Bij kastelen binnen kijken á  la Funda

Virtueel binnengluren bij kastelen en op landgoederen

Wat is er te doen? Redactioneel door
Foto 1. Elegante zitkamer, maar waar zou je de televisie kwijt kunnen? Foto: DagjeWeg.NL. Locatie: Kasteel de Haar.

archief oud artikel 24 mei 2021 Toerisme Landelijk Kaarsjes aan. Wijntje erbij. En gluren maar. Het is een guilty pleasure waar veel mensen intens van genieten. Mooie huizen bekijken op Funda. Van de kelder tot de badkamer: je wilt alles zien en je inbeelden wat je zou doen als jij er zou wonen. Dat kan dus ook bij kastelen! Gluur binnen bij balzalen waar je natuurlijk zelf de leukste feestjes zou organiseren en schuif in gedachten aan in de dinersalon - bij het volk bekend als de eetkamer.

Kasteel Amerongen

Amerongen, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht - Fantaseer over een leven op stand in Kasteel Amerongen, gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug. Het kasteel heeft één van de mooiste historische interieurs van Nederland. En ja, dat kun je nog steeds bewonderen. Bezoek de tuin, eetzaal, imposante galerij en de hal van Kasteel Amerongen virtueel. Zie je jezelf al op de bovenverdieping op het fluwelen podium aan de gelakte vleugel zitten? Erg fancy. Tip: kijk tijdens de tour ook omhoog, de plafonds in het gebouw zijn prachtig versierd.

Huis Doorn

Doorn, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht - Huis Doorn was van 1920 tot 1941 het huis van de verbannen Duitse keizer Wilhelm II. Nu is het een museum, waar je meer leert over Nederland in de Eerste Wereldoorlog. Inclusief het luxe, keizerlijke interieur van toen én een romantische rozentuin. Verbannen zijn klinkt vrij zielig, maar Wilhelm II zat er ook verbannen nog warmpjes bij. Hij leefde in een gouden kooi, zou je wel kunnen zeggen. Start je virtuele tour door Huis Doorn en het gigantische park eromheen. Leuk: bij alles wat je bekijkt staan leuke weetjes. Een van onze favorieten is de eetkamer, waar de tafel al voor je is gedekt.

Slot Zuylen

Oud-Zuilen, Stichtse Vecht, Utrecht - In Slot Zuylen, prachtig gelegen aan de Vecht, brengen concerten, evenementen en rondleidingen het verleden tot leven. En die rondleidingen gaan online 24/7 door. Bekijk het interieur van Slot Zuylen online via een interactieve plattegrond van het slot. Je wandelt er dus niet zelf doorheen met virtuele tred, maar hopt van kamer naar kamer door op een lay-out te klikken. Spoiler alert: er zijn véél kamers. Bij elke kamer krijg je een kort verhaaltje en foto's te zien. Een chique bedoeling. Waar de meesten de strijkplank in de logeerkamer hebben staan, staat er in Slot Zuylen een heus hemelbed.

Het Muiderslot

Muiden, Gooise Meren, Noord-Holland - Beleef zeven eeuwen geschiedenis in het echt in het prachtige middeleeuwse kasteel Muiderslot. Inclusief grote kasteeltuin en dramatische torens - en waarschijnlijk energielabel G op Funda. Je zou tegenwoordig in ieder geval aardig wat moeten stoken om het kasteel als moderne woning in de winter warm te houden. Leuk weetje: in de Gouden Eeuw woonde schrijver P.C. Hooft in het kasteel. Een aardig optrekje, zo voor een schrijver alleen. DagjeWeg.NL bezocht het kasteel een aantal jaren geleden en legde maar wat graag de beelden voor je vast. Zie hieronder onze tour door het adellijke stulpje.

Het artikel gaat nog verder onder de video.

Kasteel de Haar

Haarzuilens, Utrecht, Utrecht - Het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar wekt ieders fantasie tot leven. Als je hier bent waan je je in een romantisch sprookje, mede dankzij het rijke interieur. En dankzij het rijke verleden van het kasteel, vol smeuïge verhalen over de rich and famous die er verbleven voor de exclusieve en extravagante feestjes van de baron en barones. Op Bij jou thuis vind je mooie rondleidingen, vlogs vol weetjes en een link om hun app te downloaden met nâg meer tours, speurtochten en zelfs slaapkamergeheimen. DagjeWeg.NL bracht zelf ook ooit een bezoekje aan het eeuwenoude gebouw - en droomt sindsdien van de badkamer. Bewonder hieronder het mooie kasteel zelf.

Het artikel gaat nog verder onder de video.

Meer kastelen online bekijken

Bekijk meer kastelen en musea.
Foto 2. Hier aanschuiven voor een feestmaal? Yes please. Foto: DagjeWeg.NL. Locatie: Kasteel de Haar.
Foto 3. Hmm... Wat zou je met een mooie ruimte als deze doen? Foto: DagjeWeg.NL. Locatie: Muiderslot.

Laatst gewijzigd: 2023-08-31 19:35:16 · Gepubliceerd: 24 mei 2021 - 4417

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...