Silent Zoo: urenlang staren, luisteren en relaxen

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Burgers' Zoo komt met reeks rustgevende video's

9 april 2020 Natuur Arnhem, Gelderland Zingende vogels. Krabjes die zich elegant over het zand voortbewegen. De wind die door de bladeren waait. Een giraffe die voor de camera langs sjokt. Met de Silent Zoo video's van Burgers' Zoo kun je urenlang relaxen. Letterlijk. De video's duren per stuk sowieso langer dan een uur en zijn perfect om bij weg te dromen of om als rustgevende soundtrack op de achtergrond aan te hebben.

Foto 1. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo.

Ontspannen stilte in Burgers' Zoo

De dierentuin-variant van de brandende haardvuurvideo's in de winter: Silent Zoo van Burgers' Zoo. Nu de dierentuin gesloten is vanwege de coronacrisis, zie je hoe vredig de sfeer is zonder honderden bezoekers in het park. Dit inspireerde de dierentuin om zelf in hun themagebieden camera's neer te zetten. Hieronder zie je de video van de Mangrove. Via het YouTube-kanaal van Burgers' Zoo kun je alle video's bekijken.

Let op: het artikel gaat verder onder de video.

ASMR in de dierentuin

De dierentuin sluit met Silent Zoo aan op de ASMR-videotrend. Voor wie geen idee geeft wat dat betekent: ASMR-video's zijn video's die bewust extra rustgevend en ontspannend zijn. De afkorting ASMR staat voor 'autonomous sensory meridian response' en dát staat weer voor het tintelende gevoel dat begint op je achterhoofd en langs je nek en rug uitstrekt. Extreem ontspannend en fijn dus, zo'n ASMR-video kijken. Vaak zijn dit video's van natuurgebieden of diergeluiden, maar soms ook van mensen die fluisteren en in stilte normale taken uitvoeren, zoals het drinken van een glas water.

Ook interessant

Foto 2. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo.

Laatst gewijzigd: 2020-06-03 08:35:37 · Gepubliceerd: 2020-04-09 16:46:37 - 541