Strike a pose! Dit zijn de leukste Instagram-musea in Nederland

Dagje uit naar museum |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Kunst, cultuur en selfies: bezoek een Instagram-museum

17 augustus 2020 Trends Amsterdam, Noord-Holland Hashtag trending. Instagram-musea zijn hot. Een vleugje kunst, complete themakamers als ode aan moderne cultuur en natuurlijk talloze selfies als de ultieme topstukken. Dit zijn de meest Insta-waardige musea in Nederland. Spoiler alert: de meeste vind je in Amsterdam, kun je een Insta-tournee door de hoofdstad doen.

Foto 1. Poseer in indrukwekkende ruimtes zoals deze Mondriaan Room in Instagram-museum The Upside Down in Amsterdam. Foto: The Upside Down Amsterdam.

WONDR

Amsterdam-Noord - Dompel je onder in de pop-up experience WONDR. Dit Insta-museum is een kunstig speelparadijs voor (jong)volwassenen. Klim hier in schilderijen, dans samen onder een sterrenhemel van discoballen en duik in een zacht bad vol marshmallows. Hier mag zo'n beetje alles. Zelf op de muren kliederen, samen karaoke zingen en natuurlijk poseren op bijzondere sets. Soms hangt er zelfs al een camera klaar, zodat je gelijk de beste hoek te pakken hebt. Per mail krijg je dan later je kiekjes toegestuurd. Boek nu je tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

The Upside Down

Amsterdam-Zuid - The Upside Down Amsterdam is een ode aan de moderne Nederlandse cultuur. Geen tulpen en molens, maar dropjes, dancemuziek en Mondriaan. Alle kamers in dit Insta-paradise zijn een mix van typische Dutch culture en de ups en downs van onze moderne samenleving. Zo is er een doolhof vol haatvolle comments, om online pestgedrag aan de kaak te stellen. Maar er zijn ook luchtige kamers, waar je vooral lekker kunt poseren of in een ballenbak duikt. Het museum is een idee van influencer Anna Nooshin. Boek online je tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

Museum Voorlinden

Wassenaar - Museum Voorlinden is geen Instagram-museum, maar zeker wel een Instagram-waardig museum. De kunstwerken die je hier ziet, zijn vaak aangename verrassingen. Want er zit altijd een dubbele laag in, iets wat je op het eerste gezicht niet gelijk zag. Beroemd voorbeeld van een Insta-waardig kunstconcept is Swimming Pool (2016) van Leandro Erlich. Tuur bijvoorbeeld van bovenaf naar mensen op de bodem of sta juist zelf beneden voor spectaculaire foto's. Ook de omliggende museumtuin is een plaatje.

Youseum

Amsterdam Centrum - Het museum waar alles om jou draait: Youseum. Zoals de naam al doet vermoeden, speel je hier zelf de hoofdrol in de tentoonstelling. Het pop-upmuseum zit vol selfie-waardige installaties, die niet alleen mooi zijn maar je stiekem aan het denken zetten. Zo kun je poseren op een zinkend schip dat verdrinkt in een zee vol likes. Dubbel diep. Daarnaast behoren zwemmen in geld, je verliezen in jezelf in een spiegeldoolhof en poseren op giga magazinecovers tot de mogelijkheden. En zoals het elk Insta-museum betaamt, heb je ook hier een gigantische ballenbak waar je in mag duiken. #selfie: maak de leukste foto's! via DagjeWeg.NL Tickets!

Moco Museum

Amsterdam Centrum - In het museumhart van onze hoofdstad. Tijdens een dagje Amsterdam mag je Moco niet missen! Het Moco Museum vind je aan het Museumplein. Het is met recht een cool museum te noemen: hier hangt het werk van de moderne rocksterren uit de kunstwereld. Iconische kunst, popart en moderne streetart met een knipoog én een boodschap. Tel daar mooie installaties en Insta-waardige doorkijkjes bij op en Moco is met recht een Insta-hotspot te noemen. Tip! Bestel gemakkelijk je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Stedelijk Museum

Amsterdam Centrum - Nog zo'n moderne klassieker aan het Museumplein in Amsterdam: het Stedelijk Museum. Je zou het niet zeggen, maar dit moderne museum werd opgericht in 1874 en is een hotspot voor makers van kunstige kiekjes. Alleen al de architectonische hoogstandjes van het museumgebouw nodigen uit tot een kunstzinnige selfie. Tip! Bestel gemakkelijk je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Dit vind je ook leuk

Foto 2. Gezin poseert in Swimming Pool (2016) van Leandro Erlich (1973) in Museum Voorlinden, Wassenaar. Foto: Antoine van Kaam.
Foto 3. Spring in een bad vol bubbels, of in een wolk. Het is maar net hoe je het zelf bekijkt. Foto: The Upside Down Amsterdam.
Foto 4. Een optische illusie van Maurizio Cattelan (1960) in Museum Voorlinden, Wassenaar. Foto: Antoine van Kaam.

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 16:54:58 · Gepubliceerd: 17 augustus 2020 - 6751