6 leuke voorstellingen voor kinderen

Bezoek een musical |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Verras de kinderen met een voorstelling in de kerstvakantie

9 december 2019 Cultuur Landelijk In de donkere dagen zoeken we de warmte en gezelligheid binnen. Maar als dat binnen de hele kerstvakantie met de kinderen thuis betekent, dan is de afwisseling van een andere binnenlocatie vast welkom. Neem de kinderen mee naar een mooie voorstelling en geniet samen van een spannend, schitterend of zelfs leerzaam verhaal. Dit zijn een paar mooie voorstellingen voor de kinderen in de kerstvakantie.

Foto 1. Het verhaal van Doornroosje de Musical eindigt natuurlijk happy! Foto: Wim Lanser

Assepoester logeert op Kasteel de Haar

Sprookjes worden werkelijkheid deze kerstvakantie. Assepoester logeert van 25 december tot en met 5 januari op Kasteel de Haar, waar ze - net als in het sprookjesverhaal - heel hard moet werken. Ook hier maken haar twee zussen haar het leven zuur en mag de arme Assepoester niet mee naar het feest van de prins. Maar je kunt haar helpen! Alle bezoekers gaan op zoek naar aanwijzingen in het kasteel, die het verhaal tot een happy end brengen. In de sprookjesshow die hierop volgt is het één groot feest. Zing, dans en maak vooral heel veel plezier samen op Kasteel de Haar.

Poppentheater in de Schoorlse duinen

In Buitencentrum Schoorlse Duinen luisteren kinderen van 2 tot en met 8 jaar ademloos toe bij de voorstellingen van Poppentheater Belletje Sterk. In de kerstvakantie staan er een aantal voorstellingen van dit gezelschap op het programma. Op zondag 22 december en zondag 29 december is er twee keer een voorstelling over Kerst in de Schoorlse duinen. Hoe vier de dieren eigenlijk kerst? Jan Klaassen komt erachter als hij een kerstboom zoekt in het bos. Op vrijdag 3 januari 2020 maken de kinderen kennis met Vrouw Holle in een gezellig wintersprookje. Na de voorstelling is er een leuke knutselactiviteit.

Muzikaal sprookje in Museum Speelklok

Overal in Museum Speelklok klinkt in de kerstvakantie kerstmuziek. Van grote dansorgels of kleine muziekdoosjes, het hele museum staat in het teken van de zelfspelende instrumenten die hun beste kerstplaten laten horen. Maar in de kerstvakantie speelt juist een heel groot niet-zelfspelend instrument de hoofdrol. De muzikale voorstelling De tovenaar van het witte orgel gaat over het mooiste muziekinstrument ter wereld, wat de Groothertogin van een piepklein landje liet bouwen. De hertogin is dol op muziek, maar kan het bijzondere instrument niet bespelen. Gelukkig is daar één iemand die ermee kan toveren! In de kerstvakantie start de voorstelling om 14:00 uur, behalve op 31 december en 1 januari. Voor de voorstelling geldt een toeslag van € 4,- op de entreeprijs van het museum.

Leuk voor alle leeftijden: Annie

Het wereldberoemde weesmeisje Annie is terug in de Nederlandse theaters! Ze droomt nog steeds van tomorrow, maar is verder een echt meisje van nu. Oliver Warbucks, gespeeld door Edwin Jonkers, redt Annie uit het weeshuis en verlost haar van de wrede Miss Hannigan. Willemijn Verkaik speelt een glansrol als de directrice van het weeshuis, tegen wie Annie samen met de andere weeskinderen in opstand komt. De nieuwe musical Annie heeft het uiterlijk van het bekende verhaal wat opgefrist en met verwijzingen en actuele grapjes helemaal naar het nu gebracht. Maar het verhaal blijft hetzelfde en kan volwassenen en kinderen nog steeds bekoren!

Doornroosje de Musical

Blijft de lieftallige Doornroosje voor eeuwig in dromenland of wordt de betovering toch verbroken? Het bekende sprookje heeft haar magie nog lang niet verloren en is in het theater een hele nieuwe ervaring. Van Hoorne Entertainment presenteert opnieuw Doornroosje de Musical, die op 12 oktober in première ging en nu door het hele land reist. Sita Vermeulen speelt de hoofdrol van Doornroosje, het prinsesje wat zich prikt aan het spinnewiel. In deze versie van het verhaal moeten de kinderen wel even helpen om het spinnewiel te betoveren en zijn het Titus en Fien die de kroon van Doornroosje willen stelen. Dit grappige tovenaarsduo maakt er een vrolijke voorstelling van, die leuk is voor de hele familie. Maar misschien toch wel het leukst voor de dromerige prinsesjes in het publiek, die ademloos zullen toekijken als Doornroosje opkomt in haar schitterende jurk..

Brugklas

Voor de brugpiepers die de eerste helft van het schooljaar hebben overleefd, is de voorstelling Brugklas wel een mooie beloning. De musical is geïnspireerd op de gelijknamige populaire tv-serie en er spelen zelfs een paar acteurs uit de serie mee in de musical. Brugklas de Musical gaat over alles wat een brugklasser in het eerste jaar op school meemaakt. In de voorstelling gaan de tieners aan de slag met een hip hop-musical over Willem van Oranje en zitten tijdens dat proces met allerlei vragen. Een herkenbaar verhaal voor iedere tiener. En een mooie gelegenheid om samen weer eens iets te ondernemen!

Dagje uit in de kerstvakantie

Meer inspiratie voor een dagje weg in de kerstvakantie:
Foto 2. Het tovenaarsduo Titus en Fien brengt humor in Doornroosje de Musical. Foto: Wim Lanser
Foto 3. Assepoester logeert op Kasteel de Haar. Foto: Jan Buteijn
Geniet van een moderne Annie. Foto: Roy Beusker

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-09 17:48:56 · Gepubliceerd: 2019-12-09 15:56:43 - 810