De beste uitstapjes voor je goede voornemens

Ga mee op de Groene Voornemensroute |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Beweeg meer in 2020 met deze dagjes weg

29 december 2019 Natuur Landelijk Meer bewegen, meer rust, gezonder leven. Veel mensen spreken aan het begin van het jaar goede voornemens uit. Welke dagjes uit kunnen je helpen bij het naleven van deze goede voornemens? Begin 2020 met de beste sportieve uitstapjes voor het nieuwe jaar!

Foto 1. Begin het nieuwe jaar goed met een tocht door een indoor klimpark! Foto: Coronel Adventure Indoor Park.

Zie de natuur tijdens de Groene Voornemensroute

LELYSTAD - Begin het jaar goed met een mooie wandeling. Op 5 januari loop je tijdens de Groene Voornemensroute door de Oostvaardersplassen. Dit natuurgebied ligt tussen Almere en Lelystad en kijkt uit op het Markermeer. Wandel samen met een ervaren gids langs het riet en de grote grazers in dit unieke natuurgebied. De wandeling duurt twee uur en gaat over verharde paden en is dus ook toegankelijk voor mindervaliden. Deelname kost € 15,- per persoon. Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer. Na afloop is er een nieuwjaarstoast met een gratis oliebolletje.

Leer klimmen in een indoor klimpark

HUIZEN - Iets nieuws leren is ook een goed voornemen voor veel mensen. Laat je bijscholen in een nieuwe sport. Klimmen is de snelst groeiende sport van Nederland. En terecht! Het is een uitstekende training voor je arm- en rugspieren en het is ook nog eens hartstikke leuk. Ga de uitdaging in het grote Coronel Adventure Indoor Klimpark aan en klim over zigzagbalken en papegaaienbruggen naar de nok van deze klimhal. Soms is het spannend, maar met wat durf en behendigheid kom je een heel eind. Als beloning mag je met de zipline naar beneden tokkelen. Er zijn verschillende routes; van beginner tot gevorderde.

Rol in Roosendaal het nieuwe jaar in

ROOSENDAAL - Misschien heb je wel het goede voornemen om in het nieuwe jaar wat moediger te zijn. Stap dan even uit je comfortzone. Er is geen betere plek waar je dat kan doen dan bij de in 2019 geopende WielerExperience Roosendaal. Hier ligt de grootste pumptrack van Nederland. De makers noemen het zelf "een soort achtbaan voor alles wat rolt". Rij dit asfaltparcours met je BMX, skateboard, skates of step. Voor fietsliefhebbers ligt er een kilometer lange wielerbaan. Ook leuk: naast WielerExperience zit het Klimcentrum Yellow Stone.

Niet kiezen? Doe alle sporten op één dag!

UTRECHT - Wanneer je niet wilt kiezen voor één sport, maar juist op een dag veel verschillende sporten wil doen, dan is Kindersportcentrum Samsam een echte aanrader. Samsam is ingesteld op kinderen, maar papa's en mama's mogen net zo goed meedoen. Je kunt kiezen uit 23 (!) verschillende sporten. Test je trap op de interactieve voetbalmuur, kom stuiteren op de trampolines of hang als een aapje aan de slingertouwen van de sportzaal. Samsam biedt ook verschillende arrangementen aan voor kinderfeestjes.

Waai uit op het Wad

MODDERGAT - Weinig Nederlanders weten dat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, naast andere natuurfenomenen als de Grand Canyon en het Great Barrier Reef. De Waddenzee is vooral bijzonder, omdat delen van de zee bij eb droogvallen. Dan kun je dus wadlopen. Het is een onvergetelijke ervaring om over de bodem van de zee te lopen. De Stichting Oan ’e dyk in het Friese Moddergat organiseert het hele jaar door wadloopexcursies. Geniet van de indrukwekkende vergezichten, maar zorg dat je in de winter wel laarzen draagt. Koude, natte voeten zijn 's winters geen pretje op het Wad.

Meer tips voor goede voornemens

Foto 2. Het uitzicht tijdens een wadloopexcursie kan fenomenaal zijn. Foto: DagjeWeg.NL, Mathilde van Ravensberg.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-02 10:18:02 · Gepubliceerd: 2019-12-20 14:25:27 - 1414