Dagje uit te duur geworden? Hier niet!

Dagje dierentuin of museum met korting

Boek je dagje uit via DagjeWeg.NL Tickets   Redactioneel door
Foto 1. Bezoek een gratis of voordelig dagje uit. Zoals Speel- en dierenpark De Oude Zustertuin, waar verschillende lieve dieren vrij rondlopen.. Foto: DagjeWeg.NL.

7 augustus 2019 Toerisme Landelijk Je bent tegenwoordig gemiddeld meer kwijt aan een dagje uit, is al vaker uit meerdere onderzoeken gebleken. Betekent dit dat een dagje uit per definitie duur is? Nee! DagjeWeg.NL zette een aantal dagjes uit met korting en gratis uitstapjes voor je op een rij.

Goedkope en gratis musea

  • HAARLEM - De heldendaden van doodgewone Nederlanders in oorlogstijd blijven fascineren. Zo ook het bijzonder verhaal van Corrie ten Boom, die in de woning achter de horlogewinkel van haar vader mensen schuilhield voor de Duitsers. Met gevaar voor eigen leven. De woning van de familie Ten Boom is nog steeds in Haarlem te vinden, inclusief de verstopplekjes van vroeger. Het Corrie ten Boomhuis is te bezoeken met een rondleiding. Helemaal gratis!
  • HOORN - Telefoons, computers, lp's, speelgoed en compleet ingerichte ruimtes van toen: letterlijk elk item in het Museum van de 20e Eeuw ademt nostalgie. Hier loop je door decennia aan spullen, die vroeger écht ooit ergens in Nederland werden gebruikt. Radio's die de oorlog hebben overleefd, retro keukens die nu weer helemaal hip zijn en spullen waar opa en oma spontaan een lach op hun gezicht van krijgen. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je Korting op je tickets

Goedkope en gratis dierentuinen

  • ETTEN-LEUR - De Eekhoorn Experience is een exotische tuin in Noord-Brabant vol schattige eekhoorntjes. Er zijn vijftien grote kooien met verschillende soorten eekhoorns, waar je door verhalen en informatieborden vol weetjes alles over ontdekt. Toegang tot de Eekhoorn Experience is helemaal gratis. Wil je de eekhoorns voeren? Dan betaal je € 0,50 voor een handje nootjes.
  • ALMERE - In Apeneilanden Stichting AAP worden apen en andere exotische zoogdieren zoals wasberen en neusberen opgevangen. Veel van deze dieren zijn hier om te herstellen van illegale handel of illegale eigenaren. Een doorsnee dierentuin is dit dus niet. Je kunt de dieren wel allemaal ontmoeten door een gratis rondleiding te boeken. Entree tot dit uitstapje is helemaal gratis. Je moet je alleen even vooraf aanmelden.

Goedkope en gratis speeltuinen

  • ROTSTERGAAST - De hele dag spelen op het Friese platteland, de boer een handje helpen en nog wat leren over het boerenleven ook. Bij Boer Bart Speelboerderij kunnen kindjes op het boerenerf hun fantasie de vrije loop laten, terwijl ouders écht tot rust komen. Trampolinespringen, traptrekker rijden, appels plukken. Hier vermaken kinderen zich voor € 5,- en volwassenen mogen gratis mee.
  • BODEGRAVEN - Midden in het Groene Hart van Nederland vind je Speel- en dierenpark De Oude Zustertuin. Deze Zuid-Hollandse oase was vroeger een kloostertuin. Nu is het een speeltuin, inclusief lieve dieren - schapen, konijnen, geiten en pluimvee - die er vrij rondlopen. Een combinatie van een speeltuin en dierentuin dus! Entree is helemaal gratis.

Meer budgetproof dagjes uit

Foto 2. Mensen voor de Duitsers verstoppen in oorlogstijd, hoe was dat? Ontdek het in het Corrie ten Boomhuis. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-11-08 17:00:45 · Gepubliceerd: 2019-08-07 13:36:04 - 5555