Dagje Amsterdam? Bezoek deze mooie musea eens

Mooie musea met korting in hartje Amsterdam

Musea in Amsterdam   Redactioneel door
Foto 1. Een Instagramwalhalla en kunstige speeltuin voor volwassenen en jongeren: Youseum! Foto: Youseum.

27 september 2021 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam heeft zoveel mooie musea dat je uit keuzestress vaak de meest voor de hand liggende musea voor je dagje uit kiest. En begrijp ons niet verkeerd, die zijn zeker de moeite waard. Maar ken je deze Amsterdamse parels al? Bonus: sommige hebben op dit moment een aanbieding op DagjeWeg.NL Tickets. Ook nog extra voordelig dus!

Moco Museum

Voor liefhebbers van moderne kunst met een knipoog, is het Moco Museum een must. Hier vind je street art en moderne kunstwerken van hedendaagse grootheden als Banksy. Het museum vind je aan het Museumplein in hartje stad, in een prachtige negentiende-eeuwse villa. Iconische, moderne kunst door kunstenaars met een eigen visie op de wereld: dat is het Moco Museum in een notendop. Je vindt hier veel bijzondere blikvangers, waaronder metersbrede schilderijen en een indrukwekkende collectie speelse sculpturen in de tuin van het herenhuis.

Amsterdam Museum

Een grote wereldstad, maar ook klein en eigenwijs als een dorp. Amsterdam kent vele gezichten en is lastig in één woord te vangen. In het Amsterdam Museum ontdek je in een monumentaal pand alles over de historie van onze hoofdstad. Hoe is Amsterdam eigenlijk ontstaan? Wat is hier door de jaren heen allemaal gebeurd? En wat is nou écht typisch Amsterdams volgens Amsterdammers? In de vaste expo Amsterdam DNA krijg leer je de stad met een audiotour op eigen tempo kennen. Leuk: in de permanente expo 'Het Kleine Weeshuis' worden kinderen meegenomen in het leven van Amsterdamse weeskinderen van vroeger. In het gebouw van het museum zat namelijk vier eeuwen lang het Burgerweeshuis.

THIS IS HOLLAND

Kleurrijke bloemenvelden, schaatsers die het natuurijs trotseren en weilanden vol grazende koeien. Bij THIS IS HOLLAND beleef je de mooiste plekken van Nederland in vogelvlucht! Laat je meevoeren in de bijzondere Flight Experience. In 5D, waardoor het voelt alsof je zelf echt vliegt. Je voelt de zachte mist op je huid en ruikt de zilte zeelucht en verse tulpen terwijl een briesje door je haren wappert. De unieke Flight Experience duurt zo'n negen minuten. De totale THIS IS HOLLAND Experience duurt gemiddeld één uur en bestaat uit verschillende onderdelen. Ga bijvoorbeeld samen op de foto in een nagebouwd grachtenpand en volg de interactieve tour met allerlei leuke vragen over Nederland. Hoeveel weet jij over ons mooie kikkerlandje?

Youseum

Selfie hier, selfie daar. Maar waarom delen we? En wat doet dat mens ons als samenleving en met ons persoonlijk? Het Youseum is een speels museum en een Instagramwalhalla vol toffe sets die je aan het denken zetten én je uitnodigen voor een kek kiekje. Spring hier in een gigantische ballenbak, zwem letterlijk in een zee van likes - je zou er bijna in verdrinken - en ontdek wat er gebeurt na die perfecte selfie op social. In dit museum speel je zelf de hoofdrol!

Portrait Gallery of the 17th Century

De Nachtwacht is niet het enige meesterwerk in de wereld van groepsportretten. Sterker nog, in Portrait Gallery of the 17th Century in de Hermitage vind je er tientallen. De wanden hangen vol gigantische portretten uit de zeventiende eeuw. In die tijd lieten vooral veel rijke mannen zich maar wat graag vereeuwigen. Regenten, ambtenaren, kooplieden. Het leverde prachtige, levensgrote creaties op doek op. In deze permanente expositie in de Hermitage zijn portretten uit het Rijksmuseum en het Amsterdam Museum bijeengebracht. Het resultaat is een indrukwekkende galerij met werken van onder anderen Rembrandt en Govert Flinck.

Diamant Museum

Hoe ontstaan diamanten en waarom zijn ze zo waardevol? Voor het antwoord op deze vraag neemt het Diamant Museum in Amsterdam je mee zo'n 200 kilometer onder de grond, waar koolstofatomen veranderen in diamanten. Ga vervolgens in het museum langs bij de diamantslijpers en zie hoe zij deze bijzondere stenen omtoveren tot een schitterend juweel en bewonder kronen met wel duizenden kleine diamantjes. Al die glitterstenen fonkelen je tegemoet en maken je misschien wel een beetje hebberig. Probeer dan - niet echt - een diamant te stelen in de spannende experience Diamond Heist! Manoeuvreer langs de laserstralen in een acrobatische poging een diamant te bemachtigen. Bestel je tickets met korting! via DagjeWeg.NL Tickets!

Meer Amsterdamse musea met korting

Musea over jodendom, scheepvaart, geprepareerde lichamen, 's werelds gekste vondsten en nog veel meer! Bekijk op DagjeWeg.NL Tickets meer aanbiedingen van musea in Amsterdam. Of bekijk alle andere dagjes uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. De beroemde Nachtwacht is niet de enige in zijn soort. In de permanente expo Groepsportretten van de 17e eeuw hangen de wanden vol met levensgrote groepsportretten. Foto: Portrait Gallery of the 17th Century.
Foto 3. Het Amsterdamse Moco Museum hangt vol moderne kunst en street art van grootheden als Banksy. Foto: Moco Museum © Jan Arsenovic.

Laatst gewijzigd: 2021-09-27 08:58:54 · Gepubliceerd: 2020-02-28 10:49:28 - 6068