Behind the scenes in de natuur

Online kijkje achter de schermen bij natuurparken en dierentuinen

Online natuuruitjes Redactioneel door
Foto 1. Achter de schermen in de natuur. Deze dieren werden vastgelegd door de Snapshot-cam op De Hoge Veluwe. Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

archief oud artikel 3 april 2020 Toerisme Landelijk De lente laat zich steeds meer zien en dat merk je. Bomen en bloemen gaan bloeien, de vogels zingen enthousiaster en de natuur krijgt weer extra glans. Zelfs vanuit je woonkamer kun je daar van meegenieten. Ga behind the scenes in de natuur! Deze natuurparken, dierentuinen en tuinen geven online een uniek kijkje achter de schermen.

Wildcam en Snapshot op De Hoge Veluwe

Otterlo, Ede, Gelderland - Wild spotten vanuit je eigen huiskamer? Jep. Verspreid door Het Nationale Park De Hoge Veluwe staan tientallen wildcamera's die de hele dag door foto's nemen van het wild dat de revue passeert. Een soort natuur paparazzi, maar dan met een wetenschappelijk doel. Met de foto's wordt onderzoek gedaan naar onder andere het gedrag en de verspreiding van de dieren in het park. Per jaar worden er miljoenen kiekjes geschoten met deze Snapshot- camera's. Een hoop beeldmateriaal om te checken dus. Leuk: iedereen kan online meedoen om de dieren op de foto's te identificeren. Hier hoef je geen expert voort te zijn, tips op de site en het forum vol wildexperts helpen je op weg. Nâg iets leuks: kijk live mee in de natuur via De Hoge Veluwe Wildcam.

Achter de schermen bij de Taman

Kallenkote, Steenwijkerland, Overijssel - In Taman Indonesia waan je je even in Indonesië. Bewonder prachtige exotische vogels en bijzondere Aziatische zoogdieren en geniet van de Indische cultuur. Ook al zijn de deuren van de dierentuin momenteel gesloten, je hoeft dankzij de serie Achter de schermen bij de Taman op YouTube niets te missen. Het is een exclusief kijkje achter de schermen in het park. Je ziet dus zelfs dingen die je als normale bezoeker niet zou zien. Loop bijvoorbeeld mee met verzorger Diederik die de vogels voert en meer over ze vertelt. Ook heel leuk en sympathiek: de dierentuin heeft de actie Adopteer een dier opgericht om de dieren de crisis door te helpen.

Let op: het artikel gaat onder de video verder.

Dichtbij de dieren met GaiaZOO

Kerkrade, Limburg - Ook de poorten van GaiaZOO zijn tijdelijk gesloten. Gelukkig hoef je de lieve, speciale en grappige dieren van de dierentuin geen moment te missen. Het dierenpark publiceert elke week video's van wat de dieren meemaken. Kijk mee met rode pandaberen die van bamboe snoepen, dierenverzorgers die aan de voorjaarsschoonmaak beginnen en pasgeboren otters die zwemles krijgen. Zie hieronder een (erg schattige) preview.

Let op: het artikel gaat onder de video verder.

Virtuele tulpen van de Keukenhof

Lisse, Zuid-Holland - Misschien voelt het lentepark niet helemaal aan als puur natuur, maar het is minstens zo mooi en zo ontspannend om online naar te kijken. Keukenhof kan vanwege de coronacrisis helemaal niet openen dit jaar, maar ontneemt de wereld gelukkig niet de kans om de bloemenpracht alsnog te kunnen bewonderen. Dit jaar kun je namelijk virtueel het park in. Je wordt zelfs rondgeleid door mensen die er werken. Managing director Bart Siemerink laat zien welke soort tulpen er eigenlijk allemaal zijn. Grote kans dat daar een paar verrassingen voor je tussen zitten, want sommige tulpen zien er niet echt uit als doorsnee tulpen. Tuinman André, die er al 34 jaar werkt, laat zijn favoriete plekjes in het park zien en vertelt hij wat er zo bijzonder aan Keukenhof is. Zie hieronder de video.

Let op: het artikel gaat onder de video verder.

Leuk: de reddingsbrigade van Bloemendaal aan Zee heeft een beach webcam. Via de beachcam kun je gelijk spieken of het mooi weer is of druk is. Of gewoon op de bank turen naar de Noordzee met een cocktail in je hand.

Meer natuur online

Foto 2. Snapshot! Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Foto 3. Een nieuwsgierige vos. Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 15:51:09 · Gepubliceerd: 3 april 2020 - 834