Voor een tientje naar het theater tijdens Nationaal Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend 2020 | Nieuws door

Het hele weekend toptheater voor een habbekrats

22 januari 2020 Cultuur Landelijk Het Nationaal Theaterweekend laat zien dat theater helemaal niet duur hoeft te zijn én dat het voor letterlijk iedereen leuk is. Zelfs de grootste macho houdt het niet droog bij het zien van een mooi ballet, hartverwarmende kindervoorstelling of een steengoede musicalsolo. Dus wat let je? Vanaf 24 tot en met 26 januari kun je bij tientallen theaters door het hele land voor maar € 10,- naar een voorstelling!

Foto 1. Dit weekend zit je voor een prikkie op de eerste rij. Foto: Nationaal Theaterweekend © Roy Beusker Fotografie.

Budgetproof theater voor iedereen

Er doen dit jaar meer dan tachtig theaters en meer dan driehonderd voorstellingen door het hele land mee aan het Nationaal Theaterweekend. Er is altijd wel een theater bij je in de buurt waar iets moois voor een prikkie op de planken staat. Ook aan alle doelgroepen is gedacht, dus je kunt gerust met het hele gezin het theater in. Er staan naast kindervoorstellingen, dansshows, concerten, cabaret en musicals op het programma. Elke vorm van cultureel entertainment is van de partij. In De Flint in Amersfoort is een Top 2000 concert en kun je in De Lawei in Drachten een gratis backstage tour en Shakespeare's klassieker King Lear zien. In de Leidse Schouwburg speelt De avontuurlijkste dinoshow (4+) en Joris Linssen & Caramba zetten De Kom in Nieuwegein op z'n kop - plus samen salsadansen na afloop. En dat alles voor een tientje!

Dol op musicals? Dit zijn mooiste musicals van dit moment.

Veel leuke extra activiteiten

Deelnemende theaters organiseren naast voordelige voorstellingen ook leuke activiteiten ter ere van het theaterweekend. Zo geven veel theaters een kijkje achter de schermen, zijn er dans- en acteerworkshops voor jong en oud en kun je in sommige schouwburgen zelfs ontbijten en lasergamen in de zaal. Voor bijna alle activiteiten geldt: meld je vooraf aan bij het theater. Bekijk het complete aanbod tijdens het Nationaal Theaterweekend.

Foto 2. Door het hele land staat budgetproof theater op de bühne, voor alle leeftijden. Foto: Nationaal Theaterweekend © Roy Beusker Fotografie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-22 08:50:54 · Gepubliceerd: 2020-01-21 14:58:10 - 587