2024 - 13364

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?