Warm deze winter op in de sauna

Dagje weg naar de sauna |  
Redactioneel door
Foto 1. Warm deze winter op in een sauna. Foto: Sauna Embricana.

Dit zijn de beste wellnessuitstapjes voor het nieuwe jaar

23 december 2019 Toerisme Landelijk Buiten is het donker, guur en koud. De hoogste tijd om op te warmen! Waarom niet naar de sauna? Zak weg in een bubbelbad, zweet het uit in een Finse sauna of kom tot rust in een Turks stoombad. Zo ben je helemaal fit en klaar voor de rest van het nieuwe jaar! We hebben 6 heerlijke sauna's en wellnesscentra voor je op een rij gezet.

Enorme keuze bij Saré

OLDENZAAL - Diep in Twente, midden in het natuurgebied Het Hulsbeek, ligt Saré Thermen & Beauty. Maak er een ontspannen dagje uit van, want de keuze is enorm. Kom tot rust in een sauna met himalayazout of onder infraroodlicht. Een echte aanrader is de wellnessgrot met rozensauna en relaxbad. Spoel je daarna af onder de spectaculaire stoomdouche. Saré heeft verschillende arrangementen met massages en schoonheidsbehandelingen.

Spa achter een statige gevel

GOUDA - In het bruisende hart van Gouda vind je een onverwachte plek vol rust. Achter een statige gevel zit al vanaf 1922 een badhuis dat inmiddels van alle moderne wellnessgemakken is voorzien. Stap bij Spa Gouda in een Romeins bad of leg je languit neer op het verwarmde marmer in de oosterse hamam. Een bijzondere mogelijkheid is een voetverzorging door de garra rufa's, kleine visjes die in een voetenbad de huid van je voeten schoon knabbelen.

Sauna net over de grens

EMMERICH - Geniet van de beroemde Duitse badcultuur. Net over de grens, op een kwartiertje van Nijmegen, vind je Sauna Embricana. Met uitzicht over de Rijn kun je zowel binnen als buiten opwarmen in verschillende sauna's. Publiekstrekker is de Event-sauna waar de saunameester een hele show maakt van het opgieten van het water op de hete kolen. Met zwaaiende handdoeken verspreidt hij de hitte naar de verste hoeken van de sauna. Maandag is het trouwens altijd 'ladies day' in Embricana.

Geniet privé met zijn twee

HAARLEM - Een sauna boeken zonder dat je andere bezoekers tegen komt? Het kan bij Spa Bada in Haarlem. Iets duurder dan de gemeenschappelijke sauna, maar dan krijg je ook wat. De privésauna is drie uur lang helemaal van jou en je partner. Stap met zijn tweeën in de prachtig verlichte hot tub met een koel drankje uit de minibar. Op een groot televisiescherm kun je genieten van je favoriete film. Spa Bada heeft drie verschillende ruimtes die los van elkaar zijn af te huren.

Een eerste wellness met kinderen

ZUIDOOSTBEEMSTER - Bij Fort Resort Beemster vinden ze dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met sauna en wellness. Wil je kinderen laten wennen aan een dagje stomen, dan is dit de beste plek. Kinderen moeten wel ouder zijn dan zes en een zwemdiploma hebben. Elke laatste zondag van de maand is het familieochtend. Ga met het hele gezin ongekleed de sauna in! Een extra attractie is dat deze eco-wellness in een oud fort van de Hollandse Waterlinie zit.

Duik onder in een subtropisch paradijs

GOES - Echt opwarmen doe je natuurlijk in de tropen en een klein stukje tropen vind je in Zeeland. In het subtropisch zwemparadijs Omnium in Goes vind je een echt tropisch bos waar bananen en koffiebonen groeien! Af en toe komt er zelfs een tropisch regenbuitje voorbij. Het zwembad met twee glijbanen en een 'lazy river' is leuk voor jong en oud. Voor de allerkleinsten is er een veilig peuter- en kleuterbad met eigen speeltoestellen en voor de ouders is er ook een gedeelte met sauna's.

Bekijk een overzicht van alle sauna's en wellnesscentra in Nederland.
Foto 2. Bij Spa Bada kun je een privésauna boeken. Foto: Spa Bada.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 11:51:12 · Gepubliceerd: 2019-12-13 11:33:02 - 1105